Obšití proutěného koše na mimi

326
14.8.10 15:39

OBŠITÍ PROUTĚNÉHO KOŠE NA MIMI

Ahoj holky - šikovné švadlenky,

potřebuju poradit s obšitím poutěného koše. Šicí stroj mám asi rok a tudíž skoro žádné zkušenosti. Tak akorát s opravovaním oblečení :mrgreen:

Obšití mi chce vyrobit tchýně. Ovšem, když mi ukazovala šílenou kytkovanou zapranou látku s důvodem, že z ostatního je to škoda, tak si to chci ušít sama. Protože ona to prý z jiné dělat nebude, i když jsem řekla, že z téhle látky to nechci, že si radši koupím. Tuhle volala a říkala, že na tom už pracuje a že ta látka je na to ideální, že se nebude muset ani žehlit. Proto na to spěchám, abych si to stihla udělat sama.

Košík je hranatý a dole jsou menší rozměry než u horního okraje. Manžel bude ještě přidělávat boudičku, ale s tou už bych si poradila. Ale potřebovala bych poradit jak vyloženě na ten koš. Zda si nastříhat nějaké díly nebo to ušít z jednoho kusu? Představovala jsem si nařasení z venkovní strany a to taky nevím, jak řešit. Myslela jsem nějak to vyřešit gumou, aby vzniklo nařasení a nebylo to na mě moc složité. :think:

Může mi některá z vás poradit? Látku už mám koupenou a nerada bych ji zničila a kupovala další. A na netu jsem nic podobného na hranatý koš nenašla. :-( :nevim:

Ještě přiložím fotku košíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
326
14.8.10 15:40

Tady je fotka košíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.8.10 15:50

Ahoj, obšití není tak těžké, stačí změřit dno košíku plus jeho vnitřní strany, podle těchto velikostí ustřihnout žádané tvary a sešít. V místě horního okraje košíku našít nařasený pruh látky a je hotovo :palec: já matraci dávala až na vložený potah, díky tomu se nijak nekroutil ani neposouval. Pohledám foto a zkusím vložit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.8.10 15:54

Já bych vnitřek řešila tak, že bych si vystřihla díly na spodek a na strany (radši větší, aby to tam sedělo), na výšku je potřeba taky nechat přesah. Ty bych pak sešila, aby z toho vznikla vanička. To nařasení bych udělala z pruhu látky a ten bych už nařasený našila na vršek té vaničky, možná by stálo za to dát zespodu toho nařasení gumu, aby to na koši lépe drželo.
Nikdy sem nic takového nešila, ale myslím, že tahle by to mohlo jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.8.10 16:17

Aspera má pravdu, jak koukám na ty fotky trochu přesah přes horní okraj koše tam je. Matně si vzpomínám, že v místě každého rohu toho dna jsem dělala malej protizáhyb. Fotky jsou ofocený mobilem, nejede mi tiskárna se scenem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
14.8.10 17:14

Aspera radí dobře.
Změř dno a boky košíku přidej 1cm na švy a na horním okraji přidej více podle toho kolik chceš aby přesahoval okraj(myslím zda chceš to nařesení vnější strany hned od shora košíku,nebo třeba až 5cm pod okrajem jako volánek)+ ještě přidej další 3cm.Pak bych nad ty 3cm přišila z lícu nařasený volán(pruh kolem dokola.Zrubu Ti zbydou ty 3cm ty zahni směrem do nenařasené látky zašij jako tunýlek,do kterého pak navlečeš gumu.
Buď udělej 4díly jako boky,nebo lze i jeden dlouhý pruh našít okolo dna.
Volánek si snadno uděláš tak že horní okraj látky ze kterého má vzniknout prošiješ na šícím stroji nejdelším stehem jakým to jde.Pak za nitě na okrajích opatrně taháš a látka se zřasí.Upravíš si to aby zřasení bylo rovnoměrné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
14.8.10 17:44

Já v dubnu obšívala košík takto:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
14.8.10 19:15

Ahoj.Nebo ještě můžeš počkat na ten co Ti ušije tchýně a podle něj ušit tan svůj.To už pak i doladíš.Stejně Ti tan svůj vnutí,tak aspoň k něčemu bude dobrý.Já šila asi před mněsícem na ten svůj a do rohů jsem našila stužky na zavázání rohů aby lépe držel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
14.8.10 22:19

Jen jsem koukla odkud jsi-to je trošku z ruky.Já jen,že bychom naprdla tvou tchýni a předběhly jí s tím ušitím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.8.10 09:53

Holky, moc moc vám všem děkuji za velmi cenné rady a fotečky. :palec: Snad to dám dohromady. Pak vám sem hodím fotečku, jak to dopadlo.

Dneska manžel ještě lakuje podstavec na košík. Protože dělal nový - zvyšoval ho. A počítám, že dnes odpoledne nebo zítra se na to vrhnu. :think:

Tak mi držte pěstičky, aby se povedl. Tchýňovci počítám přijedou příští týden (jezdí pravidelně) a tak bych to už chtěla mít hotové. :mrgreen: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
19.8.10 13:08

Tak holky, už mi chybí jen obšít boudička a hodím vám sem fotečku svého výtvoru. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
19.8.10 17:11

Tak holky, obšití je hotovo. Manžel dodělal vyšší konstrukci a stříšku. Můžu říct, že stříška byl největší oříšek. Myslíte, že tchýni vytřu zrak? :mrgreen:

Je to mé první šité dílo, tak mrkněte a zhodnoťte sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
19.8.10 17:11

ještě ta fotka :-D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
19.8.10 22:50

Šikulka šikovná :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
20.8.10 21:52

No super, ta bude čučet!!!Na to že šiješ napoprvé tak to nejde poznat.Si fakt dobrá :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat