Oblékání dvojčátek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Oblékání dvojčátek
Zdravím všechny maminky, popřípadě tatínky. Mám doma dvojčátka, dvouměsíční holčičky. Skoro všechny věci mají shodné. Hlavně oblečení. Vzhledem k tomu, že jsou navlas stejné mi to přijde roztomilé a tak nějak se mi příčí, že bych měla strojit každou jinak. Až holky vyrostou a budou mít vlastní rozum, samozřejemě je nechám, aby se oblékali jak budou chtít. Dokud je ale jejich strojení na mně, ráda si na nich vyhraju
Hlavním problém je ale ten, že můj manžel to úplně nepodporuje. Ne, že by mu to nějak vysloveně vadilo, jen na mě vždy kouká jako na cvoka, když běhám po obchoďáku ve snaze najít 2 stejné velikosti jednoho trička. Vždycky mi to potom zkritizuje, ve smyslu, že naše holky jsou dvě, ne jedna a měly by se nějak odlišit. Z těch, kdo tady má dvojčata, oblékáte je stejně, nebo každé jinak. Chápu, že když je holčička a chlapeček, asi je těžko obléknete shodně, ale děti stejného pohlaví? Jaký na to máte názor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Záleží na každém, někdo obléká stějně i sourozence stejného pohlaví, někdo má rád odlišné oblečení. Manželova kolegyně má dvojčata a každé obléká jinak- oblečení se jí i lépe shání- nekupuje vše nové
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka ma dvě holcicky a obléká každou jinak. Za mne je to lepší, stejne oblečená dvojčata mi přijdou trochu nepřirozená - souhlasím s tvým mužem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tobě
Teď jsou to miminka a máš svobodu, za chvilku už si o tom budou rozhodovat sami. A mě to přijde roztomilé. A navíc praktické. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek ja s tebou souhlasim, přijde mi to takove divné, vyumelkovane, myslim si, ze odlisne obleceni je lepsi a prirozenejsu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamaradka to dela tak, ze vetsinou maji stejne teplaky/kalhoty a triko stejny vzor ale v jine barve…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží jak často jsou oblečené úplně stejně. Jestli pokaždé, tak souhlasím s manželem, že je to divné.
Já mám děti věkově od sebe, ale samé holky. A občas jsou jakoby stejně oblečené. Mají pár triček, ale džíny co k ním mají jsou jiné.
Známá oblékala dvojčata většinou z páči balíčků, kde jsou ty dva kusy jakoby stejné, ale jiné. Přijde mi to hezčí, než když jsou úplně identická.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna95 Pokud je chces oblekat stejne, tak si to uzij. Alespon ten zacatek. Je mozne, ze se ti za chvili velikostne rozjedou a veci po vetsim dvojceti pak budes davat mladsimu, az do nich doroste. Pokud by to muze rozcilovalo, dohodla bych se treba na barevne rozdilnych ponozkach nebo jinem detailu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se ti to líbí, tak je klidně oblékej stejně, nepřijde mi, že by byl takový problém koupit dva stejné kousky oblečení, stejně mají stejnou velikost, tak musíš mít pro obě. Já taky občas kupuju dětem stejné oblečení, ale jinou velikost a manžel má problém s tím, čí je co ![]()
Vyhla bych se běhání po obchoďáku před manželem a je.
O víkendu jsme potkali v obchoďáku rodinu s holkami tak 10 a 7 let a byly oblečené úplně stejně, včetně bot. Proč ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych mela dvojcatka, tak bych je asi uplne stejne neoblikala. Ale tak aby k sobe ladily
. Jinak je to na tobe. Ted jsou to miminka, za rok uz se ti to bude treba zdat jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám jednovaječná dvojčata pět let holky, od malička, mají některé kusy stejné, většinou trika stejné, ale jiné barvy, už si vybirají většinou sami co si obléknou, někdy chcou jít stejně, někdy jinak, holky jsou, ale trochu opožděné, a pro jejich lepší vývoj psycholožka radila, že by měli chodit oblikané každá jinak, že i lidé kolem si je pak nebudou spojovat v jednu
a budou na každou klást jiné nároky ![]()
Myslím, že dokud jsou to fakt miminka, tak nevidím problém, proč je neoblíkat stejně, když Tobě se to líbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tě teda obdivuju, že máš u dvojčátek čas nad tím přemýšlet a i realizovat
U nás by asi nosily to, co je zrovna nejblíž po ruce a nejméně flekaté
Při nakupování bych brala vše rovnou po dvou kusech, ale jestli bych na to myslela i při oblékání - no pokaždé asi úplně ne. A rozhodně bych cíleně nehledala stejné tričko po obchoďáku, pokud by nebylo, sáhla bych pro to druhé prostě o stojan vedle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se líbí, když jsou sladěná, třeba stejný vzor, ale jiná barva, a teplačky třeba stejná barva. Ale řešila bych to asi opravdu jen když bych je někam šnořila. Doma by mi bylo jedno, zda má jedno dvojče bílé body se slonem a druhé s l žirafou, nebo jiné ponožky. Pokud jsou opravdu nonstop stejně na chlup oblečené, i doma, tak to pak manžela chápu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna95 mně teď jenom napadlo, ale neber to špatně, když se třeba jedna poblinká a musíš ji převléct, převlečeš i tu druhou? Anebo stejné oblečení mají jenom na ven a doma to neřešíš?
A ještě - obdivuju všechny matky dvojčátek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám paní, která má dvojčata - holky, které mají necelé 2 roky. Obléká je podobně, ale ne stejně. Například mají obě tričko ze stejné série, ale jedna ho má šedé a druhá bílé - se stejným obrázkem. Když byly malinké, tak měly třeba stejné kalhoty a jedna měla bodýčko s kočkou, druhá se sovou - stejné barvy a značka. To se mi moc líbilo
Prostě ne úplně stejné, ale pěkně sladěné. Já bych asi neměla tu trpělivost si s tím hrát a oblíkala bych je prostě podle toho, po čem zrovna hrábnu (a u větších do toho, co se jim líbí) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit