Obojek Kiltix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
1.6.14 17:33

@xsaleen ja teda slyšela, ze min funguje na velka plemena. My mame beagle a fakt celou dobu nemel ani jedno.

Front line nam nefungoval. :/

• Citovat
  • Upravit
11439
1.6.14 17:42

@Bauli Přímo v návodu Kiltixu je napsáno, že se má občas umýt v antiparazitickém šamponu, což dává větší logiku, než jar :) Odmašťuje také a navíc je antiparazitní, což mi přijde dobré, pokud má zakladatelka potíže s účinností ;) Ale jako samozřejmě, určitě mýt, přirozeným mazem se ty póry v obojku mohou ucpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10154
1.6.14 17:45

@Anielka tak tohle už je taky pár let.. v té době na to možná nebyla tak zvyklá..
@Fjodorka díky, dneska umeju jarem, a koupím ten šampon (zrovna doma žádný nemám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
1.6.14 17:54

Ahoj, používáme už třetí rok a do letoška byl vždycky bez klíštěte. Ale před pár dny jsme mu po dvou měsících používání našli klíště. Tak snad bylo první a poslední. Jinak jsme chtěli letos změnit obojek kvůli jeho počátečnímu zápachu a koupili jsme Scalibor a měl na něj hroznou alergickou reakci, dali jsme jej tedy jinému psovi a také alergie. Tak jen informace, kdyby jsi chtěla jinou značku, tak ať víš. My máme Yorkšíra a druhý pejsek je Trpasličí pinč, také ho prý nesnáší bílí pejsci. Veterinář nám ještě doporučoval Foresto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10154
1.6.14 17:55

@Ivulee14 tak ten náš je černý jak bota, a má přes 20kg, ale i tak ti děkuji… asi fakt už si na to ty klíšťata zvykli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
1.6.14 17:57
@Fjodorka píše:
To se bohužel stává, že klíšťata začínají být imunní proti přípravkům, které jsou roky hojně využívány, teď je vlna Scaliborů, než si zvyknou na ně, pak zas bude dobrý Kiltix :lol:

Muj pes mel Scalibor a do 2 tydnu se ji tak rozezral krk, az do krve. A to mi ho doktorka doporucila. U Kiltixu jsem obcas kliste taky nasla, ale ne tolik. A to chodime do poli a lesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10154
1.6.14 17:59

@bobr123 no právě, že my jsme taky v lese pořád.. ted jak bylo hnusně 3dny tak jsme tam nešli a klíště neměl.. v pátek jsme byli a včera jsem narazila na jedno v kuchyni a dneska na chodbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
1.6.14 18:00
@Lin25 píše:
Používáme už leta Kiltix a bez problémů. Je jasné, že to nemůže fungovat na 100% (ani antikoncepce nefunguje 100% ;)), žádný přípravek tak nefunguje, spíš si jen lidi nevšimnou, že sem tam nějaké klíště vypadne, kor když jsou psi venku, ale proti Bolfu, Frontlinu a jiným je opravdu nej.
Scalibor radši nedávám potom co u kamarádky psů (pudl a yorkshire) jim vypadala srst kolem krku a byli rozdrbaní do krve - říká se, že malá plemena na něj docela často mají alergii. Já mám sice velké, ale zkoušet to nehodlám.
Ještě je celkem nově na trhu Foresto, to si lidi hodně chválí, ale je teda o dost dražší než ostatní (kolem 700,– proti Kiltixu cca 450,–)

Mam Labradora a taky mela alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
1.6.14 18:18

Za naseho psa, ktery Kiltix loni nosil, byla maximalni spokojenost, kdyz prinesl kliste, vetsinou bylo jiz polomrtve. ale ze pes travil mnoho dni vlivem lonskeho horka v rybniku, tak jiz ke konci leta nefungoval jak mel.
nicmene letos jsem dala na radu prodavace ve zveri exu a poridila psovi obojek Foresto, cena necela tisicovka. a s nm nespokojenost. pes nosi nacucla klistata, zvlastni je, ze je ma prisate v okoli hlavy a krku, po zbytku tela nic. resila jsem i reklamaci s vyrobcem, bohuzel jsem taky vyhodila uctenku.
vysledek pro me je, ze se pristi sezonu vracim k osvedcenemu Kiltixu. ono neni vsechno zlato, co se trpyti…
plemeno: dlouhosrsta BC

• Citovat
  • Upravit
5411
1.6.14 18:29

My ho pouzivali nekolik let az se nasemu psovi udelala alergie, ale doporucovalo se ho obcas oplachnout rukama mydlem a nechat ho volne oschnout a pak ho mirne natahnout jako gumu aby se uvolnily ty pory co pousteji tu ucinnou latku. Pry se to ucpava koznim mazem a prachem :-) my to delali a asi to fungovalo, protoze klistata nemel a to je to Berňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
1.6.14 19:07

Kupuji různé značky, ale zkušenost mám takovou, že klíšťata se objevila u všech značek obojků, bohužel - asi zrovna záleží na tom, jak moc příznivá doba pro klíšťata je. Klíšťata byla nacucaná a odpadlá, ale i přisátá a polochcíplá, případně po psovi jen lezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
2.6.14 10:06

Kiltix neznám, ale leta jsme používali Bolfo, a nebyl problém. Asi 2× nebo 3× jsem chytla klíště, které mu lezlo kolem čumáku a bylo oblblé, ale nepřisálo se. Za celých 13 let, co jsem měla psa, měl jen 2× přisátá klišťata a obě zemřela dřív, než se nacucala. Já měla shibu, ale kolegyně používala ten samý i pro vlčáka a taky byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
2.6.14 14:52

Ono asi bude dost záležet na lokalitě a výskytu klíšťat, někde jich je málo, někde prostě spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný