Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@dudlíneček jak staré a jak velké je dítě? teď se chystám kupovat od cybexu už pro ročního a tam je to cenově trochu jinde, ale kvalita a bezpečnost tomu odpovídají. Má cenu u vás ještě kupovat vajíčko?
@dudlíneček píše:
@Keyllah Ano připlatila. U nás je skoro 8000,– už cena.
Cena čeho? A jak jsi si připlatila? myslím tím, že kočár za tebou uvedenou cenu nebude žádná hitparáda, tak moc nechápu hlášku, že jsi si ještě připlatila. To je jen hluboká korba nebo i sporťák?
@dudlíneček píše:
@Keyllah Dceři je 5 měsícu a má 6kg
Tak to za půl roku budete kupovat další…odkud jsi? My teď budeme vyřazovat vajíčko Romer, kdyby jsi byla odněkud z blízka klidně zapůjčím…
@dudlíneček píše:
@Keyllah Je to i sporťak.
A značka? Nic ve zlým, ale i poláci mají nové trojkombinace cca od 16tis. Nová dvojkombinace za 7
, jsi s tím spokojená? není to moc těžký a neskladný?
@dudlíneček píše:
@Keyllah Děkuji za nabídku. Ale na autosedačku pro starší už mam zamluvene od kamaradky
Tak co na toho půl roku koupit něco takového?
https://www.emimino.cz/…-ii-1452154/
klidně bazar, ale kvalitu…
@dudlíneček píše:
@Keyllah Právě,že nejsem.Ale tento kočarek mám už po první dcerce. Na tuhle druhou jsme již nekupovali a ani už kupovat nechceme. Jinak ráda si necham poradit i co se týče nosítka, ktere chci taky koupit navýlety a tak
Pro prďouše bych šla do nosítka Manduca (ale cenově je to kolem 2tis) a pro většího, tak od 18/24m bych šla už do krosny na záda…záleží jak moc často a na jak dlouhých tratích chcete výletnit…
@dudlíneček píše:
@Keyllah Děkuji za nabídku. Ale na autosedačku pro starší už mam zamluvene od kamaradky
Tak tvoje dítě může do větší sedačky až bude mít 9 kg, 9 měsíců a bude umět samo sedět (obvykle až když dítě leze nebo obchází nábytek). A ještě by to měla být autosedačka, která půjde dobře upoutat do vašeho auta. Ideální je samozřejmě dobré polohování.
Tvje malá asi nebude nějaký žádný obr, takže bude moci jezdit ve vejci (které je díky protsměru velmi bezpečné) klidně do roka a požná i déle. Takže nabídku na zapůjčení kvalitního vajíčka bch rozhodně neodmítala. Raději bych vozila dítě ve vejci než sotva sedící nacpala do posměrné již několik let používané autosedačky.
@dudlíneček píše:
@Keyllah Jinak ráda si necham poradit i co se týče nosítka, ktere chci taky koupit navýlety a tak
Od roka jsme na výlety kombinovaly krosnu (obyč chicco, máme půjčenou od známých) a náš terenní kočár.
@dudlíneček píše:
@Keyllah Právě,že nejsem.Ale tento kočarek mám už po první dcerce. Na tuhle druhou jsme již nekupovali a ani už kupovat nechceme. Jinak ráda si necham poradit i co se týče nosítka, ktere chci taky koupit navýlety a tak
S nosítkem je to individuální, to chce spíš vyzkoušet na sobě, protože každému sedne něco jiného. Mně vyhovuje Manduca, mé švagrové naopak třeba vůbec a nedá dopustit na Kibi, které zase nesedí mně. To si zajdi osahat a vyzkoušet někam do prodejny, půjčovny apod.
@dudlíneček Na toho půl roku až rok, bych jí teď koupila buď „bazarové“ vajíčko typu Romer/cybex atd., to bude tak 500-1000 dle stavu. Nebo kup nové, to už budeš v cenové relaci tak 2-3.000. My v akci ke kočárku měli Romer za 1.500, uvidíš, co se ti povede najít. A tu půjčenou sedačku
máš info o tom, jak dlouho v té sedačce před tebou jezdili? Ono to má i nějakou životnost. jestli nebourali? Zrovna na tomto bych opravdu nešetřila. V té větší ti bude jezdit několik let -) dcera má 4 a je v ní stále. Minimálně kup nový polystyrény…
@Keyllah já teda nevím když se tady řeši kvalitní sedačky a ty lepší v cresh testech..tak dobře..ale ta sedačka je vyrobená z plastu a ten má určitou životnost..takže sedačka vyhravající v testech, ale po dvou dětech, to už nebude žádný top..to už dítě možná ochrání lépe nějaká nová no name..můj názor teda..životnost toho plastu pokud je neustále v autě, střídání teplot, slunce, mráz atd..to není moc dobré a rozhodně dlouho nevydrží. pak stačí jen pidi náraz a může se rozpulit vejpůl..takže po dvou dětech
no nevím.
@dudlíneček píše:
A jinak. Kočárek mám novej za 7600,– ale horší jsem koupit nemohlaa to jsem čekala, že už bude kvalitnější, když jsem si za něj připlatila
za 7600 a připlatila?
no tyvoe, to snad i roan marita stojí víc a to jsem myslela, že je jeden z nejlevnejsich, jo, pockat jeste ty kočáry typu grand mini jsou levenjsi, ale to jsou krámy už od pohledu…
jinak teda zrovna autosedačka je něco, do čeho bych investovala… jakou jsi koupila? a ten kočár? aspoň značku, fakt mě zajímá, co stojí tak málo…
@Ellusa Kamarádka čeká první miminko. Mají aktuálně hlouběji do kapsy. Tak jsem jí nabídla, že od podzima kuk už bude potřebovat větší sedačku, tak mu jeho BeSafe 9-18 schovám a až přijde čas, tak lacinně odprodám (to znamená sedačku za 9 s izofixem i pásovým poutáním prodám po 3 letech používání v tom stavu za max. za 3 tisíce). Případně půjčím. Byla jsem odmítnuta, že už má doma větší sedačku zadarmo od nějaké známé známé. Neví nic o historii sedačky, nezná značku, neví, jestli je to 9-18, 9-25, 9-26, nezkoušeli ji v jejich autě. Vůbec nemůže vědět, zda bude pro jejich dítě v tom věku 9-12 měsíců vhodná.
@smurfka píše:
@Keyllah já teda nevím když se tady řeši kvalitní sedačky a ty lepší v cresh testech..tak dobře..ale ta sedačka je vyrobená z plastu a ten má určitou životnost..takže sedačka vyhravající v testech, ale po dvou dětech, to už nebude žádný top..to už dítě možná ochrání lépe nějaká nová no name..můj názor teda..životnost toho plastu pokud je neustále v autě, střídání teplot, slunce, mráz atd..to není moc dobré a rozhodně dlouho nevydrží. pak stačí jen pidi náraz a může se rozpulit vejpůl..takže po dvou dětechno nevím.
Tak záleží na cenových možnostech zakladatelky. Je otázkou, zda si na těch pár měsíců může koupit novou. Buď tedy novou, nebo s bazaru. I v bazaru najdeš kousek v dobré kvalitě a za dosažitelnou cenu…
Já bych teda do bazarove sedačky děti nedala. A klidně by to muhly byt i ty zmíněné značky. Jsou prostě věci, které se kupujou nové. Jako matrace do postylky a boty. To bych raději pozadala třeba prarodiče, tety a stryce atd. Kteří by miminku chtěli něco dávat, at raději přidají peníze na novou sedačku.