Obřad a s ním spojené problémy...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Obřad a s ním spojené problémy...
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat a poptat… měli jsme mít svatbu a prostor, který jsme měli k obřadu nám zamítli kvůli koronaviru…
svatbu máme 30.10.2020. Nevíte náhodou, kde by se daly sehnat nějaký prostor, kde budeme mít moct obřad? Vím, že kamarádka to vyřešila tak, že měli obřad na zámku, ale mezi námi, nechci dávat 50 tisíc jenom za tohle to.
Děkuju předběžně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak jestli jde jen o obrad, tak kdekoliv venku?
kdyby bylo hnusne, tak by se to dala vyresit nejakym stanem nebo tak neco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pronájem zámku pouze na obřad není 50tisic. Pokud mate zajem pouze o obřad je to par tisíc. Pokud by to bylo i se slavnosti, tak pak samozřejmě víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jsme z Jablunkova… právě se bojím toho, že bude hnusně a bude třeba pršet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Vlak, autobus - tam vás může, kolik budete chtít.
i fitko třeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marsi.nek píše:
Jasně…a snubní prstýnky budou foceny na čince ne?
a tak to byl vtípek stejně jako ten bus nebo vlak
Hele, co se vzít na radnici? Obvykle má každá obřadní síň, kde je to za normální poplatek. Pokud dodržíte buzeratívu co do počtu lidí, tak nevidím problém. A pak si udělat oslavu doma, nebo někde v soukromí
my byli na svatbě teď v sobotu, lidí sice bylo víc ještě, ale stejně jsme o 22 museli končit. Protáhlo se to nakonec do 23.00 než se uzavřel účet, ale nebyla to žádná tragédie, spíš dobrý, protože ráno jsme všichni byli fresh a žádná kocovina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marsi.nek no každé větší město má svou obřadní síň. A pokud se nic nezměnilo, tak v místě bydliště jednoho ze snoubenců je to zdarma. Pak třeba by šel i nějaký salonek v restauraci nebo v hotelu. Jen se domluvte na matrice, jak je to zpoplatněno.
Já třeba měla kdysi obřad v hradní kapli, která se používala jako obřadní síň místní matriky. Platili jsme jen menší poplatek matrice, protože jsme tam ani jeden nespadali dle trvalého bydliště. Ale tebe už dost tlačí čas, takže já bych osobně primárně zavolala na matriku, kterou máte pro svatbu domluvenou, a zkonzultovala vaše možnosti. Oni většinou mají i přehled o místech pro obřady ve své oblasti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Táta svého času měl moc hezkou oslavu v jedné restauraci na Vsetíně, ale to je pořád ještě dost z ruky…
Co vím, tak za svatbu jinde než an radnici, se platí poplatek cca 1 000,–, a potom poplatek na tom místě, kde se svatba koná - my měli v muzeu, platili jsme jim tuším 1 500,–, takže na zámku to bude plus mínus podobné. Kolik zvete osob? To je taky docela rozhodující faktor? Známí měli obřad u kamaráda na chatě, měli zahradní stan a garden party, ale uznávám, že to měli v létě, a to počasí není tak nevyzpytatelné a není tak chladno. Ale třeba kamarádka měla svatbu v listopadu, brali se na zahradě u babičky u baráku, kytici měla z listí, na sobě háčkované zateplené šaty a kozačky… když jsem o tom slyšela, přišlo mi to krutě alternativní, ale fotky měli nádherné, chtěli to tak a měli to fakt hezké.
U organizace záleží, jaký máte rozpočet, kolik zvete lidí, jestli jim hradíte ubytování i stravu apod. Pak to těch 50 000,– být může. Ale pokud jde jen o obřad, tak bych zkusila třeba muzeum nebo ten zámek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila no, ono je menší problém, že chceme mít církevní obřad… a církevní obřad nejde mít na úřadu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PenelopaW
mělo by nás být kolem 25… asi zkusím ty muzea a zámky. Děkuju všem moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!