Obojek Kiltix

10140
1.6.14 17:03

obojek Kiltix

Ahoj Pejskařky..
Používáte někdo obojky Kiltix proti blechám a klíšťatům?
Letos jsem ho prvně koupila na našeho hafana.. má ho na krku přes měsíc.. do ted nebyl problém..
Ale za poslední týden z něj doma vypadli normálně nasátá klíšťata.. Jedno jsem ke svému štěstí rozšlápla :poblion:
Přece není možné, aby obojek nefungoval, má deklarováno 6-8m účinnosti
Podotýkám, že váhově je správně zvolen…
Chápu, že jim náš pes asi víc chutná a jsou přemnožené, ale tohle je už trochu dost… hlavně mám doma malé dítě, a nerada bych, aby se třeba něčím nakazil, či klíště rozšlápnul on…
Prohledávat psa možné není, má velmi jemnou a dlouhou srst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
1.6.14 17:06

@xsaleen používáme ho spoustu let a klíšťata zadna. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10140
1.6.14 17:09

@Anielka on jim asi hodně chutná.. třeba když ho ještě neměl, vyndavali jsme 3obrovská denně a kamarádky co též mají psy a chodili s námi, tak ani jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
1.6.14 17:11

@xsaleen tak to je masakr, fuj. Asi bych sla vratit :think: Psum uz nekolikatym rokem kupuju Scalibor a neni nejmensi problem, tuk tuk tuk. Jestli maji za sezonu kazdej jedno kliste?

• Citovat
  • Upravit
11439
1.6.14 17:11

To se bohužel stává, že klíšťata začínají být imunní proti přípravkům, které jsou roky hojně využívány, teď je vlna Scaliborů, než si zvyknou na ně, pak zas bude dobrý Kiltix :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
1.6.14 17:15

@Bauli jenže já už nemám krabičku, ani účet  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
1.6.14 17:17

@Fjodorka ještě jsou jiné.. foresto nebo tak nějak ne? ty i s tim scaliborem jsou bohužel ještě dražší, než ten kiltix..
pamatuju, že náš pes kdysi dostal od dr pipetu a měl klid celé léto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
1.6.14 17:18

Je to teda poznat, že nejsou nasátá tolik jako s nim, ale je to hnus teda.. já těhotná, tak jen doufám, že to není infekční… rozšlápnout ho je fakt mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
1.6.14 17:20

@xsaleen to je pech. Jeste me napada. Zkus obojek umyt v jarove vode, poradne vydrbat a pak jakoby potahat po cele delce. Mozna je na nem nanos prachu, tak nefunguje jak by mel. S nasim to delam tak jednou/dvakrat za sezonu.

• Citovat
  • Upravit
1238
1.6.14 17:20

Používáme už leta Kiltix a bez problémů. Je jasné, že to nemůže fungovat na 100% (ani antikoncepce nefunguje 100% ;)), žádný přípravek tak nefunguje, spíš si jen lidi nevšimnou, že sem tam nějaké klíště vypadne, kor když jsou psi venku, ale proti Bolfu, Frontlinu a jiným je opravdu nej.
Scalibor radši nedávám potom co u kamarádky psů (pudl a yorkshire) jim vypadala srst kolem krku a byli rozdrbaní do krve - říká se, že malá plemena na něj docela často mají alergii. Já mám sice velké, ale zkoušet to nehodlám.
Ještě je celkem nově na trhu Foresto, to si lidi hodně chválí, ale je teda o dost dražší než ostatní (kolem 700,– proti Kiltixu cca 450,–)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
1.6.14 17:25

@Lin25 já mám taky většího psa.. kámoška má teda scalibor na bígla a problém nemají
to že není 100% to je mi celkem jasné.. ale 3 týdně je dost.. předtím ho měla kamarádka na pár dní a tam ho měl prý taky
@Bauli a nesmyje se tím ta účinná látka? o tomhle jsem nikdy neslyšela..
nj, vyhodila jsem to, protože mě nenapadlo, že bych tohle po měsíci měla reklamovat, jako ke konci ok, ale..
no to nechci vidět, jak to bude na konci léta :poblion:
navíc netuším, jak bych tohle dokazovala, že to neúčinkuje, max tak podat rozpor…

ještě mě napadlo zkusit ofiko stránky kiltixu, jestli něco poradí

Příspěvek upraven 01.06.14 v 17:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439

@Bauli Obojky se myjí v antiparazitních šamponech, ne v jaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98

Foresto pouzivame uz tretim rokem, jsme spokojeni. Ale stejne sem tam, zvlast pri prochazkach lesem se nejake to kliste prisaje, ale do 24 hodin samo umira a odpadava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
1.6.14 17:26

@Nickyy tak ty jsou asi nasátý víc jak jeden den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
1.6.14 17:31

@Fjodorka Scalibor tim meju jednou nebo dvakrat za sezonu a funguje. Nevim, jak funguje Kiltix, ale Scalibor udajne ma pory, ze kterych se uvolnuje prasek z antiparazitikem, doporucila mi to primo v chovatelskych potrebach :nevim: Treba tem klistakum ti nasi vubec nesmakujou, tak maji pokoj diky tomu :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný