Oboustranný ventilový sactosalpinx

6
12.7.25 17:00

Oboustranný ventilový sactosalpinx

Zdravím, ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenost s uvedeným níže…

Při laparoskopii mi byl diagnostikován ventilový sactosalpinx na obou vejcovodech. Závěr z operace byl takový, že vejcovody jsou průchozí, ale ztěžka. Do toho úplná absence menstruace, kvůli nízké sliznici (estrogen v normě). Domněnka doktorů byla, že tekutina z vejcovodu sliznici vyplavuje, teď po nějaké době se však do toho přidalo, že hladina estrogenu již v normě není. Na klinice radí oba vejcovody odstranit. Pět let snažení, 2 IVF, 4 transfery (v té době zřejmě vejcovody v pořádku, nikdy žádná tekutina na ultrazvuku vidět nebyla), takže nechat si odstranit oba vejcovody je pro mě dost blbý. Dříve důvod neplodnosti byl diagnostikován z imunologického hlediska na mé straně, po laparoskopii byly imuno výsledky poprvé v normě.

Předem díky za vaše zkušenosti, případně názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68929
12.7.25 17:13

Já vždycky četla, že sactosalpinx je jednoznačným důvodem k odstranění vejcovodů, protože výrazně snižuje šanci na těhotenství, a to nejen přirozeně, ale i ivf. Ale to zoufalství chápu, člověku to nejde samo o sobě a tohle je další velký problém navíc. Hodně sil přeji a ať to nakonec klapne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí