Oblíbené hádanky vašich dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
stazinka09
25.5.13 21:56

Oblíbené hádanky vašich dětí

Ahoj všem,
mám dotaz jaké jsou oblíbené hádanky vašich dětí? Můžete, prosím, uvést příklad, řešení a věk dítěte. Připravuju se na roli víly v hádankové dílně, tak by mi to pomohlo.

Díky všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9577
25.5.13 22:02

Malý miluje Hádanky dráčka Fráčka:-) má pět a hádá snad už od tří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
25.5.13 22:12

@pavlasu
jakože od těch tří je uhodne? Co třeba?
Budou tam různě starý děti…asi to bude potřeba nějak odstupňovat.

• Citovat
  • Upravit
9577
25.5.13 22:16

Poslata jsem Ti SZ:-) fakt uhádnul.. tam jsou i docela jednoduché hádanky.. v těch třech letech jsem mu to četla dvakrát a zdůrazňovala slova… vím, že holky v práci měly úžasnou knížku s hádankama, akorát si nemůžu vzpomenout jak se jmenovala:-) zkusím Ti ji najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
25.5.13 22:17

@pavlasu
díky i moc za SZ
já mám být hodná víla, takže to hledám uhodnutelné hádanky i pro takhle malá dítka.

• Citovat
  • Upravit
9577
25.5.13 22:21

Je jich tam asi 200:-) ale já nevím, které vybrat:-) a knížku hledám a nemůžu najít.. ale tam taky byly úžasné hádanky.. kolegyně je používala na besedy pro základky i pro školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.5.13 22:23

@pavlasu prosím, hoď nějaké hádanky i tady:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
25.5.13 22:44

@danik pošlu Ti jednu ze SZ:-) Z květu na květ poletuje, saje šťávu, opyluje. Úl pak plní medem sladkým, lesním nebo ze zahrádky (ve třech letech jsem se ho zeptala, kdo bydlí v úlu a dělá med):-) VČELA. Když zazvoní, třeba vstoje zvedni k uchu sluchátko. A zeptej se: Haló, kdo je? Řekne ti to zakrátko. TELEFON Prach a špínu nemá rád, s čistotou je kamarád. Vysaje i malé smítko, zvládne to s ním každé dítko. VYSAVAČ. Jen když svítí zelená, pustí tě přes ulici. Červená tě zastaví i v zelené čepici. SEMAFOR
Vagony jak korálky navlečené na špagátu, po kolejích do dálky vezou děti, mámu, tátu. VLÁČEK Po obloze pluje lehe, z nebe na zem se mu nechce. Nežli zmizí, pošle ještě lidem pozdrav – kapky deště. MRAK Když přijedou hasiči, k obloze ho vystrčí, potom po něm stoupají, všechno z výšky sundají. ŽEBŘÍK – Nikoli jelenu, ba ani losu, ač i on rohatý, nepodobá se. Jeho roh vyrůstá přímo z nosu a vůbec neubírá mu na kráse. – NOSOROŽEC – Měkké bříško, žádné nohy, sladce na něm usínáš. Nebodne tě, ač má rohy, ve spánku ho objímáš. – POLŠTÁŘ – Tluče hřebík na hlavičku, ten na to nic neříká. Někdy trefí do prstíčku, když ho drží nešika. – KLADÍVKO – Vlašský nebo lískový, může být i para. Veverkám se hodí vždy, na podzim i zjara. – OŘECHY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
25.5.13 23:03

Já v dětství mívala knížku Hádanky a povídačky děda Kořena. Bohužel ji nemám u sebe. Třeba bys na ni narazila v knihovně, jestli máš tolik času.
Vybavím si jen jednu. „nemám oheň, nemám dým, stejně všechny popálím“ (kopřiva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
25.5.13 23:33

Nepomohu, ale alespoň pro zasmání. Náš malej vymyslel sám 1. hádanku v necelých 2 letech: „Tati, jaký zvíře jéééé kozel?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
26.5.13 09:06

@danyk
dík za tip, akce je příští sobotu. Do knihovny bych to taky měla stíhat, ale díky @pavlasu asi nebudu muset :mrgreen: :kytka: poslala toho dost do SZ, určitě vyberu.

Ještě jednou díky všem :mavam: a hádání ZDAR!

• Citovat
  • Upravit
2398
26.5.13 09:31

@pavlasu díky. Opíšu si to a jdu vyzkoušett děti:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
26.5.13 09:36
@danik píše:
@pavlasu díky. Opíšu si to a jdu vyzkoušett děti:-)

kdybys mi chtěla napsat jak dopadlo zkoušení budu ráda :lol:. Kromě toho, že potřebuju hádanky, potřebuju i aby je děti uhodly aspoň na 90%, jinak nebudu za hodnou vílu pomocnici, ale nepřející čarodějnici…

• Citovat
  • Upravit
9577
19.6.13 15:41

@stazinka09 jak to dopadlo? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
9.1.17 14:29

Hádanka

Prosím, pomůžete mi s odpovědí na hádanku? Pro syna do školy. Určitě to bude všem hned jasné, ale já to prostě nevím :oops:. Hledám všude na internetu i tady, ale nemužu stihnout prolézt všechny diskuze o hádankách. Znění hádanky je: „Je to dítě mých rodičů a není to můj bratr, ani moje setra.“ Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí