Je nutnost mít v baráku kočárkárnu?

13335
12.9.11 20:03

Je nutnost mít v baráku kočárkárnu?

Ahoj holky,
vůbec nevím jak to řešit. Bydlím v městském bytě. Kde je 21bytových jednotek, s tím, že jsou tady 4maminy s kočárkama.
Je povinnost majitele zajistit sklep pro kočárky? Máme nějaké právo, docílit toho? Pořád se tady vedou vleklé sporo, o cenu výtahu a toho, že maminy jezdí s kočárky, nikdo jiný se jim do výtahu nevejde. Zdržují důchodce a ať si kočáry dávaj do sklepa. Ale to je tady nereálné, protože ač jsou dole sklepy, tak tam jsou kola, krade se tam a tudiž kočáry taháme do bytu a když nejede výtah, tak je to veselé. Já bydlím v 7p. - takže já se směju vždy hodně moc. Když tahám syna, psa, tašky a ještě kočár na několikrát.
Prosím prosím o radu, psát petice? Prozby? Žádosti? Výhrůžky, aby tady byl solo sklep pro kočárky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
12.9.11 20:08

Ahoj, jestli je to povinnost, nevím, ale když jsem bydlela v obecním bytě, tak tam kočárkárna nebyla, nebyl tam ani výtah a my bydleli ve 2.patře. Když jsem se na to ptala na správní firmě, bylo mi řečeno, že když si dám žádost, povolí mi vybudovat nějakou jakoby schránku na kočárek (na vlastní náklady). Takže jsem 1,5 roku tahala po schodech kočárek i s dcerou, a pak, když mi chtěli zvýšit nájem, prchli jsme do „vlastního“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
12.9.11 20:12

taky bydlím v OB a žádná kočárkárna tu není, výtah sice jo, ale velikosti pro jednoho důchodce a pidi psa. Kočár tahám do bytu, nemám ho kde uskladnit a nikoho to nezajímá. Do sklepa bych ho nedala aby mi ho neukradli. Myslím že to není povinnost mít kočárkárnu

• Citovat
  • Upravit
12978
12.9.11 20:15

Nevím zda je to nějak vymahatelné a řešitelné..
Ale zaujalo mě stěžování si ostatních lidí v domě :roll:
Jak jako zabíráte výtah???
Tak pojedou za minutu ne?
Také máme výtah jen pro dvě tři osoby a když vjedu kočárem jsem ráda ,že se vlezu alespon já..Ale vždy bud pouštím lidi před sebe, pokud se sejdeme v tu samou chvíli u výtahu, nebo oni pustí mě..
Nechápu jak toto může někomu vadit a jak to může někoho ( zvlášt v důchodu) zdržovat. :roll:
Myslím, že bych se na petice vyprdla a dál si jezdila výtahem..To oni nemají právo se odvolávat na nějaké zdržování..To je tak nemorální jako bych si stěžovala ,že jsou moc pomalí s francouzskýma holema :zed:
Radím ti povznes se ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
12.9.11 20:16

Jo jo, zlatý starý paneláky, kde byla dole vždy kočárkárna, sušárna a ještě pro několik vchodů mandl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.9.11 20:18

Dodávám, že my kočárkárnu máme, ale nedovedu si představit tam ten kočár nechávat..Hluboký jsem dávala domů a sproták dávám na chodbu před dveře.
Přece když ho necháš v kočárkárně a vezmeš do ruky dítě, tašku nákup a cokoli ostatního ( odrážedlo), tak se do výtahu už stejně nikdo nevejde, tak to vyjde na stejno.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
12.9.11 20:20

Ahoj, taky myslim, ze povinnost to neni.

Ja mela poprve dole v baraku drevenou bednu na kocarek, pujcili nam ji sousedi takze super. Misto na takovou bednu by u Vas nebylo ? To neni vubec spatna vec, strcis tam kocarek, v zime boby, pri navratu domu i tasku s nakupem, kterou pak vynese manzel :-D
Nahoru do 3.p jsem nosila uz jen dite, nejdriv na lehatku Chicco, pak chodil sam. Na tenhle system si nestezuju. Vytah nebyl.

