Obložení krbu

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1760
13.9.11 12:15

Obložení krbu

Ahoj holky,
prosím o vaše zkušenosti s obložením krbu. Chtěla bych něco takového, jako je na obrázku, ale manžel je z toho trochu špatný. Je přesvědčený, že ten kámen bude brzy začouzený a nepůjde to nijak očistit. Chtěl by nějakou hladkou plochu, třeba mramor, ale to zas nerozdýchám já :wink:.
Máte někdo zkušenosti s obkladem z kamene? Jak rychle se to špiní a jak se to čistí?
Díky.
 http://www.kozel-stavby.cz/krby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1760
13.9.11 12:21

Nejde mi tam z nějakého důvodu obrázek vložit, tak snad bude fungovat odkaz. Takový nějaký krb nebo takový by to měl být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
13.9.11 12:39
etosha píše:
Nejde mi tam z nějakého důvodu obrázek vložit, tak snad bude fungovat odkaz. Takový nějaký krb nebo takový by to měl být.

Na prvním odkazu je obestavba z pískovce, náš krbař nám pískovec nedoporučuje, ale už si nemůžu vzpomenout proč. Mramor bych nebrala, resp. záleží na stávající místnosti, jaký styl nábytku, výmalby apod., třeba by se nakonec hodil.

• Citovat
  • Upravit
8624
13.9.11 13:30

Já bych se toho začouzení nebála, pokud to není otevřený oheň. My máme krb obložený takovýmto obkladem http://www.magicrete.cz/…-obklady.php (ta serie Jupiter) a za tři roky celkem častého používání máme jen slabě začouzeno nad dvířkama a ani se to nepokouším čistit, přijde mi, že to k tomu patří, ale máme spíš tmavší barvu obkladu u světlého by mi to třeba vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
13.9.11 13:33

pokud budete mít krbovou vložku a bude dobře zasazená, nemělo by to čoudit.
My máme obložený krb černou žulovou deskou (ale je to jeden obrovský kus). Něco podobného jako na obrázku mají moji rodiče v domě - obloženo světlým travertinem - nezačouzené a údržba ok (mají to už 5 let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
19.1.14 21:18

Prosím o radu, čím obložit krb, aby to bylo omyvatelné, krb. vložka trochu čoudí při podpalování… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
19.1.14 21:38

@hany83 my mame oblozeno takto a kazdy navstevnik je nadseny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
19.1.14 21:39

Na interier nekoukej jeste se tam nebydlelo ;-);-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
20.1.14 09:27

@Verčule máte to krásné! coje to za obklad? nemáš na něj třeba odkaz? je omyvatelný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
20.1.14 10:45

@hany83 @hany83 je to kamen az prijde drahous zeptam se ho. v zhledem k barve omyvatelnost neresim :)).stiram prachovkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný