Obří mimino

77
17.4.23 17:56

Obří mimino

Jsem na konci osmého měsíce… A minulý týden jsem se dozvěděla, že moje dítě bude „trochu“ větší. Doktor mu přeměřoval hlavičku a stehenní kost snad čtyřikrát, aby se ujistil. A že by při porodu mohl mít klidně i pět kilo… Já od ty doby nemyslím na nic jinýho, než na to, jak tohle ze sebe vytlačím… Přestala jsem se těšit, jsem úzkostlivá, nemůžu spát. Má někdo zkušenost s porodem velkého dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21576
17.4.23 18:04

V tuto dobu jsou váhové odhady s rozpětím půl kila. To měření není spolehlivé. A nejkritičtější je velikost hlavy. Zbytek těla je úplně v pohodě. Věř si, že to bude dobré, zkus se naladit na pozitivní vlnu a těšit se. Pokud se budeš stresovat, jak to nepůjde, porod bude komplikovanější. Já jsem si ho takovou blbou úvahou v průběhu prodloužila o další 3 hodiny, takže vím, o čem mluvím. Naopak u druhého jsem skákala v porodnici na míči a vykládala synovi, aby už vylezl. Porodila jsem za hodinu a půl po příjezdu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
17.4.23 18:14

Pokud dite bude prilis velke na tvoji telesnou konstituci, nikdo te nebude nutit rodit prirozene za kazdou cenu. Klid. Tehotenskou cukrovku nemas? Snaz se racionalne jist a udrzovat pohodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 18:20

Pár dní zpátky jsem byla v porodnici a zrovna se tam narodil chlapeček s váhou kousek před 5 kilo. Mluvilo o tom celé oddělení. Porod začal přirozeně, ale nakonec musel jít císařem, protože hlavička vůbec nesestoupila do porodních cest, byl prostě moc velký.

• Citovat
  • Upravit
2200
17.4.23 18:20

@KristenHD23 mě by spíše znepokojovalo to, proč je dítě tak velké. :nevim:
Třeba naše neurolozka resi děti co se narodily přes 4 kg a hlídá si je. :nevim:
Nevím proč. Říkala to jedna maminka, co jsem s ní byla na neurologii. A dělala dětem ko EEG a Sono hlavičky.

Na cukrovce jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
17.4.23 18:29

Vůbec se neboj. V tomto měsíci mi taky dr. říkala, že bude mít syn okolo 5 kg. Časem už to bylo 4.5 kg, nakonec se narodil se 4.35 kg a 53 cm a ´vyprdla jsem ho na první dobrou´.
Ničeho se neboj, doktoři jsou skvělí a určitě VÁS pohlídají, když se něco bude dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
17.4.23 18:34
@Ťarbík01 píše:
Nevím proč. Říkala to jedna maminka, co jsem s ní byla na neurologii. A dělala dětem ko EEG a Sono hlavičky.Na cukrovce jsi byla?

Na ultrazvuku jsem nebyla přes dva měsíce, na začátku roku byl ještě váhově normální. Cukrovku jsem měla v pořádku, ale poslali mě na krev, jestli při oGTT něco nepokazili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.4.23 18:34
@jitka 11 píše:
Vůbec se neboj. V tomto měsíci mi taky dr. říkala, že bude mít syn okolo 5 kg. Časem už to bylo 4.5 kg, nakonec se narodil se 4.35 kg a 53 cm a ´vyprdla jsem ho na první dobrou´.
Ničeho se neboj, doktoři jsou skvělí a určitě VÁS pohlídají, když se něco bude dít.

Ty prdíš, ostatní rodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.4.23 18:35

Mě touhle dobou taky strasili velkým dítětem a nakonec mělo sotva 3 kila po termínu :roll: jsou to odhady, moje děti jsou třeba takové dlouhé nudle, mají delší nohy, ale zas jsou hubene, takže při měření stehenní kosti to asi vycházelo ze budou velcí :D a navíc, většinou čím je dítě větší, tak je porod snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 18:37

Já čekám miminko, které má v 35+5 odhad 4300 g. Je větší už od 30.tydne, chodím kvůli tomu do rizikové poradny a mám naplánovaný císař na 37+1. Proč je tak velké, nikdo neví. Cukrovku nemam, obézní nejsem, nelze ovlivnit stravou v těhotenství - celé těhotenství trpím nevolnosti a přibrala jsem 5 kilo…

• Citovat
  • Upravit
177
17.4.23 19:24

Druhá dcera narozena 39+6tt, já hranični diabetes (někdo za tehotenskou cukrovku ještě ani nepovažoval, na diabetologii vždy spokojeni) a 4550 g a dystokie ramenek. Naštěstí dobře zvládnutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
17.4.23 19:28
@Ťarbík01 píše:
Nevím proč. Říkala to jedna maminka, co jsem s ní byla na neurologii. A dělala dětem ko EEG a Sono hlavičky.Na cukrovce jsi byla?

Muj syn mel taky dost pres 4kg, cukrovku jsem nemela, pribrala jsem 10 kg v tehotenstvi, spont. porod, neurolog ho nikdy nevidel a videt nechtel. Normalni zdravy, vysoky kluk. P. s. Nemyslim si, zdrave deti nad 4kg miri hned k neurologovi.

• Citovat
  • Upravit
22939
17.4.23 19:35
@Burj Chalifa píše:
Ty prdíš, ostatní rodí.

No a co. Každý to může napsat, jak chce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
17.4.23 19:38
@KristenHD23 píše:
Jsem na konci osmého měsíce… A minulý týden jsem se dozvěděla, že moje dítě bude „trochu“ větší. Doktor mu přeměřoval hlavičku a stehenní kost snad čtyřikrát, aby se ujistil. A že by při porodu mohl mít klidně i pět kilo… Já od ty doby nemyslím na nic jinýho, než na to, jak tohle ze sebe vytlačím… Přestala jsem se těšit, jsem úzkostlivá, nemůžu spát. Má někdo zkušenost s porodem velkého dítěte?

Tři kolem 4,5 kg. Největší problém je hlava, ale ta se zmáčkne, tělíčko už na další zatlačení projde bez problémů.

Neboj, bude to dobrý. :hug:

Mimochodem, den před porodem mi prvorozené změřili na 3800 g. :D No, sekli se o třičtvrtě kila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
17.4.23 19:43

Syn měl sedm dní po termínu odhad asi 4650g, narodil se osm dní po termínu s váhou 4300 g. Porod úplně v pohodě - v pět ráno jsem ještě spala, v osm jsme byli v porodnici, v devět byl na světě. Pravda, jsem vysoká statna žena a sama jsem se prý narodila s váhou 4250 g.

V porodnici se taky ale hrozně divili, ani na něj neměli oblečení (respektive dlouho ho hledali) a pořád mě podezirali, že jsem měla cukrovku (neměla!).

Ovšem je pravda, že je motoricky opožděný - neurologie, logipedie, fyzio, ppp… Ale nenapadlo mě, že by to souviselo s porodní váhou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí