Obyčejná autosedačka

2249
15.8.17 09:45

Tak se možná podívej na nějaké testy těch sedaček, možná budeš překvapená, co ten přepych dokaže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101808
15.8.17 09:46

@dudlíneček Jasně, je to přepych, stejně jako udržovat auto v dobré technickém stavu, používat, když je zima zimní gumy, poutat se autě, řídit s brýlemi, pokud dobře nevidím a spousta dalších věcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
15.8.17 09:48

Právě že dobrá sedačka může dítěti zachránit život. Stačí se podívat na crash testy, testy ADAC a podobně. Ty levné sedačky většinou testem neprojdou a dítěti hrozí při nehodě vážné zranění nebo smrt.
Za mě jedna z nejdůležitějších věci pro dítě do které se vyplatí investovat.
Proč jste nekoupili kvalitnější autosedačku?
Pokud jsou problémem peníze, tak se dají sehnat ty kvalitní značkové za dobrou cenu bazarové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
15.8.17 09:49

Když se stane nehoda, pořádná sedačka dokáže doslova zázraky. Navíc mám zkušenost, že ty „lepší“ sedačky jsou větší - už 2 kamarádkám jsem jí půjčovala na půlroční mimino, které se do té „obyčejné“ nevešlo. V té mé pak jezdilo ještě minimálně do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
15.8.17 09:50

My máme kvalitní sedačky, nemusí to být ta nejdražší značka na netu, ale důležité je jak dopadla v testech… na tomhle bych nikdy nešetřila

• Citovat
  • Upravit
35901
15.8.17 09:53

Pokud sedačka není x let stará, ale není to jen ta nej, tak poslouží. Třeba nebude tak pohodlná, těžká, ne tak bezpečná, ale svůj účel určitým způsobem splní.
Jako když budeš mít auto, doveze tě, ale otázka jak pohodlné a co to udělá když se nabouras.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
15.8.17 09:53

@dudlíneček to že jsou všechny pro miminka neznamena, ze jsou bezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
15.8.17 09:54
@dudlíneček píše:
Ano, ale přece jen jsou všechny sedačky pro miminka, tak by ty obyčejné nedělali ne?

Ale dělali. Podívej, stále se dělají např. i různé klokanky, chodítka,…u kterých je prokázáno, že dítěti škodí. Lidé je stále kupují. Dokud bude poptávka, bude i nabídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
@dudlíneček píše:
Uvažuji o koupi té lepší, ale chci znát nazory a tak. Já se v tom popravdě moc nevyznám, klidně mi i zde doporučte nějakou

Dej si do vyhledavace testy adac/testy autosedacek. Na tomto bych opravdu nesetrila. Mame vajicko od Kiddy, dopadlo v testech nejlip (pred rokem). Sice stalo 10 000, ale na tomto opravdu nesetrim. Navic je az do 13kg a tusim 84 cm, tkz nase drobenka tam vydrzi dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

Proc se nepodivad na nejake videa a neprectes testy? To dokaze hodne napovedet, zvlast pokud se v tom nevyznas, tak je fajn zjistit si nejake informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
15.8.17 09:59
@dudlíneček píše:
Jinak nešetřím na svém miminku to vůbec, jen jsem právě neviděla rozdíl. Mě přijdou všechny stejné. Jak píši, moc tomu nerozumím :nevim:

Tak koukni na nejaky videa z crash testu, kdyz si myslis, ze jsou vsechny stejny… Opravdu nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
15.8.17 10:04

Pokud ti nezáleží na bezpečnosti, ale na tom, aby byla co nejlevnější, tak ano, klidně si ji kup. Ona ti nějakým stylem poslouží.
A když už šetřit za každou cenu, kup si ji aspoň NOVOU…

Nechápu lidi, kteří si koupí autosedačku použitou a ještě třeba rozbitou. Znám jednu takovou expertku, která musela mít sedačku značkovou, ale chtěla ji levně a koupila ji s rozbitým polystyrenem, který nějak slepila lepící páskou a takto si jezdí :roll: :roll:
A ještě nějakej prasklej plast tam má. :roll:

Já když kolikrát vidím, v čem lidi ty děti k dr přinesou, tak si říkám, že se úplně zbláznili. Nebo když vidím ty sedačky, co se někteří snaží prodat na inzerátech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.17 10:09

Mrkni na crash testy, na youtube je toho plno. Někdy je to sakra rozdíl, ty levné plasty prasknou i při menším nárazu. :nevim: My jsme vajíčko dostali ke kočárku, není to kdoví co, ale zase to není úplně šunt. Teď vybírám sedačku 9-18 a vybírám Romer, Cybex nebo Avionaut, jsem ochotná do toho investovat. Pokud to zachrání mému dítěti při nehodě život, je to užitečnější investice než milion hraček a oblečků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.8.17 10:10

Diskuzi jsem nečetla, mám tu revizáka na kotel, tak lítám k němu. Ale co to je, obyčejná sedačka? První dvě děti měli vajíčko z trojkombinace ke kočáru do 13 kg, takže značku kočáru. Crash testy samozřejmě nemělo, před prvním dítkem jsem o tom věděla prd. Teď pro třeťátko jsme kupovali nový kočár a i když výrobce prodává k němu zase i svou autosedačku, kupovali jsme k němu právě tu lepší, s crash testy. Konkrétně Maxi Cosi. I starší děti jezdí ve kvalitních, testovaných autosedačkách. Konkrétně mají Römer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
15.8.17 10:17

@dudlíneček Pokud máš na provoz auta, tak netvrď, že nemáš na slušnou sedačku, to je totiž kec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí