Očekávám výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@blecha72 pokud se jí chtějí zbavit jak píše. Pochybuji o tom že ji nabidnou dohodu o ukončení PP s odstupným. Myslím si že v dnešní době každý zaměstnavatel kouká na sebe a na svoje peníze, kde ušetřit atp. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dice píše:
Rozhodne vypoved z jejich strany a ne dohodou. Mela by jsitak narok na odstupne a vyssi podporu.
Pokud je v dohodě uveden důvod - organizační důvody, pak máš nárok na podporu v té plné výši (ale až po uplynutí těch 3 měsíců, za které dostaneš zákonné odstupné).
Každopádně, pokud dohoda, tak určitě trvej na udání důvodu a odstupném ve výši 5 platů.
Jinak dohodu nepodepisuj a nech si dát raději výpověď.
Pokud tam ale pracuješ již 10 let, tak snad na Tebe žádné habaďůry hrát nebudou.
- Citovat
- Upravit
@bibi88 píše:
@blecha72 pokud se jí chtějí zbavit jak píše. Pochybuji o tom že ji nabidnou dohodu o ukončení PP s odstupným. Myslím si že v dnešní době každý zaměstnavatel kouká na sebe a na svoje peníze, kde ušetřit atp.
Každý zaměstnavatel určitě ne, toto zobecňování fakt nemám ráda.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Právěže, jak je znám, bojím se, že se mě budou chtít zbavit rychleji než mám nárok.
Ještě jsem toto nikdy neřešila, takže, prosím, jak by měla znít jejich výpověď? Nechci podepsat nic blbě… Díky
Výpověď podle § 52 písm. a), b) nebo c) - pak je nárok na odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Právěže, jak je znám, bojím se, že se mě budou chtít zbavit rychleji než mám nárok.
Ještě jsem toto nikdy neřešila, takže, prosím, jak by měla znít jejich výpověď? Nechci podepsat nic blbě… Díky
To, že se tě budou chtít zbavit rychleji, pro tebe není nevýhodné - pokud i nedají dvouměsíční výpovědní lhůtu, musí i navýšit odstupné o dva průměrné měsíční platy, takže bys jich měla pět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@heia píše:
To, že se tě budou chtít zbavit rychleji, pro tebe nemusí být nutně nevýhodné - pokud i nedají dvouměsíční výpovědní lhůtu, musí i navýšit odstupné o dva průměrné měsíční platy, takže bys jich měla pět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@heia píše:
To, že se tě budou chtít zbavit rychleji, pro tebe není nevýhodné - pokud i nedají dvouměsíční výpovědní lhůtu, musí i navýšit odstupné o dva průměrné měsíční platy, takže bys jich měla pět.
Nemusí, ale měli by, obvykle se to tak dělá.
- Citovat
- Upravit
@Meha píše:
Pokud je v dohodě uveden důvod - organizační důvody, pak máš nárok na podporu v té plné výši (ale až po uplynutí těch 3 měsíců, za které dostaneš zákonné odstupné).
Každopádně, pokud dohoda, tak určitě trvej na udání důvodu a odstupném ve výši 5 platů.
Jinak dohodu nepodepisuj a nech si dát raději výpověď.Pokud tam ale pracuješ již 10 let, tak snad na Tebe žádné habaďůry hrát nebudou.
Právěže je znám a za těch 10 let jsem ledacos zažila
A toho se teď bojím. Nejraději bych si to vzala k právníkovi, aby se na to koukl. Ale, co když na to nebudou oni chtít přistoupit? Můžu říct, že to donesu další den? Omlouvám se, že se tak hloupě ptám…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Právěže je znám a za těch 10 let jsem ledacos zažilaA toho se teď bojím. Nejraději bych si to vzala k právníkovi, aby se na to koukl. Ale, co když na to nebudou oni chtít přistoupit? Můžu říct, že to donesu další den? Omlouvám se, že se tak hloupě ptám…
Dohodu Tě nemohou donutit podepsat, to je oboustranný právní akt.
Výpověď je bohužel jednostranná, tu podepsat nemusíš, mohou Ti ji poslat domů poštou.
Určitě to ale říct můžeš, že si to chceš v klidu doma přečíst a že to druhý den přineseš, ale nemusí Ti vyjít vstříc.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Právěže je znám a za těch 10 let jsem ledacos zažilaA toho se teď bojím. Nejraději bych si to vzala k právníkovi, aby se na to koukl. Ale, co když na to nebudou oni chtít přistoupit? Můžu říct, že to donesu další den? Omlouvám se, že se tak hloupě ptám…
Ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V případě, že by se ve výpovědi našla nějaká nesrovnalost, dá se to dál řešit. Často pomůže jen projevení znalosti ZP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle, pokud to bude výpověď, tak tvůj podpis nepotřebují, stačí pokud ti ji prokazatelně předají. Pokud to bude dohoda, tak je na tobě kdy a zda vůbec dohodu podepíšeš. Takže ano, můžeš říct, že si to vezmeš domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I k dohodě je odstupné, nebo alespoň bylo, když jsem dělala lidské zdroje:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji. Mám z toho strašné nervy…