Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, do jakého věku háraly vaše fenky středních plemen (řekněme 20-25kg)? Nikde se nemůžu dobrat odpovědi, všude se dočítám jen kolik dní, od kdy, fal. březost, kastrace atd.
Feny hárají asi celý život, měla jsem jezevčíka a hárala i ve 12letech, pak musela na kastraci kvůli nádorům, nebýt toho zřejmě by hárala dál…
Některé feny hárají do konce života, některé to pak mohou mít nepravidelné nebo vůbec, záleží na zdr. stavu jednotlivce
naše fena hárala cca do sedmi let, pak měla hormonální problémy a nehárala.
Ahoj, naší psině je 16, voříšek, má 12 kg a hárá 2-3 x do roka…
ale jak je to správně, nevím ![]()
@Malaga píše:
Ahoj, naší psině je 16, voříšek, má 12 kg a hárá 2-3 x do roka…
ale jak je to správně, nevím
Wau, to snad nééé ![]()
Naše právě vždycky 2× do roka, občas jen jednou. Teď už má přes rok pauzu, tak úpěnlivě doufám..
Hárají celý život, ale v pokročilém věku se může jednat o tzv. Skryté hárání a to člověk ani nepozná právě.
Fenky hárají celý život, pokud přestanou (nebo se jim prodlouží period hárání) jedná se o nějakou skrytou nemoc, třeba nezhoubný nádor atp. který ani nemusí dělat moc problémů. Nemají žádný přechod jako je to u lidí. Jinak moje nejstarší fenka má 12,5 a 22kg a hárá pořád stejně pravidelně ![]()
No nase Mary si to chudak davala i v 15,5 letech, jeste pul roku pred skonem…byli jsme z toho vsichni, vcetne ji docela zoufali, bo byla vzdy v te polovine totalne nadrzena, jazyk na veste, knucela z balkonu na cokly, des…nemela nikdy stenata, tak jestli proto ta nadrzenost
…do 10ti let nechtela psy ani videt, sedela si na zadku, kdyz se nakej nachonejt a ani boha…zato tech dalsich 6let by se rozdala
…jo a mela vlastne jeden rok pauzu…
@lajovka píše:
No nase Mary si to chudak davala i v 15,5 letech, jeste pul roku pred skonem…byli jsme z toho vsichni, vcetne ji docela zoufali, bo byla vzdy v te polovine totalne nadrzena, jazyk na veste, knucela z balkonu na cokly, des…nemela nikdy stenata, tak jestli proto ta nadrzenost…do 10ti let nechtela psy ani videt, sedela si na zadku, kdyz se nakej nachonejt a ani boha…zato tech dalsich 6let by se rozdala
…jo a mela vlastne jeden rok pauzu…
Tak teď mi solidně zatrnulo. Naší je 11let a nikdy nedala (dáma
). Její brácha a synovec, co ještě máme, jsou z toho samozřejmě vyřízený, ale páč nedala, nikdy jsme je ani nerozdělovali. Jen bylo otravný, jak kluci kňučej, funěj a tak. Těšila jsem se, že i to brzo skončí. Představa, že by v 11letech (je-li to vůbec možný, ale tak zas pokud hárá, tak asi jo) zabřezla je šílená. No doufám, že taky na starý kolena nepřepne libido, jako ta vaše ![]()