Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli jde jenom o pocasi, tak leto
zijeme v Irsku a nasich krasnych letnich 20 stupnu je po proprsenem jaru ohromne prijemna vec
naopak podzim a zimu nemam rada, vitr je silene studeny a porad prsi ![]()
Podzim od mala, i to že začínala škola…listí, ořechy, kaštany…
Jaro. Když se začínají prodlužovat dny, krátit noci, první paprsky sluníčka, první dny v mikinach
a ta vidina, že je to „všechno hezké“ před námi, teplé jaro, léto… i léto je fajn, ale nesmí být extrémní vedra, při kterých se nedá spát
letošní léto mi docela vyhovovalo
a jak jsem starší, tak i podzim má něco do sebe
když je slunecno, barevné listí… a naopak i destivo, mlhy, pochmurno… ale pak jsou dlouhé dny s dětmi doma ![]()
Léto a jaro. Nesnáším podzim, připravuje mě na zimu a zimu nesnáším ještě o to víc, pac je mi zima. Brzo tma a zima, fuj tajbl. Kdyby bylo na mě, listopad - únor úplně přeskočim nebo ještě lip, stěhuju se do teplých krajin.
@Netopýr1 píše:
Léto a jaro. Nesnáším podzim, připravuje mě na zimu a zimu nesnáším ještě o to víc, pac je mi zima. Brzo tma a zima, fuj tajbl. Kdyby bylo na mě, listopad - únor úplně přeskočim nebo ještě lip, stěhuju se do teplých krajin.
Úplně stejně to mám😅 💚
Vždycky jsem milovala zimu a sníh, protože ráda lyžuju, ale od té doby, co bydlím na Vysočině a musím denně řídit, tak se každý rok modlím, ať je tepla zima a nesněží
. Naštěstí opravdu není sníh celou zimu, ale i tak si parkrat za zimu dost zobnu…
A protože teď bydlím na vesnici, v přírodě, začala jsem mit raději léto, nebo pozdní jaro, léto i babí léto, protože jsou dlouhé dny, člověk může být venku, na zahradě atd… třeba dneska je prostě nádherně ![]()
Podzim. Svítí slunce, ale není už vedro. Barevné listí. Musí být sucho, ne bláto. Občas vítr a drak ve vzduchu. Letnímu režimu odzvonilo, kolegové a přátelé už jsou zase spolu a nejsou rozlitany po dovolených
.
@Fett píše:
Miluju podzim. Je barevný a voní. Ráda se brouzdám popadaným listím. Miluju vůni čerstvě vylouplých kaštanů a vůni páleného listí. Líbí se mi ranní mlhy, když se válí po loukách. Mám i ráda, když už je dříve tma a doma se svítí, byt je pak v určitém směru útulnější. Miluju podzimní plískanice, když můžu zůstat doma s teplým čajem v ruce. Podzim je moje milované roční období
Mám to úplně stejně! Navíc miluju i podzimní barvy, procházet se v přírodě jen tak ve svetru, jezdit na paddleboardu když je úplné bezvětří (na podzim docela často), kochat se při tom pohledem na zbarvené stromy v okolí, já to úplně miluju!!! Všechno mi na podzim víc voní, asi tím tlejícím listím
, každý rok na podzim zhubnu ty letní nabraná kila z grilovaček a popíjení piva
, zklidním se, jezdím každý víkend na hřiby
, někdy i přes týden, chodím se zrelaxovat do sauny… celý podzim je tak báječný, ostatní roční období mu nesahají ani po paty! ![]()
Já mám ráda každé roční období… každé počasí a líbí se mi každý den. Všechno má svoje kouzlo.
Nejradši mám léto, protože zbytek roku mi je obvykle kosa a miluju když se stmívá pozdě.
Jen když jsem byla mladší, měla jsem léto spojené s posezením a kamarády u pivka venku na zahrádce, ale to už je bohužel pryč, to mi chybí hodně.
Léto, teplo, světlo, pozitivnější vibrace. Samozřejmě se najdou pozitiva na všech ročních obdobích, ale léto je 1.