Píchání náušnic

11034
9.8.17 08:56

@dudlíneček U obou mých holek jsem nechala náušnice pichnout v porodnici a jsem za to ráda.

Myslím, že starší miminka více vnímají tu místní bolest. Malé mimino jen okamžik. Prostě tu bolest zaspí a je pro něj tolik nekomfortu, že tohle už je skoro nic.

Bude to více vnímat, bude hodně řevu. Pokud kojis, tak hned po výkonu nakojit. Velice důležitá je péče po. Takže hodně desinfikovat a náušnici protacet. To se miminu taky líbit nebude, bude se bránit. V tom vidím to největší úskalí. A pokud bude citit tlak na uchu, tak si do toho bude drbat.

Ale jinak to prežijete a pokud bude dobrá péče, tak po týdnu nebudete o ničem vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2969
9.8.17 09:03

@dudlíneček Taky jsem nechala píchnout hned v porodnici, ale kámoška píchala dceři nějak kolem 3 měs. u doktorky jehlou, trošku si při tom poplakala a za chvilku o ničem nevěděla. Dají se i nastřelit, to nebolí, akorát bys pak musela čekat, až bys mohla dát svoje náušničky a je riziko hnisání, mně to tak vždycky udělalo. Takže jehlou lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
9.8.17 09:08

Nás to teprve čeká, malé jsou 3 týdny. Ptala jsem se na to pediatra a řekl mi, že je pro nastřelení hlavně kvůli sterilitě, péči po nastřelení a menší bolesti pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
9.8.17 09:17

Prvni dceri jsem nechala propichnout asi v tech 3 mesicich - po ockovani. Pred pichnutim ji sestricka pevne zavinula do pliny coz nasi divosku totalne vytocilo a rvala na celou polikliniku, ze samotne pichnuti snad ani nevnimala. Kdyz jsem ji pak ouska cistila, rozhodne ji to nejak nebolelo, jen se trosku osivala a snazila se zjistit co to tam delam. U 5- mesicni asi nebude vetsi rozdil.
Druhe dceri jsem ale pichnout zatim nenechala, protoze velka segra je ma ve finale moc vysoko a kazde trochu jinak :? Takze ve 3 letech zatim nema a ani nechce, az projevi zajem coz predpokladam po nastupu do skolky, necham nastrelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
9.8.17 09:40

My nechávali nastřelit první dceři v těch cca 5ti měsících a naprosto v pohodě.. Plakat začala, protože si ji vzala sestřička na klín, držela ji hlavičku a malá se nemohla hýbat ( nastřelení si pak ani nevšimla ). V čekárně plakat přestala a od té doby si náušnic ani nevšimla, ani při protáčení..prostě jsem ji při přebalování sem tam protočila náušničku, nic necítila. Druhé dceři necháme nastřelit taky tak :)

• Citovat
  • Upravit
1299
9.8.17 09:54

Ja nechavala nastrelit oboum holkam ve 4 mesicich. Nejvic se rozcilovaly kdyz jsem je pevne drzela na kline a samotnyho nastreleni si ani nevsimly. Bylo to hotovy jedna dve. Nevim jak dlouho trva ta manipulace s ditetem pri pichani. Pri nastreleni je to otazka nekolika vterin takze to zvladne kazdy ditko podle me. A potom zadna pece o nausnice. Po mesici jsem u starsi dcerky vytahla, nasadila svoje a bylo. Druha ma jeste ty nastreleny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
9.8.17 10:28

Dávala jsem zastřelit asi v půl roce, a víc ji vadilo, te ji drží, aby byla v klidu, než to nastřelení :lol: nevala bych se. Když jsme šly ž ordinace, už nic nevěděla. Pak až při měnění na vysaci, jsme se zase praly :lol: ale stačilo je trochu namaznout a sly tam behem chvilky.
O moc driv to nedoporučují. Zažila jsem holčičku, co ji to museli nechat nárůst, protože v porodnici to byly, symetricky nastrlřelené nausnicky a po roce bylo hodně videt, jak je kazda jinak. V půl roce to je prý tak akorát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
9.8.17 10:53

Male byly zhruba 4 mesice, pichala jeji detska Dr a poslaly mne do cekarny, nez jsem vysla na chodbu, tak bylo hotovo. Posilaji pryc, ze se jim tam maminky hrouti :D mne to pichani usi nebo ockovani neprijde nijak tragicke, vsechny jsme si tim prosly :)

• Citovat
  • Upravit
69
11.8.17 14:21

@dudlíneček My jsme byly na píchání až nějak po půl roce, malé se protáhlo očkování a já chtěla počkat až po. No bylo to už trochu horší, držela jsem ji sama (naše dr nemá sestřičku), ale dalo se to zvládnout než jsme vyšli z čekárny tak byl klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí