Obraz v interiéru - váš názor?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.6.24 11:14

Obraz v interiéru - váš názor?

Dobré poledne všem čtenářkám,

Ráda bych se zeptala, jak to máte vy, co se týče obrazu v interiéru? Uvažuji nad tím, že si do bytu minimálně jeden z nich pořídím. Líbilo se mi to u kamarádky. Na druhou stranu si říkám, jestli už není doba obrazu dávno za zenitem. Jaký názor máte na to vy? Ceny u většiny eshopů jsou relativně zajímavé. I když se výrazně zvýšily oproti několika letům zpět. Máte obrazy v interiérech? A pokud ano, pošlete na ukázku nějaké foto pro inspiraci?

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12
14.6.24 11:16

Já myslím že je dobré dát si na stěnu to, co se mi líbí. Ať už před nebo za zanitem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
14.6.24 11:26

Inspiruj se na pinterestu a podle toho hledej na e-shopech nebo přímo u autorů. ;) Když se ti to bude líbit, je úplně jedno, jestli je to in nebo ne, hlavně ty se musíš doma cítit dobře. ;)

A myslím si, že obrazy nikdy z módy nevyjdou, spíš se mění móda toho, co na nich je… A je to hlavně o tom, jestli člověk na obrazy a umění celkově je nebo není, toť vše. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.24 11:27

Pokud se to líbí tobě, tak si ho dej :palec:

My máme v interiéru velkou, ručně malovanou mandalu. A jsme moc spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
14.6.24 11:37

Máme nad gaučem „obráz“. Spíš foto něco z Mobelix.
Když se řekne obraz tak vidím olejomalbu v rámu. Ručně malovanou.
Kamarádce malovala sestra a to mi přijde, že má váhu. Nějakou citovou hodnotu. Různé obráží aplikace na stěny jako dominanta místnosti, vypadají taky fajn. Samozřejmě se to všechno musí hodit do interiéru.
Když se v tom člověk cítí dobře ať má na zdi co chce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
14.6.24 11:40
@Anonymní píše: Více

Žádný obrazy od „cizích“ malířů si na zdi nedáváme. Máme pověšené obrazy malované rodinnými příslušníky - máme doma umělecké talenty ;) a pak také na zdi visí fotografie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4871
14.6.24 11:46
@Anonymní píše: Více

no snad nikdo normální kdo chápe internet nedá fotku svého bytu na net, ne?:D lidi…lidi…lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
14.6.24 11:49

Máme na zdi obrazy a fotky. Bez nich by mi ten interiér přišel hodně smutný. Největší obraz co máme, je hlava Buddhy nad gaučem.

• Citovat
  • Upravit
10236
14.6.24 12:07

Pokud mohu jako čtenář - já mám rád interiéry co nejčistší, ale výjimku dělám u věcí, které mají nějaký příběh a mám k nim vztah. Čímž to z podstaty nejsou věci, které se vyrábějí v sériích, jsou to originály.
Je mnoho velmi talentovaných umělců, kteří ti i namalují obraz na míru, podle toho co jim o sobě řekneš. Z takových mám docela rád třeba Rudolfa Brančovského.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6607
14.6.24 12:26

Máme investiční obrazy :nevim: jeden levnější je i v interiéru, který je jinak minimalistický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.24 12:36

Máme doma větší formáty fotoobrazů z cestování (50×70 )
Přijde mi to daleko zajímavější než random obraz ze Sconta a na umělecké obrazy nás neužije.

• Citovat
  • Upravit
10624
14.6.24 12:39

To má někdo jako jen holé zdi a na nich maximálně nalepené velké hodiny? :think: Máme fotobrazy i obrazy. Něco reprodukce, něco originály od malířů. A máme samozřejmě i obrazy na plátně, které malovaly naše děti. Bez toho není dům útulný a postrádá teplo domova ;).

Příspěvek upraven 14.06.24 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
14.6.24 12:40

Otázce moc nerozumím. Chceš obraz s nějakou přidanou hodnotou? Máte oblíbeného autora? Nebo hledáš jen něco hezkého na zeď?
My máme prostý interiér a výzdoba tomu odpovídá, máme několik minimalistických litografií a pár levnějších obrazů vybraných tak, aby se nám líbili a seděli sem.
Rozhodně se nedá říct, že doba obrazů je pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
14.6.24 12:48

A co vám visí na stěnách, když ne obrazy? Teda jasný, někomu fotky, ale těch zas nebývá tolik :think: plakáty? Nebo takový ty věci z obchodů s nábytkem? Teď fakt nereju, zajímá mě to. Já mám převážně obrazy, není to žádný Rembrandt, ale většinou od lokálních malířů, kteří mi jsou blízcí tím, že malují místa, která mám ráda. Jdou sehnat ruzne techniky, nemusí mít člověk jenom olej na plátně v obřím provedení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
14.6.24 12:55

Nemám obrazy přímo na stěně, ale na takových úzkých policich nebo na komode - jen oprene o stěnu. Různé velikosti, různé styly, různé rámy. Mám třeba olejomalba ve starožitném rámu po babičce a vedle toho jen zapaspartovanou kresbu od jedné paní z Fléru… a vedle toho černobílou fotku našich ve svatební den.
Chce to trochu citu a výsledek k sobě hezky ladí. Samozřejmě vzhledem k celkovému stylu interiéru - máme takový čistý skandinávsky styl. Do moderního designu by se to asi nehodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný