Obor kuchař - jaké máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65312
1.8.24 15:28
@smile_xxx píše: Více

a kdy ji vůbec ředitelka viděla, to jí posílala své míry? U nás děcka na školách nebyly, kdo měl schůzku, tak šli rodiče. To ji ředitelka někde viděla a hrnula se k ní, ty jsi tlustá, tak tohle dělat nemusíš? A jo, doktor potvrzuje, že ten obor může dělat. Je to celé divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
1.8.24 15:29
@Kelsey píše: Více

hlavně pokud to tu dáš, budeš potrestaná ještě ty  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
1.8.24 15:29

ale ten obor je prostě kuchař číšník. Když nejsem schopná to dělat, tak se tam nehlásím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42348
1.8.24 15:30
@lucad77 píše: Více

Je to jedno, bohužel. Když se změní text, změní se i citace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.24 15:30

Ne neměla. Co si vzpomínám, tak nikdo nebyl tlustý ze spolužáků. Chtěla jsem navrhnout zamyšlení se, jestli neplánuje zhubnout. Jde především o vlastní zdraví. Dlouhodobý problém je třeba řešit. Ale raději si sedím na rukách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42348
1.8.24 15:31

V tom případě jí pohyb neuškodí. A kuchař je možná fyzicky náročnější než číšník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
1.8.24 15:32

Nejde asi tak o fyzicku, ale tlusta servirka neprojde mezi stoly. Nektere restaurace maji fakt malo mista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42348
1.8.24 15:32
@Kelsey píše: Více

Já si odsedla, podle mne je to hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42348
1.8.24 15:33
@Tarena píše: Více

Tak holt bude chodit tam, kde projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
1.8.24 15:39
@Bea300 píše: Více

Kuchař je fyzicky náročná práce, bohužel s platem taky žádná sláva, většinou přiznána minimální mzda a zbytek na ruku, znám spoustu lidí, kterým naslibovala hory doly a peníze neviděli a nebyly to žádné no name podniky.
Nevím jak je to teď, myslím, že se rozhodneš, zda budeš na praxi v kuchyni nebo na place, řekla bych tak druhý ročník, už nevím. Ale teorii máš i ze stolniceni, techniky obsluhy… Uvidíš na praxi, záleží, kde budete. Na učňáku je to opravdu týden škola, týden praxe.
Manžel vždycky vzpomíná jak první půlrok se vlastně učili krájet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.24 15:42

Hele já ti nevím. Je to takový obor pro ty co to na ZŠ nedávali a jinam se prostě nedostanou. A možná pár opravdu nadšených do toho být kuchař, ale i ti si udělají tu maturitu.

V reálu se odsuzuješ k tomu mít mizernou mzdu po zbytek života (jasně, můžeš si dodělat maturitu, podnikat a být bohatá atd.) ale reálně to tak je. A ty za to chceš ještě té škole zaplatit? Za to že si uděláš obor ve kterém je horních 5 schopných si vydělat průměrnou mzdu a zbytek je na pokraji chudoby? To co té škole zaplatíš (tvoji rodiče) si budeš vydělávat dalších 10 let :mrgreen: (nadsázka)

Chtěla bych mít rozum svého aktuálního já k tomu mladému kuřeti co si vybralo fajn školu, která je ale pak k hovnu a rovnou cestou k malé mzdě a dlouhým směnám. Studium bylo fajn. Ale po zbytek života je to k ničemu. Až na to že můžu zaškrtnout kolonku že mám maturitu 8)

• Citovat
  • Upravit
4523
1.8.24 15:58
@Anonymní píše: Více

Hele když s takovým despektem koukáš na podobné profese, nechodíš do restaurací, na dovolené nevyužívás služeb hotelu a v práci nevyužívás jídelnu? Stejně tak tvé děti si nosí jídlo z domu a školní jídelnu jsi nikdy nevyužila, ani ve školce. Já jen, že všude tam ti vařil ten hloupý kuchař/ kuchařka :nevim:
Stejně tak po tobě někdo umyje to nádobí, uklidí hotelový pokoj… pokračovat bych mohla dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.24 16:02
@Menton píše: Více

nijak nesoudím ty lidi co v tom pracují! to je tam psané kde? Píšu že je velmi málo placená práce. :nevim: To je fakt.
Ukaž mi kde nějak urážím nebo shazuju ty lidi co tam pracují? Mluvím pouze o profesi jako takové a tomu že je to na soukromé škole kde je školné. Školné za obor který je dlouhodobě velmi mizerně placen mi přijde nemorální. Mimo to tam mluvím o tom že mám podobný obor. Mizerně placený ale stejně důležitý. Ale prostě mizerně placený a o tom mluvím :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze