Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@neme55 a proto jsem všem jasně dala najevo, že jestli mi tyhle stupidní rady a otázky budou dávat, vyškrtávám je ze seznamu osob v mém životě. Někteří se urazili, ale většina pochopila.
Je to o tom nastavit hranice hned v začátku.
Tyhle „dobře“ míněné rady od lidí pouštěj jedním uchem tam a druhým ven, jak ti tu píšou holky, hlavně pravidelně odčervovat a očkovat, záchod bych ted asi taky vynechala. Já mám z koček celkově respekt takže já na ně během těhotenství ani nešahala.
Mám dva psy a taky neustále slyším co bude a nebude až se malá narodí, všichni jsou chytrý jak rádio a když se dozví, že s náma navíc spí v posteli a nehodlám na tom nic měnit to je teprv to pravý tóčo ![]()
Známá má taky perskýho kocoura a v pohodě, malýho dokonce hlídá..:) a co se týče těch nemocí co se povídá, že to miminko dostane, tak to je možná u těch venkovních koček co žerou myši a ještě k tomu bys musela asi sníst hovínko nebo bys musela od toho mít jídlo, což asi teda nemáš ![]()
A co se týče toho čistění záchodu, tak snad víš co ti gaučák žere ne? tak se asi nemusíš pak bát jestli něco dostaneš..
Od kočky hrozí toxoplasmóza. Ale u dospělých to není zas tak hrozný, u koťat je to větší procento.
Doktorka by ti měla udělat testy na toxoplasmózu a pokud jsi ji už prodělala, nemáš se čeho bát, podruhý ji nechytneš. Já jsem ji taky už kdysi měla, ani jsem to tehdy nepostřehla, vůbec jsem to netušila, že ji mám za sebou.
I když zpočátku, kdy jsem to ještě nevěděla, jsem kočku, co k nám chodí, odháněla…byla jsem v tomhle dost striktní a bála jsem se.
Pokud se bojíš a toxoplasmózu jsi ještě nikdy neprodělala, domluv se s rodiči, kamarádkou, známými…aby ti kocoura na pár měsíců pohlídali…
@neme55 píše:
Jo to jsou pořád nějaké rady. to už slyším teď jak jsem těhotná. nesmíš dělat tohle, musíš tamto…za první trimestr jsem zhubla 5,5 kg a ted za poslední týden další kg..prostě kromě jogurtů a sucharů a ovoce nedostanu do sebe nic..a to je furt z manželovi strany že nejlíp mě strčit do špitálu, od tátovy manželky zase ať se moc neoblíkám, že přehřeju miminko (asi zřejmě když je venku chladněji mám lítat v kraťasech), tchýně zase že nesmím nikde venku sedět na lavičkách. ale to že prostě se mi motá hlava a při delší chůzi si potřebuju na chvíli sednout už je jedno, nesmím si dát zmrzlinu, ve třetím trimestru nesmím nanukáč ať předčasně neporodím, bazén je nepřijatelný…už teď mi z toho jde hlava kolem…
Stanov si mantinely už teď hned, kdy jsi těhotná. NEHECH SI DO TOHO KECAT! Prostě na to odpověz, že je to tvoje věc a jestli by byl dotyčný tak hodný a přestal ti radit. Nauč se říkat ne.
Protože jestli to neuděláš teď, okolo miminka to přitvrdí a půjdeš si to hodit.
@Pipet jo je to padlý na hlavu
no na lavičce nesmím sedět z toho důvodu, že by mi mohl nastydnout močový měchýř. a že když už si budu chtít sednout mám si vzít deku
a když jdeme s manželem na kofolu tak u toho asi budu muset stát no
a nanukáč prý ve třetím trimestru vyvolá porod a prý to mají odzkoušené a zmrzlinu nesmím kvůli salmoneloze
je to k zasmání a taky se tomu směju, ale oni to prostě podávají úplně vážně
jako jasný, dodržuju určitý věci…nepiju alkohol, netahám hodně těžké věci nebo nejím sushi, tataráky a takové, ale se vším s mírou
![]()
@terez.terez píše:
Známá má taky perskýho kocoura a v pohodě, malýho dokonce hlídá..:) a co se týče těch nemocí co se povídá, že to miminko dostane, tak to je možná u těch venkovních koček co žerou myši a ještě k tomu bys musela asi sníst hovínko nebo bys musela od toho mít jídlo, což asi teda nemášA co se týče toho čistění záchodu, tak snad víš co ti gaučák žere ne? tak se asi nemusíš pak bát jestli něco dostaneš..
tak on je jen na granulích, někdy kapsička nebo něco co čmajzne ze stolu, ale žádné myši nebo takovou havěť to vůbec…s tím ani nepříjde do styku…akorát asi před rokem nám vletěl ptáček do obýváku tak ho zakousl, ale to jsme mu hned vymydlili tlamičku
@Lucie_Sx to máš svatou pravdu..už teď mám milion věcí které s malým budu moct, nebudu moct…tohle a zase tamto…jenomže zase je to rodina a mě je blbé je nějak odpálkovat…ale jak se znám tak jak se mimi narodí, tak si nenechám kecat do ničeho. je to moje dítě a oni to budou muset respektovat, že rozhodovat budu já, popř. manžel..ostatně kdo jim brání si ještě pořídit svoje když umí jen radit
![]()
@neme55 píše:
jenomže zase je to rodina a mě je blbé je nějak odpálkovat…
Nechci strašit, ale s tímhle přístupem tu bude za čas nějaká zoufalá diskuze
. Začni hned!
@Lucie_Sx asi máš pravdu
jediné objektivní rady se mi dostalo od mé mámy. Ta mi narovinu řekla, nesleduj a nestresuj se. Pokud ti něco bude zajdi si k doktorce, jinak dělej vše tak jako doteď. Akorát ať nelezu do teplý vany když není manžel doma kdyby se mi náhodou zamotala hlava a ať mám pořád nabitý kredit kdyby náhodou něco jak budu doma sama. A o kocourovi mi řekla to samé co vy tady. Že nevidí důvod proč ho dávat pryč a že nejvíc bych tím ublížila jemu, kdybych ho dala cizím lidem. Jinak od ostatních fakt furt poslouchám co musím, nesmím, co si musím jít koupit (už mám nadiktované jaké přípravky, plínky a příkrmy mám kupovat), co kupovat nemám, že miminkovské věci musím prát v normálním prášku a ne v dětském atd…ráda si poslechnu nějakou tu zkušenost, ale nemám ráda když mi někdo říká co mám dělat. ale zas je mi prostě blbé rodinu odpálkovat no ![]()
@neme55
No co se týče praní.. já taky prala v normálním prášku - jediný co tak, že jsem přidala jedno máchání navíc, ale že bych kupovala Lovelu to ne. ![]()
Tak to já si to zase chci vyzkoušet, ať vím co miminku sedne. Protože už teď si pomalu chystám výbavičku, něco mám po mladších sestrách a jestli to všechno vyperu v prášku, ze kterého se mi miminko osype a pak to budu muset dělat celé nanovo tak to se mi dvakrát nechce. Ale jak říkám budu to muset prozkoušet potom co mimču bude vyhovovat. ![]()
@neme55
To mu ale nemusí sedět ani Lovela, počítáš s tím doufám ![]()
@Natálka26 píše:
@neme55
To mu ale nemusí sedět ani Lovela, počítáš s tím doufám
jasný, že počítám
uvidíme no, snad budu mít štěstí a všechno sedne
mám třeba strach i z toho, že nakoupím do zásoby ubrousky, krémy a takové a poletí to do koše
ségrám se třeba nakoupily drahé ubrousky a pampersky a pak to letělo do koše, protože po ubrouscích se osypaly a osvědčily se ty obyčejné zelené z dm a obyčejné plínky z tesca
![]()
@neme55
Proto bych takový věci nekupovala, v dnešní době můžeš nakoupit i o půlnoci, proč zbytečně vyhazovat peníze? Ubrousky jsem používala jenom na cestách, doma jsem vždycky opláchla vodou, krém jsem nepoužívala žádný ale koupila jsem si kokosový olej, pleny jsem používala pampersky premium care a nikdy nebyl problém, ale i tohle je řešitelný napiš různým firmám o vzorky a podle toho si pak vybereš a koupíš co ti bude vyhovovat.