Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tezi píše:
Obláčku můžu tě uklidnit. Syn měl teď 18měsíců a velkou fontanelu má stále na špičku prstu
tezi a jak velkou ji měl v roce? ale díky uklidnilo mě to asi každímu zarůstá jinak ![]()
Oblacku v roce ji měl 1,5×1 cm a to dcery už ji měli téměř zarostlou
Prostě každé dítě je úplně jiné
oblacek píše:
Syn měl 40cm hlavu má kulatou…ale znepokojuje mě že má ještě teď pořád velkou fontanelukdyž tak čtu že něktěří tady ji měli pro špičku prstu..syn má tak 1,5cm-2cm tak nějak… doktorka říkala že má zarůst d 18měsíce
ale už se nad tím pozastavilo více lidí..
Samík měl v roce 1×1 cm a v 18 měsících už byla srostlá…
oblacek píše:
Syn měl 40cm hlavu má kulatou…ale znepokojuje mě že má ještě teď pořád velkou fontanelukdyž tak čtu že něktěří tady ji měli pro špičku prstu..syn má tak 1,5cm-2cm tak nějak… doktorka říkala že má zarůst d 18měsíce
ale už se nad tím pozastavilo více lidí..
O fontanela nám doktorka neříkala nic - zkontrolovala a ani nepípla, takže asi dobrý. Jak ji má syn velkou netuším, páč tam má dost vlasů, až bych řekla pačesů, takže to není vidět…
(a já mu tam nechci moc šmakat, mám z toho nějak respekt…
)
Edit: tím jsem chtěla říct, že to vůbec neřeším, resp. že by mě to vůbec nenapadlo nějak moc zkoumat.
Ono by to mohlo třeba i nezarůst?
To jsem nikdy neslyšela… ![]()
Ahoj zakladatelko,
máme fontanelu jen na špičku prstu, a na 3měsíční byl obvod 41.. ![]()
Náš chlapeček ve dvou a půl měsících 41 cm, při narození 36 cm, doktorce se to zdálo moc a poslala nás na sono lebky, tam vše v naprostém pořádku, akorát mě strašně vyděsila. ![]()