Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Neposlouchej je. Lidi toho nakecaji… Nás zase babička varovala, že nám pes sežere dite ať ho dáme pryč
. Mimochodem mame adi tak desetikiloveho podvraťáka.
Ty nejlíp musíš vědět jaky je vaš kocour a jestli vše bude oka ![]()
@neme55 my jsme take meli kocourka a kdyz jsem otehotnela, tak jsme ho pryč dali. Za prve jsme se bali toho, ze by miminko mohl ohrozit a navic jsme se i stehovali když jsem byla ve 4 mesici a tam kam jsme se stehovali, jsme si ho ani vzit nemohli… no možná kdyby to nezavyselo na tom bydleni, tak bychom si ho nakonec nechali…
u nas na vesnici kde jsem vyrustala mel kocky snad kazdy a rozhodne je kvuli mimcum pryc nikdo nedaval, ani my ne.
spousta maminek kocicky ma a nemyslim si, ze by je to nakonec nejak ohrozilo… ![]()
Jsou to povery z neznalosti lidi! Toxoplasmosa se prenasi syrovym masem, teda kocour by musel chytit mys, pak ji sezrat a ty snist jeho hovinko! Riziko nulove! Ptala jsem se i sveho gyndare, a ten mi to takto vysvetlil..mame 2 kocky ragdollky a nedam je pryc za nic na svete..horsi to bude s chlupama, ale to uz je na jinou diskuzi..
@Idril píše:
Neposlouchej je. Lidi toho nakecaji… Nás zase babička varovala, že nám pes sežere dite ať ho dáme pryč. Mimochodem mame adi tak desetikiloveho podvraťáka.
Ty nejlíp musíš vědět jaky je vaš kocour a jestli vše bude oka
máme asi stejnou babičku
ta naše to sice neřekla takhle na plnou hubu, ale pořád na co prý ty psi máme. A to neví, ze s nama spí v posteli
Jo tak to je mi jasný, že to budou kámoši
a zas mám s kocourkem výhodu v tom, že nikdy po nikom nesekl drápkem i když jsem ho kolikrát já nebo manžel mordovali div jsme ho neumačkali hlavně jako koťátko nebo když mu nechtíc někde přišlápnem ocásek, protože se u všeho motá
a navíc má rád děti. akorát mu asi nechám malinko zkrátit srst ať mimčo nemá nikde chlupy, protože má fakt dlouhou srst
Taky mám kocoura a prcka. Jako miminka si ho moc nevšímal, jak začal prcek lozit, začal kočku nahánět, škubat za chlupy
, dostal pár ťafek packou, pak ho začal jen plácat a teď má dítko rok a kousek, ke kočce se chovat umí, hladí ho…
Samozřejmě se je snažím hlídat, ale vždycky neuhlídám, tak malý měl pár škrábanců… no ale přežil
a myslím, že pro děti je fajn vyrůstat se zvířetem.
Zajisti pak kocourovi dostatek míst, kam bude moct před miminem utéct.
@neme55 píše:
Jo tak to je mi jasný, že to budou kámošia zas mám s kocourkem výhodu v tom, že nikdy po nikom nesekl drápkem i když jsem ho kolikrát já nebo manžel mordovali div jsme ho neumačkali hlavně jako koťátko nebo když mu nechtíc někde přišlápnem ocásek, protože se u všeho motá
a navíc má rád děti. akorát mu asi nechám malinko zkrátit srst ať mimčo nemá nikde chlupy, protože má fakt dlouhou srst
Zkrátit chlupy
, to nedělej, nebude to mít žádný efekt na množství vypadaných chlupů
prostě budeš mít chlupaté mimino, no co ![]()
@neme55 píše:
Jo tak to je mi jasný, že to budou kámošia zas mám s kocourkem výhodu v tom, že nikdy po nikom nesekl drápkem i když jsem ho kolikrát já nebo manžel mordovali div jsme ho neumačkali hlavně jako koťátko nebo když mu nechtíc někde přišlápnem ocásek, protože se u všeho motá
Zkrátit chlupy
Proboha, mysíš, že ty kratší nevypadávaj? No tak budeš mít na dítěti chlupy no,. na to se neumírá
já měla mladou taky neustále od chlupů.
@Pipet tak ten náš nikdy po nikom nesekl. ani po dětech. manžel má 4letého kluka z předešlého manželství a ten jak je u nás tak ho taky kolikrát pěkně poškubal a on nic. hroznej flegmoš
a navíc si myslím, že ho uřvaný mimčo ani zajímat nebude
to až pak jak říkáš, jak ho začne nahánět. on si vždycky umí najít schovku, minule jsem ho našla ve spodní křínce v lince. naučil se ji ťapkou otevřít a nějak se tam zabydlel ![]()
@Gina108 píše:
No, zas tady píšete, že domácí kočka je lepší jak venkovní, ale u venkovní nečistíte záchodek, když chodí kadit do pole. Takže mně osobně přijde ta venkovní mnohem bezpečnější než gaučák.
Co je horší? Bakterie na tlapce a rozkládající se myš/pták na zubu, nebo v podstatě sterilní (bakterie traktu tam jsou, ale ne virus zvenku, kde by se tam vzal) bobek v záchůdku?
Ahoj, ani náhodou nedávej kocourka pryč, my máme doma taky kocourka a pejska a kocourek chodí dokonce i ven a nikdy s ním žádný problém nebyl, malá ho miluje, je jí 9 měsíců a těhu jsem měla ukázkový, jen nečisti kočičce záchůdek, ale to je vše. ![]()
Aaa, jako bych slyšela tchánovce, kočka je nebezpečná, nezvykne si na miminko, mimčo bude alergický a stejně ji dáte pryč atd atd atd.
Malý se narodil na začátku dubna, je konec května, naše šestikilová britka se na něj dvakrát podívala, dvakrát k němu čuchla a šla si po svých. A to je ještě v pubertě. Do jeho věcí vůbec neleze, asi jí to nevoní. Hygiena ohledně záchodu u nás byla pořád vysoká, takže pohoda. A toxoplasmoza? To spíš bych se bála zeleniny, kterou během těhu sníš, z domácí kočky nemůžeš nic chytnout, protože toxu na 99% nemá ![]()
@Natálka26 @Pipet tak mě jde spíš o to at se mu ty chlupy nedostanou do mlíka nebo tak, ať se mi s tím nezadusí. ale i když je pravda, že u sebe to taky hlídám a chlupy taky tahám ze všeho co vezmu do ruky
aspoň si mimčo vytvoří líp imunitu. nejde ho držet v úplný,,sterilizaci,,
@Litta píše:
Co je horší? Bakterie na tlapce a rozkládající se myš/pták na zubu, nebo v podstatě sterilní (bakterie traktu tam jsou, ale ne virus zvenku, kde by se tam vzal) bobek v záchůdku?
Sterilní bobek? Jako že houno se nerozkládá, chceš říct
![]()
EDIT a nechceš tvrdit, že toxo se z kočky na člověka přenáší dotykem nebo snad kapénkovou infekcí, že ne? Prostě pokud nesaháš na kočičí houna, nebo cokoli hounama kontaminovaného, nemáš šanci se nakazit.
Příspěvek upraven 29.05.14 v 12:07