Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Malý miluje Hádanky dráčka Fráčka:-) má pět a hádá snad už od tří…
@pavlasu
jakože od těch tří je uhodne? Co třeba?
Budou tam různě starý děti…asi to bude potřeba nějak odstupňovat.
Poslata jsem Ti SZ:-) fakt uhádnul.. tam jsou i docela jednoduché hádanky.. v těch třech letech jsem mu to četla dvakrát a zdůrazňovala slova… vím, že holky v práci měly úžasnou knížku s hádankama, akorát si nemůžu vzpomenout jak se jmenovala:-) zkusím Ti ji najít…
@pavlasu
díky i moc za SZ
já mám být hodná víla, takže to hledám uhodnutelné hádanky i pro takhle malá dítka.
Je jich tam asi 200:-) ale já nevím, které vybrat:-) a knížku hledám a nemůžu najít.. ale tam taky byly úžasné hádanky.. kolegyně je používala na besedy pro základky i pro školky…
@danik pošlu Ti jednu ze SZ:-) Z květu na květ poletuje, saje šťávu, opyluje. Úl pak plní medem sladkým, lesním nebo ze zahrádky (ve třech letech jsem se ho zeptala, kdo bydlí v úlu a dělá med):-) VČELA. Když zazvoní, třeba vstoje zvedni k uchu sluchátko. A zeptej se: Haló, kdo je? Řekne ti to zakrátko. TELEFON Prach a špínu nemá rád, s čistotou je kamarád. Vysaje i malé smítko, zvládne to s ním každé dítko. VYSAVAČ. Jen když svítí zelená, pustí tě přes ulici. Červená tě zastaví i v zelené čepici. SEMAFOR
Vagony jak korálky navlečené na špagátu, po kolejích do dálky vezou děti, mámu, tátu. VLÁČEK Po obloze pluje lehe, z nebe na zem se mu nechce. Nežli zmizí, pošle ještě lidem pozdrav – kapky deště. MRAK Když přijedou hasiči, k obloze ho vystrčí, potom po něm stoupají, všechno z výšky sundají. ŽEBŘÍK – Nikoli jelenu, ba ani losu, ač i on rohatý, nepodobá se. Jeho roh vyrůstá přímo z nosu a vůbec neubírá mu na kráse. – NOSOROŽEC – Měkké bříško, žádné nohy, sladce na něm usínáš. Nebodne tě, ač má rohy, ve spánku ho objímáš. – POLŠTÁŘ – Tluče hřebík na hlavičku, ten na to nic neříká. Někdy trefí do prstíčku, když ho drží nešika. – KLADÍVKO – Vlašský nebo lískový, může být i para. Veverkám se hodí vždy, na podzim i zjara. – OŘECHY.
Já v dětství mívala knížku Hádanky a povídačky děda Kořena. Bohužel ji nemám u sebe. Třeba bys na ni narazila v knihovně, jestli máš tolik času.
Vybavím si jen jednu. „nemám oheň, nemám dým, stejně všechny popálím“ (kopřiva)
Nepomohu, ale alespoň pro zasmání. Náš malej vymyslel sám 1. hádanku v necelých 2 letech: „Tati, jaký zvíře jéééé kozel?“ ![]()
Prosím, pomůžete mi s odpovědí na hádanku? Pro syna do školy. Určitě to bude všem hned jasné, ale já to prostě nevím
. Hledám všude na internetu i tady, ale nemužu stihnout prolézt všechny diskuze o hádankách. Znění hádanky je: „Je to dítě mých rodičů a není to můj bratr, ani moje setra.“ Moc děkuji.
Ahoj všem,
mám dotaz jaké jsou oblíbené hádanky vašich dětí? Můžete, prosím, uvést příklad, řešení a věk dítěte. Připravuju se na roli víly v hádankové dílně, tak by mi to pomohlo.
Díky všem