Do jakého věku hárá fena?

10351
27.5.14 18:05

Do jakého věku hárá fena?

Ahoj, do jakého věku háraly vaše fenky středních plemen (řekněme 20-25kg)? Nikde se nemůžu dobrat odpovědi, všude se dočítám jen kolik dní, od kdy, fal. březost, kastrace atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15261
27.5.14 18:11

Feny hárají asi celý život, měla jsem jezevčíka a hárala i ve 12letech, pak musela na kastraci kvůli nádorům, nebýt toho zřejmě by hárala dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
27.5.14 18:11

Některé feny hárají do konce života, některé to pak mohou mít nepravidelné nebo vůbec, záleží na zdr. stavu jednotlivce
naše fena hárala cca do sedmi let, pak měla hormonální problémy a nehárala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.5.14 18:12

Ahoj, naší psině je 16, voříšek, má 12 kg a hárá 2-3 x do roka…
ale jak je to správně, nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.5.14 18:33
@Malaga píše:
Ahoj, naší psině je 16, voříšek, má 12 kg a hárá 2-3 x do roka…
ale jak je to správně, nevím :nevim:

Wau, to snad nééé :lol:

Naše právě vždycky 2× do roka, občas jen jednou. Teď už má přes rok pauzu, tak úpěnlivě doufám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
27.5.14 18:55

Hárají celý život, ale v pokročilém věku se může jednat o tzv. Skryté hárání a to člověk ani nepozná právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
27.5.14 19:05

Fenky hárají celý život, pokud přestanou (nebo se jim prodlouží period hárání) jedná se o nějakou skrytou nemoc, třeba nezhoubný nádor atp. který ani nemusí dělat moc problémů. Nemají žádný přechod jako je to u lidí. Jinak moje nejstarší fenka má 12,5 a 22kg a hárá pořád stejně pravidelně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
27.5.14 19:05

Naše má 14 a hárá 2× do roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
27.5.14 19:14

Naše bordice má 12 let a uz nehárala rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
27.5.14 19:35

No nase Mary si to chudak davala i v 15,5 letech, jeste pul roku pred skonem…byli jsme z toho vsichni, vcetne ji docela zoufali, bo byla vzdy v te polovine totalne nadrzena, jazyk na veste, knucela z balkonu na cokly, des…nemela nikdy stenata, tak jestli proto ta nadrzenost :think:…do 10ti let nechtela psy ani videt, sedela si na zadku, kdyz se nakej nachonejt a ani boha…zato tech dalsich 6let by se rozdala :)…jo a mela vlastne jeden rok pauzu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
27.5.14 20:30

Feny hárají celý život :-D do žádného přechodu nejdou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.5.14 21:10
@lajovka píše:
No nase Mary si to chudak davala i v 15,5 letech, jeste pul roku pred skonem…byli jsme z toho vsichni, vcetne ji docela zoufali, bo byla vzdy v te polovine totalne nadrzena, jazyk na veste, knucela z balkonu na cokly, des…nemela nikdy stenata, tak jestli proto ta nadrzenost :think:…do 10ti let nechtela psy ani videt, sedela si na zadku, kdyz se nakej nachonejt a ani boha…zato tech dalsich 6let by se rozdala :)…jo a mela vlastne jeden rok pauzu…

Tak teď mi solidně zatrnulo. Naší je 11let a nikdy nedala (dáma :mrgreen: ). Její brácha a synovec, co ještě máme, jsou z toho samozřejmě vyřízený, ale páč nedala, nikdy jsme je ani nerozdělovali. Jen bylo otravný, jak kluci kňučej, funěj a tak. Těšila jsem se, že i to brzo skončí. Představa, že by v 11letech (je-li to vůbec možný, ale tak zas pokud hárá, tak asi jo) zabřezla je šílená. No doufám, že taky na starý kolena nepřepne libido, jako ta vaše 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.5.14 10:08

Moje fenka má 14 let a hárá pořád ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.17 18:36

Jo, no :lol:

• načítám...