Obří mimino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2200
17.4.23 19:49
@Stará známá píše:
Muj syn mel taky dost pres 4kg, cukrovku jsem nemela, pribrala jsem 10 kg v tehotenstvi, spont. porod, neurolog ho nikdy nevidel a videt nechtel. Normalni zdravy, vysoky kluk. P. s. Nemyslim si, zdrave deti nad 4kg miri hned k neurologovi.

A byl syn v termínu? Já nevím proč se to v té porodnici tak řeší.
I lehce nedonošené děti se odesílání na neurologii.
Všem tam dělají EEG a Sono hlavičky. Takže to nebude spojené s váhou. Ale asi je to pro ně vstupní ukazatel. :nevim:
A v rodině máte děti přes 4 kg? Nemusíš odpovídat, jen mě to zajímá že zvědavosti.
Já jsem totiž koukala když mi to paní říkala, že kvůli tomu že její mimčo mělo neco přes 4 kg (nevím kolik bylo něco přes 4 kg), tak ji na neurologii poslali. :nevim:
Schválně až tam v červnu půjdeme, tak se zeptám. Tohle mě zajímá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 19:50

Rodila jsem děti s 4,6 kg a 4,7 kg s velkou hlavou. Žádný zdravotní problém u mě. Jednomu z děti je již 23 let a je naprosto v pohodě. Nikdy ho žádný neurolog neřešil, nebyl důvod.
Obě děti porozené přirozeně bez epiduralu. To druhé i bez nastrihu.
Dle mého záleží hrozně moc na vedení porodu. Chce to mít hlavně ok PA, věřit si.
Kdyby se jim cokoli nezdálo, nenechají Tě rodit přirozeně.
Preji klidný porod :kytka:

• Citovat
  • Upravit
34322
17.4.23 19:56

Zasadni je vedeni porodu.
V klidu, bez stresu, bez zasahu!!, neurychlovat, nepichat vodu, idealne v jine poloze nez na zadech. Mit porodni plan a nejlip svoji PA.

Co se tyce neurologie, primar mi vysvetloval, ze cim jsou deti vice prenasene (po 42+0), tim je vyssi riziko nejakych neurologickych problemu.
Takze s vahou to uplne podle me nesouvisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
17.4.23 19:57
@Platanka píše:
Syn měl sedm dní po termínu odhad asi 4650g, narodil se osm dní po termínu s váhou 4300 g. Porod úplně v pohodě - v pět ráno jsem ještě spala, v osm jsme byli v porodnici, v devět byl na světě. Pravda, jsem vysoká statna žena a sama jsem se prý narodila s váhou 4250 g.

V porodnici se taky ale hrozně divili, ani na něj neměli oblečení (respektive dlouho ho hledali) a pořád mě podezirali, že jsem měla cukrovku (neměla!).

Ovšem je pravda, že je motoricky opožděný - neurologie, logipedie, fyzio, ppp… Ale nenapadlo mě, že by to souviselo s porodní váhou…

Já se omlouvám, nikoho jsem tou informací o 4 kg a neurologii nechtěla rozhodit. :nevim:
Já jen že jsem byla s paní na neurologii a když člověk čeká hodiny na vyšetření, tak si něco taky poví. A právě říkala proč tam musí s dcerou chodit. :nevim: A právě to byla porodní váha. :nevim:

Třeba kamarádce neurolozka řekla, že ADHD u jejího syna může mít velkou spojitost s vysokým tlakem ke konci těhotenství. :nevim:

Jinak paní doktorka kam chodím, tak je široko daleko vyhlášena. A jezdí k ní zdaleka. Schválně se jí zeptám, až půjdu na ko s detma, proč se řeší děti přes 4 kg. :think:

Jako fakt mě to zajímá. A od kolika kg se řeší. Jako u nedonosenych děti to chápu. U cukrovky to taky chápu, tam je spojitost. Ale s váhou mi to nejde do hlavy. :nevim:

A právě te paní, co tam chodila, tak u dcery našli něco na EEG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
17.4.23 19:57
@Ťarbík01 píše:
A byl syn v termínu? Já nevím proč se to v té porodnici tak řeší.
I lehce nedonošené děti se odesílání na neurologii.
Všem tam dělají EEG a Sono hlavičky. Takže to nebude spojené s váhou. Ale asi je to pro ně vstupní ukazatel. :nevim:
A v rodině máte děti přes 4 kg? Nemusíš odpovídat, jen mě to zajímá že zvědavosti.
Já jsem totiž koukala když mi to paní říkala, že kvůli tomu že její mimčo mělo neco přes 4 kg (nevím kolik bylo něco přes 4 kg), tak ji na neurologii poslali. :nevim:
Schválně až tam v červnu půjdeme, tak se zeptám. Tohle mě zajímá. :think:

Rodila jsem lehce po terminu a nikdo nema v rodine tak velke deti. Ovsem otec ditete je vysoky. Setkavam se s doporucenim neurologickeho vysetreni u komplikovanych porodu a predcasnych porodu, nizkych hmotnosti, vicercat.. ale ne pouze kvuli vaze nad 4kg. Tedy ne u zdravych deti s normalnim apgar score a normalnim porodem, jen s vahou nad 4kg.

• Citovat
  • Upravit
2200
17.4.23 20:02
@Stará známá píše:
Rodila jsem lehce po terminu a nikdo nema v rodine tak velke deti. Ovsem otec ditete je vysoky. Setkavam se s doporucenim neurologickeho vysetreni u komplikovanych porodu a predcasnych porodu, nizkych hmotnosti, vicercat.. ale ne pouze kvuli vaze nad 4kg. Tedy ne u zdravych deti s normalnim apgar score a normalnim porodem, jen s vahou nad 4kg.

Je pravda, že o apgar score nemluvila. To je fakt. :think:
Jako říkala že těhotenství měla ok, porod taky. Ale o apgar score nic neříkala.
Jen právě říkala, že tam musela protože dcera měla přes 4 kg.

Ale třeba zapomněla nebo nevěděla, že mela špatne apgar score. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
17.4.23 20:17

Nám učitel na VŠ říkal něco o tom, že děti, které mají nějaký zdravotní problém se často rodí velké a baculaté. Příroda se prý snaží zamaskovat ten problém, aby to miminko máma chtěla a starala se. Prý když je novorozenec hodně baculatý, tak už zdravotníci bystří. To se samozřejmě maminkám v ten moment neříká. A je fakt, že pár takových případů v okolí mám, že se miminko narodilo třeba ve 34tt s váhou skoro 3 kg a až po porodu byla odhalená závažná srdeční vada.
Ale to nepíšu, abych tu děsila zakladatelku, jen jako vysvětlení celé diskuze. V mém okolí mají většinou všechny děti ke 4 kg a všechny jsou zdravé. Navíc ty odhady jsou +- 0 5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16429
17.4.23 20:34

Vahove odhady umi vydesit. Prvni mel pres 4 kila a kdyz mi udruheho nekdy ve 32.tt rekli odhad 4300, chtelo se mi brecet pri predstave, kam se za mesic a pul dostane. Jepravda, ze nakonec mel 3900 a 54 cm, velkou hlavu ma porad, takze odhad byl ovlivneny dlouhyma nohama (ortopedka rikala rozeny lyzar) a velkou hlavou. A ze vsech deti to byl nejsnazsi porod, bez velkych zraneni, jen bolel jako sfina. Hodinupo porodu bych dosla na autobus domu, jak jsem se citila dobre. Strachovat se dopredu nema smysl, ale to se snadno rekne, take jsem se bala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
17.4.23 22:15
@K92 píše:
Nám učitel na VŠ říkal něco o tom, že děti, které mají nějaký zdravotní problém se často rodí velké a baculaté. Příroda se prý snaží zamaskovat ten problém, aby to miminko máma chtěla a starala se. Prý když je novorozenec hodně baculatý, tak už zdravotníci bystří. To se samozřejmě maminkám v ten moment neříká. A je fakt, že pár takových případů v okolí mám, že se miminko narodilo třeba ve 34tt s váhou skoro 3 kg a až po porodu byla odhalená závažná srdeční vada.
Ale to nepíšu, abych tu děsila zakladatelku, jen jako vysvětlení celé diskuze. V mém okolí mají většinou všechny děti ke 4 kg a všechny jsou zdravé. Navíc ty odhady jsou +- 0 5 kg.

