Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,mám dotaz,jaký obvod hlavičky mají vaše děti ve 3.měsících? Moje holčička má už dlouho srostlou fontanelu a musíme to kontrolovat. Dnes jsme byli na kontrole a za měsíc a půl jí vyrostla jen o 2 cm,ted má 40 cm. Tak mě zajímá jak jsou na tom ostatní. Děkuji
Tak starší syn 41 cm a mladší 42 cm, hlavu mají spíše větší…
Tak Davídek měl porodní 35cm, v 6týdnech už 40cm, fontanelka je od 6týdnů pro špičku prstu.. Ve 3měsících měl 42,5cm, fontanelka stále pro špičku prstu. V pátek jdeme na 4měsíční ![]()
My meli ve 3 m 41,5 cm a ted v 5 mesicich 45 cm, podle doktorky je to na hranici te jejich srovnavaci krivky, a kdyz ji bude mit za mesic pri pulrocni kontrole jeste vetsi, tak nas posle na ultrazvuk, jestli je vse v poradku:-( docela me tim vydesila, i kdyz si myslim, ze maly je ok, celkove je na svuj vek vetsi…
Syn měl 40cm hlavu má kulatou…ale znepokojuje mě že má ještě teď pořád velkou fontanelu
když tak čtu že něktěří tady ji měli pro špičku prstu..syn má tak 1,5cm-2cm tak nějak… doktorka říkala že má zarůst d 18měsíce
ale už se nad tím pozastavilo více lidí.. ![]()
Obláčku můžu tě uklidnit. Syn měl teď 18měsíců a velkou fontanelu má stále na špičku prstu ![]()