Zanět kyčle

159
12.9.17 16:14

Zanět kyčle

Ahoj, nemáte náhodou někdo zkušenost, se zanětem kyčle? Jak jste poznali, že mate zánět? Jak vas to bolelo a jak dlouho? Jak jste se lečili? Prosím napište mi nějake zkušenosti. Já mám dlouho problém a chtěla bych vědět jak to mají ostatní. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9947
12.9.17 16:43

Tak ty máš problém než aby jsi zašla k lékaři a ten ti poradil co s tím tak čekáš na rady tady?? 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.9.17 16:51
@Petruna21 píše:
Tak ty máš problém než aby jsi zašla k lékaři a ten ti poradil co s tím tak čekáš na rady tady?? 8o :roll:

Aha, a já jsem psala, že jsem nebyla u lékaře? Byla jsem na ba scintigrafii, CT, MR a v utery jdu na biopsii..To se snad můžu zepatat, jak to mají ostatní…Prostě nevím je to hrozné to čekani atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
12.9.17 17:00

@anďeliczek Já bych si vzala přášek na bolest jinak asi nic :nevim: nebo ty náplasti.. léky Nimesil, Aulin, Nalgesin to jsou tak nejsilnější prášky na bolesti ty mi i pomohli před operacemi zad i po nich :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
12.9.17 17:04

@anďeliczek : mám zkušenost se synem, říkal že ho bolí nožička, ale neplakal, bylo i podezření na horší nemoc. Byli jsme s nim na rengenu a sonu na sonu potvrdili zánět kyčle. Léčba min. 3 týdny v naprostém klidu, ideálně jen ležet, protizánětlivé léky ( nurofen ). Na rengenu zjistili, že má trochu deformovaný kloub, takže pod dohledem každý rok. K něčemu to asi nakonec bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
12.9.17 17:25

Dcera ve dvou letech. Začala kulhat a stěžovala si, že bolí kolínko(!). Na RTG nic, na sonu tekutina. Klidový režim a vůbec nesměla 14 dní ven do zimy. Nurofen 3×d. Naštěstí to pak odeznělo. Dle ortopeda u dětí častý následek přechozené virozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
12.9.17 17:31

@Motýlice : nemusí být ani přechozená, prý když je vysoká teplota nad 39 tak se to může vrazit do kloubů. Dle naší ortopedky. Vzhledem k tomu, že syn trpí na vysoké teploty, tak se asi máme na co těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.9.17 17:47

Já se právě hrozně bojím biopsie.Mudr. řekl, že mam edem (otok)v oblasti kyč. jamky a že to může byt zanět a nebo nad. Ženy já jsem v háji, je to hrozné. No začlo to asi 2,5roky zpátky, byla jsem na rengenu, tam zjistili, že mam tu kyčel trochu nakřivo. Pak jsem otehotnela a zázracně to přešlo. A teď po roce a půl zase kulhání a bolest. Šla jsem zase na rengen a mudr.mne poslal na rehabko, ale nepomohlo to…Tak jsem šla k jinému ort.ten mne poslal na různa vyšetření. A nechápu kdyby to byl ten zánet proč musí dělát biopsii. Já se jenom modlim aby to byl zanět a ne ta horší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.9.17 17:52
@Motýlice píše:
Dcera ve dvou letech. Začala kulhat a stěžovala si, že bolí kolínko(!). Na RTG nic, na sonu tekutina. Klidový režim a vůbec nesměla 14 dní ven do zimy. Nurofen 3×d. Naštěstí to pak odeznělo. Dle ortopeda u dětí častý následek přechozené virozy.

Takže se to asi pozna podle tekutiny. Já nevím proč mi nedaj ATB.Mudr.říkal, že musí vědět jestlí je to bakteriální zanět, nebo lymfa nebo já už nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
12.9.17 19:55

@anďeliczek : a crp ti teď dělali? Syn pro první vyšetření u ortopeda potřeboval výsledky krve a crp, aby se zjistilo, jestli je zánět v těle, protože nebyl, tak bylo jasné, že je to virové a na to max. Brufen ( nurofen ), ten je protizánětlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.9.17 20:19
@myskalucka píše:
@anďeliczek : a crp ti teď dělali? Syn pro první vyšetření u ortopeda potřeboval výsledky krve a crp, aby se zjistilo, jestli je zánět v těle, protože nebyl, tak bylo jasné, že je to virové a na to max. Brufen ( nurofen ), ten je protizánětlivý.

Myslím že tam bylo napsane, že CRP v normě a zvyšena sedimentace. Trochu zvyšene leukocyty (myslím)Mám lékařskou zprávu u lékaře. Já jsem právě ze začatku,,jenom" kulhala. Hodně jsem chodila se synem ven.Ted jenom ležim a mám fr.hole.Když ležím nebo sedím tak to neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
13.9.17 06:25

Zažila jsem punkci skoro všech kloubu co v těle existují. Neříkám, že to bolestivé není, je, bolí to jak čert, ale dá se to přežít. Vrtání prohnilé osmičky bylo pro mě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
14.9.17 21:39
@boska90 píše:
Zažila jsem punkci skoro všech kloubu co v těle existují. Neříkám, že to bolestivé není, je, bolí to jak čert, ale dá se to přežít. Vrtání prohnilé osmičky bylo pro mě horší.

Ahoj, punkce to asi znamena zanet, ze? No muselo to byt hrozne! :( Já ale furt nevįm na cem jsem jestli je to nador nebo zanet :,( Proto jsem se ptala jak se pozna zanet? Podle MR mi rekli, ze tam mam otok a je to zanet nebo nad…Brzo jdu na biopsii.Tak jako proto nechapu jak to poznaj u ostatnich hned, ze je to zanet. Já uz to asi psychicky brzo nedam! Jako cekat mesic na vysledky je MUKA. sorry za chyby fakt neresim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
14.9.17 23:31

@anďeliczek Psali jsme si ve zprávách. Na punkci byl tenkrát i syn - v ten den měl 6.narozeniny. Punkce je odsátí tekutiny ( v našem případě hnisu) z postiženého místa. Výsledky musí být doprčic dřív - nám toho streptokoka potvrdili už pár dnů po punkci. Zkus se zklidnit a nemyslet na nejhorší - to bys měla hrozný krevní obraz, hlavně sedimentaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí