Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, mám takové dilema… Jsem ve čtvrtém měsíci těhu a máme doma perského kocourka. Plno lidí mi říká ať ho dám pryč, že můžu ohrozit miminko a jiní zase, že to nevadí. Tak bych se chtěla zeptat, zda nemáte některá s tím zkušenost. Je na nás hodně závislí, takže bych fakt ráda věděla jestli je to vážně hrozba pro mimi, než bych začala řešit dát ho pryč.
Pokud to dítě nerozsápe drápem, tak ho neohrozí.
Asi myslí hrozbu toxoplasmosy, ale to chytneš spíš ze zeleniny a masa než z kočky, navíc domácí a dospělé.
A jeto tady zas. Vůbec se neboj.Je jasné, že mimčo nemůžeš nechat s kočkou bez dozoru, ale jinak bych to vůbec neřešila…Čekáme mimčo v září a máme 2 kočky a velikého psa a nikdy mě ani nenapadlo je někam dávat…Jednou je mám a dlužím jim, že se o ně postarám celý život.
Pokud pravidelně měníš pisek v záchodku a umyvas si potom ruce, problem není
Lidi toho nakecaj… Někde něco slyšeli a papouškují to dál
@neme55 píše:
Ahojky, mám takové dilema… Jsem ve čtvrtém měsíci těhu a máme doma perského kocourka. Plno lidí mi říká ať ho dám pryč, že můžu ohrozit miminko a jiní zase, že to nevadí. Tak bych se chtěla zeptat, zda nemáte některá s tím zkušenost. Je na nás hodně závislí, takže bych fakt ráda věděla jestli je to vážně hrozba pro mimi, než bych začala řešit dát ho pryč.
Ahoj
, diskusí je tu o tom hodně a všude píší, že kočka v těhotenství nevadí (v tom nejlepším případě, aby byla očkovaná, odčervená a pouze domácí). Já je tu pročetla, protože jsme si koupili kocourka a přesně v té době jsem otěhotněla. Vše bylo v pořádku, jen u čištění záchodu jsem velmi dbala na hygienu, ale to bych dělala, i když bych těhotná nebyla
.
Takže za mě rozhodně nezbavovat
.
Myslí asi toxoplazmózu, ne? Pokud by to bylo tak nebezpečné, tak by se koček zbavily všechny těhotné a to se neděje. Obezřetnější bych byl u koček venkovnch a hlavně koťat.
že má toxoplazmózu polštářový gaučák, domácí mazel je mizivá. Jestli chceš mít klid, tak nečisti záchodek. Ale nic nehrozí.
na miminko si kočka většinou taky zvykne, problém nastane, když se dítě začne pohybovat a kočička je věčné lákadlo.
Mám jednu kočku a dvě děti ![]()
@neme55 Ne, není to hrozba, není, není, není. Pokud dodržuješ hygienu tak se není čeho bát. Lidi co Tě varují, asi myslí Toxoplasmosu, ale tu spíš chytneš z neumyté zeleniny a navíc i veterinář mi říkal, že nákaza Toxoplasmosou hrozí spíše u koťat.
Pokud dokážeš rozumně skloubit dítě i kočku, bude to v pohodě a dítě bude mít kamaráda…jen nesmíš kočku odstrčit, aby nežárlila.
Já mám doma psa i kočku, venku další kočky a opravdu se jich kvůli těhotenství nemám v nejmenším plánu zbavovat
Takže klid ![]()
Samozřejmě si ho nechejte.
Většina lidí „ohrožením“ myslí toxoplazmózu… Ta je nebezpečná v prvním trimestru (takže o „odstranění“ uvažuješ pozdě
) a navíc ve většině případů se nakazíš jinak, než od kočky (musel by se ti do úst dostat kočičí bobek starý víc než nějak 24 hodin, možná i víc, nechce se mi to hledat).
Navíc peršánek asi není zrovna hyperaktivní torpédo…
Je to blbost. Sama jsem měla v těhotenství dvě kočky v bytě (ano, i záchod jsem jim čistila) a ke konci dokonce přibyl ještě malý kocourek (nějaký dobrák nám ho hodil na zahradu) a dítě to ve zdraví přežilo… Teď je mu 10 měsíců a ty kočky vesele prohání. Že nejsou ani očkované, to sem radši psát nebudu ![]()
Tak to se mi ulevilo
tak písek se mu vybírá pokaždé když na záchůdek jde, dvakrát do měsíce ho koupem, takže s čistotou problém není
tátova manželka spíš do mě pořád hučí, že dítě může mít po narození astma, narodit se s exzémy nebo postižené…pořád něco. jsem už z toho fakt dost nervozní, protože už nám sami začali hledat nové majitele. Ono to bude asi taky tím že hlavně ona nemá ráda kočky a proto k nám vůbec nechodí a až se mimi narodí…no nic díky za rady ![]()
@neme55 máme doma 2 sedmileté kočky, plnohodnotně domácí, pokud nepočítám vycházky na balkon, 5 letý dítě a druhý na cestě. Koček jsme se nezbavovali a zbavovat nebudeme, teda pokud je já jednou nezabiju ![]()
Toxoplazmoza ti nejspíš nehrozí, a třeba oběma kočkám byl Vítek coby mimino ukradený. Párkrát se vyspali v postýlce nebo autosedačce, ale to je tak všechno.
@neme55 Máme doma 3 kočky a jediný, co jsem v těhotenství změnila bylo to, že jsem předala péči o jejich záchůdek manželovi ![]()
A přesně, jak píše @Litta, toxoplazmózu chytneš spíš, když si neumyješ ovoce nebo zeleninu, než z kočky, kterou máš doma ![]()
Pro klid duše si můžeš nechat udělat test z krve na protilátky ![]()
@neme55
A jéje, už zase… Kočku si prosím tě nech, toxoplasmosu můžeš chytit pouze z výkalů starších 24 hodin a to je ještě ke všemu po pozření - nepředpokládám, že by si je jedla. Dalejo větší pravděpodobnost je, že jí chytneš ze špatně omyté zeleniny nebo z masa.
Já mám doma kocoura a dva velký psy - celé těhotenství jsem bojovala s okolím (především přítelova rodina) ale ani na chvíli mě nenapadlo, že bych je dala pryč. Neboj se ani, že by chtěl miminu vyškrábat oči a podobně - to jsou taky nesmysly, uvidíš jací budou parťáci.
No, zas tady píšete, že domácí kočka je lepší jak venkovní, ale u venkovní nečistíte záchodek, když chodí kadit do pole. Takže mně osobně přijde ta venkovní mnohem bezpečnější než gaučák. ![]()
Tak ten náš má už roček a půl a navíc jsme ho dostali od mojí mamky jako svatební dar. ven se dívá maximálně z okna
fakt jste mě uklidnily dííík ![]()