Morče - nemoci

5394
28.5.14 19:06

morče - nemoci

Dobrý den,
přišla jsem morčeti na bulku na zádech - zadečku. Brouzdala jsem na netu a podle všeho je to abces.
Chci se zeptat, zda to některá z vás u svého morčátka měla a jak probíhá léčba.
K veterináři se samozřejmě chystám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
28.5.14 19:32

Naše mělo absces pod tlamičkou. Ale obrovský, přišli jsme na něj pozdě. Bylo tak tlusté, že to nebylo ze začátku vidět. Dostávalo atb injekce + doma tablety, hnis dr. vymáčkla, co to šlo. Do týdne stejně umřelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
28.5.14 19:35

To naše má klasickou bouličku asi jako větší hrášek. Má tam stroupek.
A je léčba hodně nákladná? Nevím na co se mám připravit. Morče žije společně se svojí dcerou, může to chytnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
28.5.14 19:39

To nevím :nevim: Léčba nákladná nebyla, v řádu stovek. Prý si zapíchla asi seno do tlamičky při žvýkání, to si na zádech nedovedu představit. Možná se třeba pokousaly a dostala se tam infekce.. Když to je takhle malé, tak to asi bude v pohodě bych řekla. To naše to mělo velké jako něco mezi pingpongovým a tenisovým míčkem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.14 19:40

@Misula.vdf naše mělo na prdelce - vet naříznul, vymačkal, dostali jsme mastičku a mazat. Za měsíc nebylo poznat, že něco mělo. Ovšem otázka, co je to přesně zač. Můžou se jim dělat tukové bulky, nádorky, abscesy atd.. těch variant je hodně. Pokud je to cokoliv z vyjmenovaného, dítě to chytnout nemůže. Mohlo by chytiti případnou plíseň, svrab a pod. to se neprojevuje bouličkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.5.14 19:40

Naše morče mělo absces 2× - pokaždé pod tlamou. První byl vcelku v pohodě, podruhé byl obrovský, i ten se nakonec úspěšně vyléčil. Nakonec umřela asi na nadmutí, cca 6 týdnů po tom druhém abscesu. Na normální klinice vyhrožovali operací a čištěním a celkovou cenou asi 3000. Naše doktorka, která má celkem zkušenosti s hlodavci (léčila mi před tím králici), to rozřízla a vymáčkla (to samozřejmě bolelo) a potom čistila (to už bylo v pohodě). Dostávala prášky a za týden to bylo OK. Přeju hodně štěstí, ať je morčátko brzy v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
28.5.14 19:49

@martina.se . myslím, že žije se svojí dcerou (potomkem). Jestli to může chytit i to druhé morče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
28.5.14 19:51

Jinak moc děkuju za rady. Myslím, že to bude z poranění. Ale ona spíš občas vystartuje po potomkovi. Naopak jsem to nevidě. Ale možné je vše :think:
S nějakou tou stovkou počítám, to je jasné, ale jít do tisíců to už aby nešlo no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.14 19:52
@Misula.vdf píše:
@martina.se . myslím, že žije se svojí dcerou (potomkem). Jestli to může chytit i to druhé morče…
:mrgreen: jo tak :lol: pardon.. ne, absces ani raka ani nic podobného Ti druhé morče nechytne. Tohle není přenosné. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.14 19:53
@Misula.vdf píše:
Jinak moc děkuju za rady. Myslím, že to bude z poranění. Ale ona spíš občas vystartuje po potomkovi. Naopak jsem to nevidě. Ale možné je vše :think:
S nějakou tou stovkou počítám, to je jasné, ale jít do tisíců to už aby nešlo no…

pokud se porvou, tak bude mít nějaký zánět. To léčení u takových věcí není tak hrozné, injekce cca 100 kč. Já naposledy byla se samičkou na CS a to vyšlo na 1300 plus následné léčení - to se vyšplhalo na dost vysokou částku. Jenže to byly operace atd.. Léčení svrabu stálo všehovšudy 250 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
28.5.14 19:55
@PetiteFillette píše:
To nevím :nevim: Léčba nákladná nebyla, v řádu stovek. Prý si zapíchla asi seno do tlamičky při žvýkání, to si na zádech nedovedu představit. Možná se třeba pokousaly a dostala se tam infekce.. Když to je takhle malé, tak to asi bude v pohodě bych řekla. To naše to mělo velké jako něco mezi pingpongovým a tenisovým míčkem :?

Jejda, to musel být ošklivé. Já to prostě nechci zanedbat. Je ale podivné, že jí to asi nebolí. Když jí to zmáčknu nic, při tom zakvičet si umí, když se jí něco nelíbí nebo když dítko zatahá za kožíšek :D. Ale jako nádor to nevypadá. Je tam prostě ten strup jako při poranění…Jinak je veselá, čilá, jí normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.1.16 01:39

Dobrý den, mám malého morčáka a začal se drbat. Když sem ho prohlídla našla sem na bříšku nad zadní nožkou načervenalý flíček. Může to být začátek kožní nemoci? Nebo by to mohlo být v souvislosti s tím že se začal zdržovat na seně? Děkuji za odpověď :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
17.1.16 19:24

Prosím o radu, máme rozetové morče a má nějaký ten svrab, plíseň, nebo něco takového,(koukám na příznaky a na netu jsem se dočetla, že by to odpovídalo na tohle)co s tím a co pomůže? Je poznat, že ho to svědí a škrábe se a píska…co by mu s tím udělali na veterině, nebo se dá nějak zaléčit i s něčím doma? Předem děkuji za odpovědi :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.6.22 10:07

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat a zároveň bych potřebovala poradit. Mám morče a má abces na zádech a nemůže se toho zbavit u veterinářka jsem s ním byla ta to jen vymačkala ten hnis dala mu nějaký léky a když jsme šli na kontrolu tak řekla že už to má dobrý přitom se mu v tom furt dělá hnis a je vidět že ho to bolí, ale vůbec nevím co mám dělat. Nemáte někdo zkušenosti a nebo nenapadá vás nějaký léky si antibiotika na to?
Předem děkuji za radu já už nevím co by pomohlo aby se netrápil.😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný