Obstřik páteře pod CT

2516
13.9.17 08:56

Obstrik páteře pod CT

Ahoj lidičky. Chtěla bych se vás zeptat zda jste měli obstrik páteře při výhře zle plotence a pokud ano jaky to bylo a jaky byl pak hlavně výsledek a stav bezprostředně po výkonu? Ja měla jít včera, ale kdyz jsem si na ten stůl lehla tak me přešla vwskera bolest :D sestra me vystrašila ze to prý hodne bolí a prý ze pak nebudu nějakou dobu cítit nohu - zhrozilaa jsem se a šla jsem domu..
poraďte mi prosim - v jakých případech se na tento výkon chodí, a co od toho očekávat. Moc dekuju :kytka:

Příspěvek upraven 13.09.17 v 20:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1292
13.9.17 10:28

@Oliinka Ahoj,není to nic drastického. Lehneš si, pod CT najdou kde jsou plotýnky vyhřezlé a pak Ti napíchnou přímo nerv, který je utlačovaný a proto způsobuje bolest. Než Ti tam vstříknou tu látku, pár vteřin to tlačí a ostrá bolest je jen chvilková. Mě jak píchla, tak jsem to nečekala a trochu s sebou škubla, tak jsem se jim o 3mm pohla,.Tak si akorát popojeli s CT a dopíchli mě. Po zákroku jsem odešla, nicméně po 10minutách mi usnula noha a já si při vystupování z auta málem rozbila hubu :-D. Hlavně ať jde někdo s Tebou a neřiď!!!Je to jako když si přesedíš nohu. Do pár hodin to přejde. Prostě si na ten den nic neplánuj. Účinek by látka měla mít cca 6měs. Uvolňuje se postupně, takže cca po měsíci můžeš zhodnotit zda Ti to pomohlo. Já chodila na fyzioterapie a tam mi říkali, že tenhle obstřik by neměli dělat mladým lidem.Je to pěkný driák a mělo by se k němu přistupovat až jako k poslední možnosti. Jenže dr to rádi předepisují, jen aby měli od lidí klid. Já na tom byla jednou a kdyby mě ty plotýnky chytili zas, tak půjdu znovu.Jak se máš, dlouho si tu nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.9.17 11:40

Vetsinou to hezky pomuze a lidi si nikdy nestezovali, ze by pak meli nejake komplikace nebo zazili vetsi stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
13.9.17 19:26

Obstřik pod CT je v pohodě, tedy co vím od známích, nic to není a většinou příjde úleva.
Jen co je škoda, není to léčba, je to jen úleva, což mi potvrdil i doktor, který tyto zákroky dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
13.9.17 20:21

Přátele moc dekuju! Ja jsem jim včera utekla ze stolu a dneska me to zase chytlo.. cvicim jógu a moc pomaha jen dneska ( nevi zda počasím ) opet ty zadá cítím… zbaběle jsem utekla a jeste dnes jsem se objednala na další návštěvu ze to necham píchnout a aspoň budu vedet zda to neco udělá nebo ne…
ja nejveci strach měla z toho, ze pak neucitim nohu, nez z toho vpichu.. sestra tam me dost vyděsila… kdyby nic neříkála - nechala bych si to aplikovat.. a takhle… jsem posera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
13.9.17 20:24

@HankaS82 Ahojky a dekuju moc za popis - ja jsem srab asi no ale kdyz me ta Dr vyděsila… me to totiž jednou bolí pak druhy den o tom nevim a do nohy mi to uz skoro nejde jak cvicim..
tak jsem si řekla zda je to v mem propade nutné vis..
ano dlouho jsem tu nebyla. Stalo se toho ohledně tehu celkem dost ale to je na dlouhý povídání.. zkratka posr**** vsehno se co pos*** mohlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
13.9.17 20:28

Jeste mi tam lepili nejaky drátek :)
Kdyz ted tak přemýšlím - nechápu proč ta sestřička byla tak negativní kdyz vy naopak ty pacienty měla uklidnit… kdyby mi jednoduše řekla ze to nic neni - bylo by to lepsi, u kdyby me to pak sebe víc bolelo - bylo by uz pak po všem…
a tahle ani nevim jaky to je :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
13.9.17 20:32

@HankaS82 Hani a pomohlo Ti to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
14.9.17 06:39

@Oliinka Docela jo.Ale je to fakt jen úleva, ne léčba. Ty bolesti nejsou tak ostrý. Já pak časem cítila jen občas lehkou tupou bolest…je mi líto, že se Ti vše prodělalo. Kdybys chtěla písni SZ, pokecáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
14.9.17 07:26

@Oliinka ale sestra nebo doktorka ti musí říct, na co se máš připravit, kdyby ti řekla, že to nic není, tak jak by to zabolelo, tak bys to nečekala a škubla sebou třeba, a kdyby ti pak zmrtvěla noha a neupozornili tě na to :nevim: třeba bys řídila nebo přecházela silnici, přece nejsi malé dítě, aby ti lhali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
14.9.17 07:32

@stinga mas pravdu :) to rozhodne ano, ale ona me tam vyloženě strašila - jako kdyby mi to chtěla rizmluvit a jeste říkala ze by do Togo nesla.. neni ti dle me úplně profesionální ;) takhle jsem to myslela..
ale na me to bohužel zapůsobila a šla jsem bez výkonu domu… pak jsem si taky říkala ze jsem jak malá, ale uz bylo pozde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
14.9.17 07:50

@Oliinka no tak to je škoda, protože tu sestru to nebolí, tak se jí to kecá, když má záda v pořádku, no to by opravdu neměla říkat, je to opravdu hodně neprofesiální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
14.9.17 09:19

@stinga dneska me to opet nebolí jako by nic - naštěstí :)
A ty jsi na tim byla - pomohlo ti to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
14.9.17 19:32

@Oliinka nee, s tímto nemám zkušenost, ale myslím, že je škoda, že ti to neudělali, když už jsi tam byla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.18 15:23

Zdravím všechny plotýnkáře :) Ráda bych se s Vámi podělila o svůj příběh. Snad někomu z Vás pomůže. V červnu tohoto roku jsem po delších procházkách začala pociťovat bolest v oblasti levého kyčle. Bolest se zvětšovala a délka chůze zkracovala. U praktického lékaře jsem dostala žádanku k neurologovi a léky na uvolnění svalového napětí a léky na bolest. Bohužel čekací doba na neurologii se protáhla na měsíc a půl a léky na bolest a uvolnění byly naprosto k ničemu. V říjnu jsem se konečně dostala na nerologii, kde jsem dostala žádanku na CT vyšetření do MN Privamed. CT ukázalo v oblasti L5S1 výhřez meziobratlové ploténky 8mm a až absolutní stenózu ( zúžení páteřního kanálu) na 9mm. Po domluvě s neurologem jsem si domluvila RHB v Mulačovo nenocnici, kde jsem zatím podstoupila elektroléčbu. Dále jsem si našla výborného fyzioterapeuta, který se zabýva Dornovou metodou, kde jsem po první návštěva ucítila mírné zlepšení, které ale bohužel nemělo dlouhé trvání. Další návštěva mě čeka za 4 týdny. Dále jsem se domluvila na PRT obstřiku s ozonem v MN Privamed, odkud jsem právě přijela. Moje zkušenost s tímto výkonem je zatím velice dobrá. Píšu to hlavně pro ty, co se tohoto výkonu bojí nebo na něj slyšeli negativní zkušenosti. Za mě musím říct, že personál byl úžasný. Všichni byli hrozně moc milí a ujišťovali mě, že to není nic hrozného, a že se nemám opravdu čeho bát. A opravdu musím říct, že to nebylo vůbec nic strašného. Po půl hodině po zákroku jsem odcházela domů pouze s pocitem, že mám levou nohu lehce jakoby přesezelou, ale na to jsem byla upozorněna při výkonu, a že tento stav do večera zmizí. Jinak co se týka bolesti, tak momentálně se cítím úžasně. Konečně po několika měsících necítím žadnou bolest. Byla jsem také upozorněna na to, že ozon, který jsem si k výkonu připlatila je plyn, který by měl cca do měsíce vyhřezlou ploténku vysušit a měla by se smrsknout a tím tak netlačit na páteřní kanál. Takže moje zkušenost s obstřikem je moc dobrá. Jěště se uvidí jak dlouhý efekt to bude mít. Příští týden pokračuji v RHB a doufám, že už dostanu i nějaké to cvičení, abych se naučila jak správně cvičit. Snad někomu můj příběh pomohl a pokud by případně měl i někdo zájem a chtěl vědět jak můj příběh s plotýnkami pokracuje, klidně napište

Mějte se všichni fajn Tereza ( Plzeň) :srdce: :srdce: :srdce:
Ps : chyb si prosím moc nevšímejte :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí