Obložení palubkami

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23966
28.7.19 05:38

Naši to jen zbrousili a znovu nalakovali.
Barvy bych se taky bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21492
28.7.19 07:24

Já to v nějakém pořadu o bydlení viděla natřené na bílo a vypadalo to moc hezky. Každopádně i pro to natření to budete muset obrousit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
28.7.19 08:01

Palubky vždycky ztmavnou a celé to obložit to je děs, za chvíli je z toho temná kobka. Všeho moc škodí. Jako brousit chodbu palubek, to je darda, já takhle zachraňovala jen parketovou podlahu a byla to síle a to na to byl sztoj. Zkusila bych to natřít bílou barvou na dřevo, když to bude vypadat blbě, tak to raději strhněte a dejte tam sádrokarton.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
28.7.19 08:08

My jsme taky koupili dům s palubkami. Měla jsem v plánu to lehce zbrousit a natřít na bílo, ale barvou na dřevo, ne na stěnu. Nakonec jsem se na to vykašlala a máme to, jak to je :lol:. ale naštěstí jsou zachovalé, lak funguje… Ale když jsem předtím hledala tu úpravu na bílo, tak to vypadalo hezky, k tomu vymalovana stěna nějakou kávovou barvou…jenom se mi do toho pak už nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.7.19 08:15

Ahoj dva roky zpět jsme koupili dům z roku 1980 kde máme palubky v chodbě jsou tmavě natřené a nevadí nám to. Zatím jsme si udělali strop z palubek v obýváku a ložnici, natřeli jsme to lazurou na dřevo světlou je jich hodně barev od světlé až po tmavé. U vás pokud by nešli brousit a natřít tak vyměnit za nové. Sádroš jedině že by jste měli hodně do stropu protože se musí dát na dřevěný rošt a dost to snižuje stropy. To tu udělali bývalý majitelé a dávali jsme to rychle pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
28.7.19 08:24

@potvurka89 sádrokarton se nemusí dávat na dřevěný rošt, jsou na to speciální profily. A na zdi bezvadně funguje osazovací sádra třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.7.19 08:43

V klidu to můžeš natřít i primalexem. Omylem jsem tím natřela nábytek místo barvy na dřevo a ono to pěkně drží a kryje.

• Citovat
  • Upravit
79771
28.7.19 08:45

Natřela bych to barvou na dřevo na bílo. Ale hodně by záleželo i na zařízení, na schodišti, zábradlí. Ne ke všemu se tahle úprava hodí. A pokud je místo, síla a finance, tak klidně ten sádrokarton.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.7.19 08:58

@Šáruší vidíš osazovací sádru ani neznám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
28.7.19 10:53

Koupili jsme byt, ve kterém bylo modřínové obložení na chodbě a v kuchyni, dřevo časem už byli rudohnědé, úplná hájenka, jen paroží chybělo :lol: Chtěla jsem to sundat, ale manželovi se do toho nechtělo. Tak jsem vzala matný bílý Balakryl a několikrát to přetřela. Výsledek super. Dneska jsem ráda, že jsme je nechali. Když děti oťapkaly stěny, stačilo jen přejet hadříkem 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.19 19:20

Právě že palubky jsou od podlahy, až ke stropu včetně k tomu dřevěné schodiště. Kdyby bylo obložení jen do polovic, tak by mi to úplně stačilo :-) děsím se toho to brousit, ale ještě víc to sundavat. Na bílo to nevypadá špatně, ale nebude to příliš, když to bude bílé úplně všude?
U broušení jsou nejhorší ty rýhy mezi tím, to je tak na špalíček dřeva a tunu šmirgl papíru. Hledám nejlehčí a nejlevnější variantu. Jsem nenáročná že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.19 19:21

@Veveří Máte to krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.19 19:29

@inkakřivák Zařízení není žádné jen jedna komoda a kočičí škrábadlo. Obé se dá vyměnit. Schodiště dřevěné celé, momentálně nášlapná plocha polepená dlaždicemi imitací korku a kobercové nášlapce. Zábradlí je jednoduché, jen svislé šprycle a jedna vodorovná. Schodiště by se muselo brousit určitě. Bylo by divné mít stěny bíle palubky a schodiště přiznat v dřevu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
28.7.19 19:52

@Veveří máte to moc pěkné :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21492
28.7.19 19:53

Hele s já bych klidně udělala bílé stěny a schodiště a zábradlí v barvě dřeva. Buď klidně v přírodním a nebo co třeba nějaká tmavě hnědá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí