Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, prosím vás jaký je dobrý obojek proti blecham pro zvířata? Koupili jsme už dva, ale vždy najdu u psa blechu po chvíli užívání. Je sice venku, ale nechci, aby měl blechy on ani kočky. Jaký dáváte obojek vy? Děkuji za rady
@Kopretina08 na blechy nepomáhá dneska nic. Obojek je spíše prevence.
Dobrý je Foresto
ale taky dost drahý. Nebo kápnout za krk nějaké to sérum od veta, to nám taky pomáhalo ![]()
@pavla.souku když byl mladší měl vždy obojek a super, ale teď když mu dám ten sami tak má vyrážky za krkem. Má 15 let, skoro nevidí a neslyší, ale nechci ho utratit. A vadí mi, že má blechy
Obojek je na prd…nam nikdy nepomohl, vzdy nas hafik mel nejakeho klistaka. Ale nase vet.nam doporucila tuto tabletu http://okvet.cz/…/Bravecto-účinný-přípravek-proti-klíšťatům-a-blechám …daly jsme mu tabletu v cervnu min roku…a od te doby jsme mely s klistakama pokoj. Uz nebudeme kupovat nic jineho
![]()
Už několik let používáme Foresto, blechy nikdy neměl občas klíště, ale tak max 2-3 za sezónu. Přes den je pesan venku, v noci v domě.
Pouzivame tablety bravecto-jsou super! Jsme bez klistat a blech-akorat my mame psa venku, ale staryho jsme meli doma a kdyz jsme prisli z venku, tak se stalo, ze po nem jeste neco lezlo (ono to nepusobi repelentne, ale koluje to v krvi a kliste to otravi az kdyz se zakousne). Takze pokud bych ho mela doma, tak bych to kombinovala i s nejakou pipetou. Jo a ty tablety jsou na 3mesice a stoji to dost penez-veterinarka nam doporucila koupit vetsi vahovou kategorii a dat to na dvakrat (sice by se to nemelo, nekomu to pry nezabiralo, ale my nemeli problem)
Jak uz tu psalo vic lidi, tak Foresto je nejlepsi, ty kapky za krk moc nefunguji, navic nase kocky to nesnasely a slintaly jak vztekle. Foresto nandame v dubnu a maji ho cely rok a nikde zadna blecha ani kliste
a vymenujeme zase dalsi jaro. ![]()
Kupujeme každý rok pro naši fenu obojek Kiltix. Nikdy neměla blechu ani klíště. Stojí kolem 500Kč a má ho od jara do podzimu…
Já mám dobrou zkušenost s o obojkem Scalibour, funguje nám celou sezónu.
Dobrý den,
máme kocoura a tomu kupuji jedině foresto. Je sice dražší, ale taky dlouho vydrží. Předtím jsem kupovala bolfo, také dobré, ale má kratší životnost. Pejska nemáme, ale teta ano a ta používá kiltix, který je jen pro psy, protože jsou v tom prý látky, které jsou pro kočku škodlivé. Máme i kočičí dámu a ta obojek nesnese. Buď se po něm drbe a nebo ho nesnese. Takže buď pipetu a nebo nic, protože klíšťata ani blechy domů nenosí. Asi jim její krev nechutná ![]()
Jedině Forest, vyzkoušeli jsme x obojku a pipet za krk a osvědčilo se nám jen to Foresto.
@Kopretina08 Doporučuji obojek Foresto je drahý ale nejúčinnější a nejdelší dobu co se týče blech, klíšťat a ještě nějaké mrchy ale my ho kupujeme pořád a opravdu nic se našeho psa nechyta ![]()
Jedine SCALIBOR. Vydrzi rok (jine ne!!!),NEDRAZDI a nikdy ani jeden parazit