No já měla 54cm a přes 4,5kg.. podle fotek takový malý tuleň… máma me překvapivě chtěla a jsem normální bez zdravotních problému. Srdce jako zvon a játra jako kamen :mrgreen: takže bych to tak nedramatizovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
17.4.23 22:35

Já jsem vysoká a mohutná (ne tlustá, lidi mi tipují o 10 kg míň) a obě moje děti měly přes 4 kg, oba porody v pohodě a děti zdravé a tlusté určitě nebyly, jen statné. Naopak teď jsou spíš drobnější. Kluk drobek a holka dlouhá a hubená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
18.4.23 08:22

@hospodki však já nenapsala, že je to pravidlo, ale že to může značit nějaký problém a proto to může doktory znepokojovat :wink:. V diskuzi se to tu řeší, tak jsem napsala vysvětlení. Taky jsem měla skoro 4kg velké dítě a všechno bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.23 08:33

Já porodila přirozeně dítě 4600 g, 56 cm. Úplně zdravé. Při příjmu byl odhad 4 kila. Porod proběhl mnohem lépe, než předchozí porod mnohem menšího dítěte. A to měřím 165 cm. Cukrovku jsem neměla. Za těhotenství jsem přibrala pět kilo.

• Citovat
  • Upravit
6914
18.4.23 13:16
@Ťarbík01 píše:
Já se omlouvám, nikoho jsem tou informací o 4 kg a neurologii nechtěla rozhodit. :nevim:
Já jen že jsem byla s paní na neurologii a když člověk čeká hodiny na vyšetření, tak si něco taky poví. A právě říkala proč tam musí s dcerou chodit. :nevim: A právě to byla porodní váha. :nevim:

Třeba kamarádce neurolozka řekla, že ADHD u jejího syna může mít velkou spojitost s vysokým tlakem ke konci těhotenství. :nevim:

Jinak paní doktorka kam chodím, tak je široko daleko vyhlášena. A jezdí k ní zdaleka. Schválně se jí zeptám, až půjdu na ko s detma, proč se řeší děti přes 4 kg. :think:

Jako fakt mě to zajímá. A od kolika kg se řeší. Jako u nedonosenych děti to chápu. U cukrovky to taky chápu, tam je spojitost. Ale s váhou mi to nejde do hlavy. :nevim:

A právě te paní, co tam chodila, tak u dcery našli něco na EEG.

Já myslím, že tu šíříš jakési dojmy a pojmy, úplně bez opodstatnění.
Já jsem třeba v rámci své profese viděla mnoho dětí s ADHD a s čistým svědomím můžu říct, že většina z nich měla takového jednoho z rodičů.
Mj. mám dítě narozené + 4 kg, nikdy mi nikdo nic takového neříkal, zrovna jako kamarádkám kolem mne. V těhotenství vysoký tlak, oba porody vyvolávané a děti klidné, pohodové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.23 21:44

Já sice nerodila dítě přes 4kg, ale už v 35tt měl odhad 3500g, takže to k tomu směřovalo, ale on posledních 5tt už nepřibiral. Ale průtoky, ozvy v pohodě. Narodil se 3670g

• Citovat
  • Upravit
273
18.10.23 04:24

Ahoj, já porodila holčičku s váhou 5.08kg, naštěstí jsem to nevěděla dopředu :D porod byl přirozený bez komplikací a i bez nástřihu :D teď jí budou brzy 3 roky a je to zdravá čilá holčička :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí