Obor kuchař - jaké máte zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Na učňáku žádném jsem někdy fyzicky nebyla, takže reálnou zkušenost nemám. Ale pochybuji, že to takhle někde je. Ani soukromý učňák si nedovolí, aby šel proti nastaveným pravidlům.
Si tady zas někdo dělá srandu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
No, co tak koukám na tu kamarádky školu - společně se od druháku učí předmět potraviny a výživa. A dále dle volby buď technologie, stolničení a odborný výcvik pro kuchaře, nebo technologie, stolničení a odborný výcvik pro číšníky. To mi přijde oddělené dost. Namátkou jsem vygůglila jinou školu, která má RVP Kuchař - číšník a dva ŠVP: Kuchař - číšník pro pohostinství, nebo jenom Kuchař. Další škola - RVP Kuchař - číšník, ŠVP - Kuchař, ŠVP - Číšník - servírka. Tam mají oba obory oddělené už od prváku. Takže evidentně to jde. Moc nechápu módu na Emiminu každého tady rozcupovat coby pitomého trola, který si vymýšlí kraviny… jenom proto, že já o něčem takovém neslyšela, tak to přece musí být blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sysi píše: Více
Nikoho necupuju. Ano, jde to studovat zvlášť. Ale slečna sem dala obor ŠVP kuchař-číšník s tím, že jí ředitelka nabídla, protože má nadváhu, studovat jen tu část kuchař. Ale byly tam uvedené společné předměty, že se to studuje dohromady
Jen ona a ještě jedna silnější slečna budou dělat jen toho kuchaře. Kvůli váze. To je trochu divné, ne?
A pak to smazala.
Chápala bych, kdyby si KAŽDÝ musel vybrat specializaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Treba se na normalni skolu nedostala, jen na placenou a tak musi resit tohle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde na soukromou, placenou skolu. Treba se nedostala na veřejnou obor kuchar, tak holt musi na kuchar-cisnik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše: Více
To s tím nesouvisí, ne? Jde studovat kuchař-číšník. Všichni budou studovat kuchař-číšník, jen ona a ještě jedna slečna na škole kuchař, protože mají nadváhu? A na základě té nadváhy jim to nabídne ředitelka?
Dovedeš si to v reálu představit? Kdyby se všichni rozhodli, co chtějí studovat, chápu. Ale takhle to přece nemůže být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reditelka nechce nechat sit specialni uniformu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
předpokládám, že v soukromé škole si uniformy platí děcka samy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to by pak byl ale extra hnus. Navíc, když si ji žáci platí.
Pevně věřím, že slečna jen nepochopila, že se musí rozhodnout pro specializaci, jako všichni ostatní. Že si každý vybral, a protože kuchařů je vždycky méně, ředitelka nabízí přednostně tento obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova Nevím, co má zakladatelka vybráno za školu a ani jsem nečetla původní úvodní příspěvek. Ale ta mnou zmiňovaná soukromá škola má taky ŠVP Kuchař - číšník a stejně ho má stylem výběru zaměření v průběhu učení. Navíc zakladatelce je (plus mínus) patnáct, chystá se na učební obor a nemusí mít tak úplně přehled o školních organizačních věcech. Ta možnost volby kuchaře nemusí být pouze pro ni, může to být běžná volba a třeba ředitelka ji při pohovoru s ní jenom zmínila jako možnost, pokud cítila, že se dívka na číšnici necítí. Zakladatelka si to mohla třeba mylně vyložit, že je to možnost jen a jen pro ni. Třeba vůbec v danou chvíli nepřemýšlela nad souvislostmi (= byly jí jedno), jenom v ní zůstalo, že ONA tuhle možnost má. Mám tři děti, v rámci dne otevřených dveří jsem s nimi prošla různé školy a vím, že ony kolikrát poslouchaly něco jiného, než já, byť jsme stáli vedle sebe - protože co jsem považovala za důležité já, to je třeba nezajímalo. Ke zkreslení pak dojde snadno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše: Více
To je bezva. kdo to vymyslel takto dementně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit