Obor kuchař - jaké máte zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@smile_xxx píše: Více
a kdy ji vůbec ředitelka viděla, to jí posílala své míry? U nás děcka na školách nebyly, kdo měl schůzku, tak šli rodiče. To ji ředitelka někde viděla a hrnula se k ní, ty jsi tlustá, tak tohle dělat nemusíš? A jo, doktor potvrzuje, že ten obor může dělat. Je to celé divné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše: Více
hlavně pokud to tu dáš, budeš potrestaná ještě ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale ten obor je prostě kuchař číšník. Když nejsem schopná to dělat, tak se tam nehlásím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše: Více
Je to jedno, bohužel. Když se změní text, změní se i citace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne neměla. Co si vzpomínám, tak nikdo nebyl tlustý ze spolužáků. Chtěla jsem navrhnout zamyšlení se, jestli neplánuje zhubnout. Jde především o vlastní zdraví. Dlouhodobý problém je třeba řešit. Ale raději si sedím na rukách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tom případě jí pohyb neuškodí. A kuchař je možná fyzicky náročnější než číšník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejde asi tak o fyzicku, ale tlusta servirka neprojde mezi stoly. Nektere restaurace maji fakt malo mista.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bea300 píše: Více
Kuchař je fyzicky náročná práce, bohužel s platem taky žádná sláva, většinou přiznána minimální mzda a zbytek na ruku, znám spoustu lidí, kterým naslibovala hory doly a peníze neviděli a nebyly to žádné no name podniky.
Nevím jak je to teď, myslím, že se rozhodneš, zda budeš na praxi v kuchyni nebo na place, řekla bych tak druhý ročník, už nevím. Ale teorii máš i ze stolniceni, techniky obsluhy… Uvidíš na praxi, záleží, kde budete. Na učňáku je to opravdu týden škola, týden praxe.
Manžel vždycky vzpomíná jak první půlrok se vlastně učili krájet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele já ti nevím. Je to takový obor pro ty co to na ZŠ nedávali a jinam se prostě nedostanou. A možná pár opravdu nadšených do toho být kuchař, ale i ti si udělají tu maturitu.
V reálu se odsuzuješ k tomu mít mizernou mzdu po zbytek života (jasně, můžeš si dodělat maturitu, podnikat a být bohatá atd.) ale reálně to tak je. A ty za to chceš ještě té škole zaplatit? Za to že si uděláš obor ve kterém je horních 5 schopných si vydělat průměrnou mzdu a zbytek je na pokraji chudoby? To co té škole zaplatíš (tvoji rodiče) si budeš vydělávat dalších 10 let
(nadsázka)
Chtěla bych mít rozum svého aktuálního já k tomu mladému kuřeti co si vybralo fajn školu, která je ale pak k hovnu a rovnou cestou k malé mzdě a dlouhým směnám. Studium bylo fajn. Ale po zbytek života je to k ničemu. Až na to že můžu zaškrtnout kolonku že mám maturitu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Hele když s takovým despektem koukáš na podobné profese, nechodíš do restaurací, na dovolené nevyužívás služeb hotelu a v práci nevyužívás jídelnu? Stejně tak tvé děti si nosí jídlo z domu a školní jídelnu jsi nikdy nevyužila, ani ve školce. Já jen, že všude tam ti vařil ten hloupý kuchař/ kuchařka ![]()
Stejně tak po tobě někdo umyje to nádobí, uklidí hotelový pokoj… pokračovat bych mohla dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
nijak nesoudím ty lidi co v tom pracují! to je tam psané kde? Píšu že je velmi málo placená práce.
To je fakt.
Ukaž mi kde nějak urážím nebo shazuju ty lidi co tam pracují? Mluvím pouze o profesi jako takové a tomu že je to na soukromé škole kde je školné. Školné za obor který je dlouhodobě velmi mizerně placen mi přijde nemorální. Mimo to tam mluvím o tom že mám podobný obor. Mizerně placený ale stejně důležitý. Ale prostě mizerně placený a o tom mluvím ![]()
- Citovat
- Upravit