Zakuckávání půlročního miminka

16
13.8.17 15:27

Ahoj, prosím Vás o zkušenosti. Vnouček se už od narození zakuckává slinami. Nyní je mu půl roku a trvá to stále. Naštěstí se z toho vždy sám dostal, ale vyděsí mě to vždycky víc a víc. Není to jen po jídle, ale hlavně v klidu. Leží a najednou se začne dusit, polykat, nemůže popadnout dech, začne slzet, jednou kopal nožičkami a modral. Mám z toho obavu, dcera se od něho nemůže ani hnout, protože se mu to stává kdykoli. Dcera tvrdí, že je to normální, ale mně to normální nepřijde. Tohle u dětí neznám. Děkuji moc za Vaše názory. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65312
13.8.17 15:40

A řešila to dcera s lékařkou? Jako normální mi to nepřipadá. Nemůže mít třeba reflux?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
13.8.17 15:49

Neřešila, někde diskutovala, možná i tady, že je to normální. Ale přece nemůže stále hlídat, kdy se mu to stane. Měla problémy už v porodnici s kojením, malý vše vyzvracel. Dělali mu vyšetření sondou do žaludku i ultrazvuk, prý v pořádku. Ale reflux mě taky napadl. Zatím se nic nestalo, ale strach mám, dcera je v klidu. Možná to vidím moc černě, každopádně bych už na miminko po 45 roku neměla, ani nervy ani sílu, hlavně psychickou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.8.17 16:41

Syn se hodne zakuckaval, sice ne az do fialova, ale mela jsem taky strach. Mel reflux, nic se s tim nedelalo. Jen jsem mela vsechno nadzvednute jako sikmou plosinu postylku, kocarek atd. Zlepsilo se to cca v 8.meaici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
13.8.17 16:42

Ano, znám to. Dcera se od narození zakuckávala bez příčiny - v 6 nedělích jsme byli týden v nemocnici, myslela jsem, že vdechla mléko, ale zřejmě jen sliny, ve dvou letech dr. diagnostikovala hypersalivaci, tekly ji sliny z pusinky i po 3.roce, do školky šla od 4 roků, to už uměla vše polykat. Zubní dr. mi tenkrát říkala, že vzhledem k hypersalivaci by mohla mít pěkné zdravé zuby. Nyní má sama dvě děti a ty to „nezdědily“, ale zuby bez jediného kazu má dosud..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí