Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobrý den maminky, dnes mi byl potvrzeny oboustranný covidi zápal plic. Dostala jsem atb a kortikoidy k léčbě. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Kdy se začal stav lepšit? Dekuji
@Adelast Druhý den léčby. Dnes dobírám poslední atb - měla jsem dvojkombinaci - a bohužel musím řešit nepříjemné vedleší účinky všech těch léků. Ale zabraly
@Adelast píše:
Dobrý den maminky, dnes mi byl potvrzeny oboustranný covidi zápal plic. Dostala jsem atb a kortikoidy k léčbě. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Kdy se začal stav lepšit? Dekuji
To záleží na několika faktorech.
Jestli jsi očkovaná, ale to počítám ne, to bys asi zápal plic neměla.
Kolik je ti let (čím míň, tím líp).
A jaké máš BMI (od normální váhy čím vyšší, tím horší). Podváha taky blbý.
Jsi ve špitále, nebo doma? Pokud doma, oxymetr máš?
Moje obchodní klientka jej prodělala cca 3 tydny zpět. Během pár dnů se začala lepšit. Dnes je ok, ale kondickumá total v háji. Zabalí 5 balíku a odpadne… Věk přesně nevím, ale kolem 40 let max. Ockovani nevím, jestli měla.
Jaké berete se antibiotika na zápal plic dcera měla klacid ale moc jí nezabíral.
Děkuji
@Vendy 0507 Roxitromycin v kombinaci s kortikoidy a erdomedem.
@Bábrdl To nemusí být. Svagrova chytla Covid týden před posilující dávkou, a zápal plic měla pěkný. Ale zvládla to doma, to jo.
@inkakřivák píše:
@Bábrdl To nemusí být. Svagrova chytla Covid týden před posilující dávkou, a zápal plic měla pěkný. Ale zvládla to doma, to jo.
Klesají rychle
Myslím protilátky.
A virus zbrojí a mění se.
@Bábrdl jo vím. Já jen že dotyčná mohla mít očkování a přesto i zápal plic.
@inkakřivák píše:
@Bábrdl jo vím. Já jen že dotyčná mohla mít očkování a přesto i zápal plic.
Jj. Je to min pravděpodobné, ale možné.
@mrazik6 Můžu se zeptat jaké vedlejší účinky resite? Ja se potýkám s nadměrným pocenim zřejmě z prednisonu.
Kamarádka byla po prednisonu za noc úplně mokrá a nespala. U mě to bylo rozhozené trávení, kvasinky a pod… A ke konci užívání povleklé mandle a rudý bolavý a pálivý jazyk - zpětně to hodnotím jako postcovidový syndromem, ale v té době jsem to přičítala lékům
@mrazik6 píše:
Kamarádka byla po prednisonu za noc úplně mokrá a nespala. U mě to bylo rozhozené trávení, kvasinky a pod… A ke konci užívání povleklé mandle a rudý bolavý a pálivý jazyk - zpětně to hodnotím jako postcovidový syndromem, ale v té době jsem to přičítala lékům
Kamarádka mivala „rozrezany“ jazyk po antibiotikách.
@Takco Jo, to vím, že bývá. Ale to bylo jiné - byl rudý, vzadu vystouplé papily ( v místě kde jazyk vnímá hořkou chuť), bolel a pálil jak čert. Propolis a jiné desinfekce nepomáhaly, nasadila jsem si béčko plus hylak a trochu se bála, že mám spálovou angínu, měla jsem i trochu vyrážku pod prsy. Dělala jsem si domácí CRP, ale vyšlo negativně. Po týdnu to odešlo.