Ted bydlime jinde, kocarkarna taky neni, a dole malo mista, navic probiha rekonstrukce, takze nosim golfky do 1.p, coz se da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
12.9.11 20:22

Kočárkárnu nemáme, výtah jeden na 21 bytů, pro 3 osoby, jsem ráda, že tam narvu kočár, starší dítě a sebe, kolo nebo odrážedlo už držím nad hlavou… že by se tam vešel kdokoliv jiný, o tom nemůže být řeč. Nikdy se mi nestalo, že by si kdokoliv stěžoval, naopak. Pokud se nás u výtahu sejde víc, vždycky ostatním nabízím, ať jedou první, že my počkáme, v 99% případů to lidi odmítnou a ještě mi ochotně drží dveře a podávají všechno, co z nás při nastupování vypadne…

I kdyby tu kočárkárna byla, já bych tam kočár nenechávala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
12.9.11 20:29

Jo a jeste - nevim, jak presne to u Vas vypada, ale my meli v min.byte vchod do domu prujezdem, za kterym byl dvur s garazema. Jedna byla nase a v ty jsem si ted, nez jsme se prestehovali, nechavala kocar, od hlubokeho, pres sportak, az ke golfkam. V lete v zime, nebyl problem. S fusakem, se vsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
12.9.11 20:35
nikita066 píše:
Ahoj holky,
vůbec nevím jak to řešit. Bydlím v městském bytě. Kde je 21bytových jednotek, s tím, že jsou tady 4maminy s kočárkama.
Je povinnost majitele zajistit sklep pro kočárky? Máme nějaké právo, docílit toho? Pořád se tady vedou vleklé sporo, o cenu výtahu a toho, že maminy jezdí s kočárky, nikdo jiný se jim do výtahu nevejde. Zdržují důchodce a ať si kočáry dávaj do sklepa. Ale to je tady nereálné, protože ač jsou dole sklepy, tak tam jsou kola, krade se tam a tudiž kočáry taháme do bytu a když nejede výtah, tak je to veselé. Já bydlím v 7p. - takže já se směju vždy hodně moc. Když tahám syna, psa, tašky a ještě kočár na několikrát.
Prosím prosím o radu, psát petice? Prozby? Žádosti? Výhrůžky, aby tady byl solo sklep pro kočárky?

Povinnost zřídit kočárkárnu není, nevím, čím by jsi mohla vyhrožovat (že by tím, že se jinak odstěhuješ? :wink: ). Je to od těch lidí hnusný, že na maminky s kočárkama nadávají, já bych to neřešila, ale tebe to asi trápí, tak je prostě pusť, ať si jedou první, když tak nutně spěchají. Mě naopak v baráku každý pouští a dohadujeme se, kdo má přednost :lol: Pokud jsou nějaké prázdné prostory v domě, určitě bych se majitele formou hromadné žádosti zeptala, zda by prostory bylo možné využít a za jakých podmínek (např. formou nájmu). Anebo se prostě odstěhovat jinam. Jiné rady mě bohužel teď nenapadají, tak hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
12.9.11 20:40

já mám bednu stejně jako nakukovatelka, a super věc, kočárkárnu vybudoval manžel na naše peníze, se svolením města :nevim: zabednil to, udělal různou ochranu,ale stejně to už vykradli, moje bedna však netknutá :-) ťuk ťuk…
myslím že povinnost města to není, hlavně asi v některých barákách na ní není ani místo…

na důchodce kašli, takové omezování fakt miluju :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
12.9.11 20:56

Na bednu tady prostě není místo a jako baví nebaví, už rok se tady řeší to stejné, jestli důchodci budou mít sklepy a krást si tam mezi sebou, nebo jeden uvolní jen kočárkům. Před chvilkou sousedi řvali přes celou chodbu - já se nedivím, zase jeden důchodce prudil jejich návštěvu - že do druhého patra má jít pěšky a nepoužívat výtah, jo do druhého patra, ale s kočárem!

A já se taky nějak domluvím s každým, když stojíme ve stejném patře, ale když máme 7pater, a výtah zastavuje shora - dolů v každém, kdo si zmáčkne, tak než dojedu dolů tak mám oči navrh hlavy, držím se, abych před malým baly slušná, mumlám si pod fousy a slyším ty kecy těch důchodců a nejraději bych jim vysvětlila, že si maj dát tělocvik a proběhnout se po schodech :mrgreen:

A když mám tahat kočár do 7 patra s prckem - jo mám náběh na kýlu. A kočárek jsem si teď objednala nový - drahý, takže jím ho nikde teda fakt nenechám :-P Zítra by tam už nebyl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.9.11 21:11

Tak to je dost na prd, když se dá přivolat již obsazený výtah.. 8-o To u nás nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
12.9.11 22:11
nikita066 píše:
Výhrůžky, aby tady byl solo sklep pro kočárky?

A čím chceš vyhrožovat? 8-o 8-o Když neudělají sklep pro kočárky, budeš je chodit po nocích strašit nebo čím jako?

Povinnost zajistit kočárkárnu rozhodně nikdo nemá… Co a jak kdo v domě vlastní (kolo, kočárek, krabice, sáně, to je úplně fuk), to je jeho problém, jak si zajistí ukládání příslušné věci. Pokud v domě zřízená není, tak není - je to jen o dohodě vlastníků (resp. družstva). Představ si, že by se tam někomu třeba narodila trojčata, měl na ně speciální kočár a vyžadoval, aby se kvůli tomu předělala výtahová šachta, protože jeho velký kočár se nevejde do výtahu… Tohle nejsou věci k nárokování.

Že máte v paneláku špatné sousedské vztahy, to je o něčem jiném a těžko se z takového důvodu můžou podnikat nějaké oficiální akce. V domě máte výtah, který je určený všem. Kdo a jak ho využívá, do toho nikomu dalšímu nic není (za předpokladu, že ho nepoškozuje) - sousedé můžou remcat, jak chtějí. Chápu, že musí být nepříjemné ty řeči poslouchat, ale věř mi, že všude je něco… Ty posloucháš hloupé kecy o výtahu, jiní trpí se sousedy, kteří je pravidelně vytápějí… paneláky jsou holt občas na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
12.9.11 22:23

Bohunko, sousedské vztahy jsou tady :poblion: já se to snažím nějak ignorovat. Ale začíná mi to vadit - lidi po sobě ječí a budí mi malého a když něco řekneš, tak se ječí ještě víc.
Důchodci výtah ničí, protože se rozčilují, ale že se pak platí 2tis ročně na osobu!!!! za rok, to se pak nadává ještě víc. Jezdí se 10× dolů a nahoru, protože když si zaplatili opravu, tak jezdit můžou, ať si jezdéí, ale pak nadávaj, že se platí 3× tolik za společnou elektřinu a lana, které jinde vydrží 5-10 let se u nás mění po roce :zed:
Když jedeš ze 7patra s kočárem 2× ven a 2× domů tak slyšíš, oooo ta si jezdí, ono se ji to jezdí, dostává prachy od státu, tak je může dávat dál, ale že oni hnipou na důchodu - jasan, maj to odporacované, ale já krom mateřské jsem taky pracovala a neseděla na zadku.
Když si ve sklepě odmontovávaj šlapátka, sedátka, ničí si věci, strkaj tam květiny a pak se tam nedá hnout, to je jako co? A když jsem tam měla 3 kola - od členů rodiny, od každého jedno - tak jedno mi odstrojili a 2 ukradli. To jim tam mám dát kočár za víc jak 10tis ať mi ho očešou, jasně, můžu si koupit levnější, ale já nechci, ano, můžu si to dávat do svého bytu, ale tahej to nahoru.
A ano, je to o domluvě, ale tady to prostě nejde :pocitac: Tady každý nadává a má pindy, že děláš úklid tak a tak, a že ho máš dělat každý den, když sedím doma na prdeli, ale mě už tohle nebaví a řeším, jestli něco zmůžu. Stěhovat se mi zrovna nechce. Jsem tady s malým sama a nemám prachy na to, abych si koupila byt, bohužel, pracovala jsem poctivě a nikdo mi nepůjčí, jako samoživitelce. - nestěžuju si, konstatuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný