Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já myslím že je dobré dát si na stěnu to, co se mi líbí. Ať už před nebo za zanitem.
Inspiruj se na pinterestu a podle toho hledej na e-shopech nebo přímo u autorů.
Když se ti to bude líbit, je úplně jedno, jestli je to in nebo ne, hlavně ty se musíš doma cítit dobře. ![]()
A myslím si, že obrazy nikdy z módy nevyjdou, spíš se mění móda toho, co na nich je… A je to hlavně o tom, jestli člověk na obrazy a umění celkově je nebo není, toť vše. ![]()
Pokud se to líbí tobě, tak si ho dej ![]()
My máme v interiéru velkou, ručně malovanou mandalu. A jsme moc spokojení.
Máme nad gaučem „obráz“. Spíš foto něco z Mobelix.
Když se řekne obraz tak vidím olejomalbu v rámu. Ručně malovanou.
Kamarádce malovala sestra a to mi přijde, že má váhu. Nějakou citovou hodnotu. Různé obráží aplikace na stěny jako dominanta místnosti, vypadají taky fajn. Samozřejmě se to všechno musí hodit do interiéru.
Když se v tom člověk cítí dobře ať má na zdi co chce. ![]()
@Anonymní píše: Více
Žádný obrazy od „cizích“ malířů si na zdi nedáváme. Máme pověšené obrazy malované rodinnými příslušníky - máme doma umělecké talenty
a pak také na zdi visí fotografie.
@Anonymní píše: Více
no snad nikdo normální kdo chápe internet nedá fotku svého bytu na net, ne?:D lidi…lidi…lidi…
Máme na zdi obrazy a fotky. Bez nich by mi ten interiér přišel hodně smutný. Největší obraz co máme, je hlava Buddhy nad gaučem.
Pokud mohu jako čtenář - já mám rád interiéry co nejčistší, ale výjimku dělám u věcí, které mají nějaký příběh a mám k nim vztah. Čímž to z podstaty nejsou věci, které se vyrábějí v sériích, jsou to originály.
Je mnoho velmi talentovaných umělců, kteří ti i namalují obraz na míru, podle toho co jim o sobě řekneš. Z takových mám docela rád třeba Rudolfa Brančovského.
Máme investiční obrazy
jeden levnější je i v interiéru, který je jinak minimalistický.
Máme doma větší formáty fotoobrazů z cestování (50×70 )
Přijde mi to daleko zajímavější než random obraz ze Sconta a na umělecké obrazy nás neužije.
To má někdo jako jen holé zdi a na nich maximálně nalepené velké hodiny?
Máme fotobrazy i obrazy. Něco reprodukce, něco originály od malířů. A máme samozřejmě i obrazy na plátně, které malovaly naše děti. Bez toho není dům útulný a postrádá teplo domova
.
Příspěvek upraven 14.06.24 v 12:41
Otázce moc nerozumím. Chceš obraz s nějakou přidanou hodnotou? Máte oblíbeného autora? Nebo hledáš jen něco hezkého na zeď?
My máme prostý interiér a výzdoba tomu odpovídá, máme několik minimalistických litografií a pár levnějších obrazů vybraných tak, aby se nám líbili a seděli sem.
Rozhodně se nedá říct, že doba obrazů je pryč ![]()
A co vám visí na stěnách, když ne obrazy? Teda jasný, někomu fotky, ale těch zas nebývá tolik
plakáty? Nebo takový ty věci z obchodů s nábytkem? Teď fakt nereju, zajímá mě to. Já mám převážně obrazy, není to žádný Rembrandt, ale většinou od lokálních malířů, kteří mi jsou blízcí tím, že malují místa, která mám ráda. Jdou sehnat ruzne techniky, nemusí mít člověk jenom olej na plátně v obřím provedení
Nemám obrazy přímo na stěně, ale na takových úzkých policich nebo na komode - jen oprene o stěnu. Různé velikosti, různé styly, různé rámy. Mám třeba olejomalba ve starožitném rámu po babičce a vedle toho jen zapaspartovanou kresbu od jedné paní z Fléru… a vedle toho černobílou fotku našich ve svatební den.
Chce to trochu citu a výsledek k sobě hezky ladí. Samozřejmě vzhledem k celkovému stylu interiéru - máme takový čistý skandinávsky styl. Do moderního designu by se to asi nehodilo.
Dobré poledne všem čtenářkám,
Ráda bych se zeptala, jak to máte vy, co se týče obrazu v interiéru? Uvažuji nad tím, že si do bytu minimálně jeden z nich pořídím. Líbilo se mi to u kamarádky. Na druhou stranu si říkám, jestli už není doba obrazu dávno za zenitem. Jaký názor máte na to vy? Ceny u většiny eshopů jsou relativně zajímavé. I když se výrazně zvýšily oproti několika letům zpět. Máte obrazy v interiérech? A pokud ano, pošlete na ukázku nějaké foto pro inspiraci?
Děkuji