Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, je tu plno témat o štěkotu psa. Mě by ale zajímalo co jste ještě schopné tolerovat. Právě jsme se přistěhovali do paneláku. Mám dva psy, jeden v pohodě, ten neštěká vůbec. Ale ten druhej si občas štěkne. Je to cca 10× denně, ale třeba jen minutu. Nevyštěkává, nevyje. Teď jsem s ním doma (mám zlomenou nohu) tudíž není čas ho moc unavit. Pak nastoupím do práce, ráno ho většinou hodně unavím, protože mám hodně času. Tak dopoledne neštěká, ale odpo už si zas parkrát zaštěká. Zajímalo by mě, jakou máte toleranci štěkotu v domě? Co už považujete za obtěžování?
Potom by mě zajímalo, jestli byste rovnou zazvonili na sousedy, zeptali se jestli je váš pes neruší? Nebo byste vyčkali, jestli si bude někdo stěžovat?
Předem díky za všechny připomínky ![]()
@Boudová pro mě je obtěžování štěkání psa od 20:00 večer do 6:00 ráno, štěkání psa, kdykoliv kdokoliv projde okolo dveří, pak samože vytrvalé vytí a pod. Ségra měla takovéhou souseda, to byl fakt bioalarm neskutečný. Řval hodiny v kuse, klidně v noci atd.. Co se mě týče - pokud mi nebudí, nebudí mi děti, je mi to fuk, je mi jasné, že je to zvíře, co se prostě někdy ozve.. Osobně bych nezvonila - hodila bych nějaký lístek do schránky.
Pro mě je logické, že pes štěká, asi jako, že kočka mnouká.
Chápu, že třeba v paneláku můžeš narazit na lidi, kterým to vadí. Ale pokud neštěkají v noci, nebo večer a není to neustálé, tak bych byla v pohodě. Já bych počkala až by někdo přišel, určitě bych se sousedů ptát nechodila.
My jsme na vesnici a stěžují si na našeho, když štěkne ve dne. ![]()
Jen ať si štěkne, 10× za den je docela v pohodě. Normální sousedi to dokážou tolerovat, nebo si ani nevšimnou, jsou v práci ve škole atd.. Horší jsou důchodci, celý den se nudí a slídí. Mě osobně by to nevadilo ![]()
No přítel je taky pro nezvonit, neupozorňovat zbytečně. Prej to moc řešim, protože často neštěká. Ale, já chci mít dobrý vztahy, hned od začátku, nechci být zaškatulkovaná, jako ta co obtěžuje se psem. Je to velmi klidný panelák. I když psů jsem tu už potkala hodně, tak snad jsou lidé tolerantnější. ![]()
Též by mi občasné štěknutí přes den nevadilo pokuď by neštěkal vytrvale celou noc
Určitě bych se nechodila ptát pokuď to někomu bude vadit tak nebo se že by se neozvali sami ![]()
@WERISKA hele nebydlíš ve stejný vestnici se stejnejma sousedama jako já? My máme 1 sousedy pražáky a furt si stěžujou že pes přes den štěká venku
a přitom ost. sousedům kteří bydlí paradoxně blíž to nevadí ![]()
To je naprosto normalni co popisujes! u nas si prijdu obcas jak v kinologickem ustavu… Jedny nechavaji psa doma - asi zavreneho na chodbe nebo nevim / takze steka furt chudacek… Pak je tady sousedka ta ma dva male pejsky, ty stekaji vzdy tak se tesi kdyz je panicka jde vencit… ono by to nevadilo, ale kdyz je to v 11 vecer nebo zase po ranu kolem pul seste a budi nas to, tak je to na nervy… a pak je tady jeste jeden extrem, je tady jedna krava - sorry ale je, ta ma ad 1. absolutne nevycviceneho psa, steka na kazdeho… a krome toho ji neposloucha, takze klidne i v 11. vecer na neho na celou pusu krici a piska a vola jmenem, to mi vadi vic, kdyz prave chci usnout, jak ten pes samotny…
takze to co popisujes ty, bych klidne za vsechny tyto povedene pejskare menila s radosti!!
![]()
Já naše psy nechám jednou štěknout u dveří, když někdo klepe, víc jim netoleruju
jinak nějaké občasné poštěknutí mi nevadí. Vadí mi pětiminutový štěkot, kdykoli někdo přejde po chodbě, vadí mi noční štěkání. A vadí mi, když jedna ženská venčí večer psy tak, že zůstane stát ve dveřích a vypustí je na trávník před barákem. A ty štěkací konzervy tam dvě minuty ječí a vzbudí mi malýho, protože bydlíme hned nad vchodem ![]()
Neřeším nic…
měli jsme v minulým baráku psa a ten vyl celej den, nevadilo mi to…
Ale je fakt, že u mamky v domě jsme měli paní, která „houkala“ a kam se na ni vyjící pes hrabe… Takže jsem byla na hluk zvyklá… Ona houkala ve dne v noci, šíleně dlouho, člověk si časem zvykl…
Pak mi přišlo divný, když houkat přestala… ![]()
Občasné štěknutí nevadí, vadí mi vysoký, nepřetržitý štěkot a když pes řve po baráku. Když pes štěkne na zvonek, nebo na hluk na chodbě, tak mi to fakt nevadí (ačkoliv u vlastního psa to netoleruji, náš pes štěká, jen když nám do bytu přijde někdo cizí).
Tak to u nás snad tak strašný nebude, v noci neštěká. Ráno někdy spustí ale to okamžitě vstanu a jdu ho zabavit. To víte se s tou zlámanou nohou doma nudím
Tak furt přemýšlím, jestli neobtěžujem atd… Na výtah teda štěkal taky, ale to jsem zjistila, že mu stačí pustit televizi, a na výtah nereaguje. To budu dělat až půjdu do práce ![]()
Tohle štěkání bych brala jako zcela v normě. Náš pes štěkne taky jen párkrát během dne, většinou jen když se potkají sousední dva psi a chytnou se na chodbě, tak než je od sebe odervou, tak štěká taky. Jinak na hluk v domě mu akceptuju jedno, dvě štěknutí, pak už bych ho okřikla.
Ovšem malý pes žijící nad námi proštěká většinu dne, poprvé jsem se setkala s tím, že pes štěká když má doma paničku. Ovšem té to nevadí, na rozdíl od zbytku domu, stížnosti nepomáhají, naopak ho ještě nechá koukat z okna a štěká na všechno kolem. ![]()
@klarushka Podle popisu to sedí.
Jsou to takový prudký inteligenti.
A našim přímým sousedům nevadí nic. Já pořád jen čekám, kdy si začnou stěžovat, že vedle má pán kohouta. Já se divím, proč takový lidi vůbec lezou na vesnici.
@Etcetera78 @kate02 @Fjodorka Jak to děláte, že jste je odnaučili uplně. Já to dělám tak, že když začne, tak jdu za ním, plesknu ho po zadku, řeknu mu lehni. Když lehne a mlčí, tak ho začnu strašně chválit. Všimla jsem si, že to pochopil, pač dnes když slyšel výtah, tak se na mě jen kouknul a lehnul
občas uděla jenom takový tlumený buf buf
![]()