Obor kuchař - jaké máte zkušenosti?

15
1.8.24 14:00

Obor kuchař

Dobrý den, budu nastupovat na obor kuchař

A zajímalo by mě jaký to je ten obor kdo má zkušenosti? Třeba jak je náročný atd.
A co jste tam dělali.
Budu moc ráda za informace :srdce:
Budu mít jinak týden praxe a týden školy

Příspěvek upraven 01.08.24 v 14:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15
1.8.24 14:30

@smile_xxx půjdu na soukromou a prej tam měli jednu silnější a nechtěla být číšník tak mi to nabídla ředitelka jinak bych byla i číšník 😂 taky jsem koukala asi to mají nějak vymyšlený to se dozvím pak. (A dala mi to i na vybranou protože se musí platit to oblečení)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65304
1.8.24 14:43
@smile_xxx píše: Více

co tam bylo, už je to samozřejmě upravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
1.8.24 14:52
@Bea300 píše: Více

Snad když někam nastupuji tak něco si o tom oboru zjistím zvlášť když je škola soukromá. A zeptat ses mohla ředitelky co to obnáší. A hlavně tě to musí bavit, a logicky se budeš učit vařit, a učit se technologii pokrmů a podobné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
1.8.24 14:57

Není to dobrý obor s dobrým uplatněním. V gastru jsou nízké mzdy, hodně fyzické práce a nepříjemné pracovní prostředí. Stát v kuchyni, nic moc.
Pokud volíš soukromou školu, šla bych jiným směrem (technický obor nebo finance). Tam mi to školné dává alespoň smysl, za kuchaře opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.24 15:01

Ty budeš muset samozřejmě projít všechno. Vy máte moc a často praxi.
Mám SŠ hotelovou. Zaměření hotelnictví turismus. My jsme měli praxi jen 1× týdně ve cvičné kuchyni ve škole (prvák a druhák). Ve třeťáku a ve čtvrťáku nás posílala půl roku 1× týdně místo školy na vybrané pracoviště (buď hotel, restaurace kuchyň, obsluha nebo cestovky, informační centra). Cestovka a centrum bylo vždy samozřejmě první obsazeno. Tam každému z nás vyšlo na půl roku. Takže zbyl ten zbytek. Vždycky jsem takticky čekala, až si rozeberou obsluhu. Taky nesnáším obsluhování a pak jsem si vybrala kuchyň. Jednou jsem musela půl roku taky přežít obsluhování. Ale nesnáším obsluhování. V jedné kuchyni jsem zakotvila 2× na půl roku, půl roku jsem musela teda obsluhovat, půl roku cestovka a byl konec střední. V kuchyni bylo fajn. Tam jsem chodila na vyžádání i mimo praxe chystat rauty pro smetánku podnikatelskou. Nabídli mi na víkendy brigádu. Ale zas to byla prostě kuchyň. Taky jsem k tomu tíhla víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65304
1.8.24 15:08

@Kelsey tak ty máš maturitní obor, kdežto kuchař číšník je jen učební, na tři roky. A u nás všechny učební obory mají týden školu a týden praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.24 15:11
@vokishka píše: Více

Proto píšu, že oni mají moc a často praxi 8). Že si nebude úplně moc vybírat. Ale může zkusit moji taktiku, kdy jsem vyčkávala. U nás se dalo s tou učitelkou na praxe domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.8.24 15:19

@mamule42 vím co to obnáší. ale je pochopitelné že se chci zeptat jaký mají s tím oborem zkušenosti lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.8.24 15:20

@Kelsey Aha děkuji moc za podělení o zkušenost svojí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24732
1.8.24 15:24

Lidi, citujte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.24 15:26
@lucad77 píše: Více

Citace jsou o ničem. Už to není, jak to bylo. Kdykoli chce změnit autor příspěvek, tak se změní i ta citace. Jedině si dělat scan. Ale budeš si zasírat mobil zbytečnou fotkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze