Výpověď v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak pokud řekli, že už vás tam nechtějí, tak by měli rádi přistoupit na dohodu, aby se vás zbavili. Ovšem pozor na pracák, při výpovědi dohodou budou krátit peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Běž se domluvit, že potřebuješ skončit z důvodu půče o děti a navrhnu termín. Zaměstnavatel ti řekne, je to rozhodně lepší než napsat nějakou dohodu bez zaměstnavatele - tohle většinou zamítají. (Takto si to představovala kamarádka na konci minulého týdne s tím, že od 10.8. chce nastoupit jinam - napsala dohodu a vedení to zamítlo.) Dohoda je od slova dohodnout se, ne já chci.
A pozor výpověď x ukončení pracovního poměru dohodou.
Výpověď dohodou je prasopes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Tak pokud řekli, že už vás tam nechtějí, tak by měli rádi přistoupit na dohodu, aby se vás zbavili. Ovšem pozor na pracák, při výpovědi dohodou budou krátit peníze.
Taky si myslím, že by i pro ně bylo lepší přistoupit na dohodu, spokojenost by byla na obou stranách. O pracáku vím, peníze žádné nedostanu ani tak, nemám odpracovaný rok.:-(
- Citovat
- Upravit
@zvidavajanca píše:
Běž se domluvit, že potřebuješ skončit z důvodu půče o děti a navrhnu termín. Zaměstnavatel ti řekne, je to rozhodně lepší než napsat nějakou dohodu bez zaměstnavatele - tohle většinou zamítají. (Takto si to představovala kamarádka na konci minulého týdne s tím, že od 10.8. chce nastoupit jinam - napsala dohodu a vedení to zamítlo.) Dohoda je od slova dohodnout se, ne já chci.A pozor výpověď x ukončení pracovního poměru dohodou.
Tak nějak jsem to měla v plánu udělat, navrhnout dohodu s tím, že na termínu bychom se dohodli, mám to dokonce sepsané s tím, že pak doplním po domluvě se šéfem jen datum. Už kvůli tomu, aby si stihli najít někoho jiného, aby ostatní za mě nemuseli táhnout směny.
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
Uvede-li jako důvod ukončení pracovního poměru zajištění péče o děti, tak jí nic krátit nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 píše:
Uvede-li jako důvod ukončení pracovního poměru zajištění péče o děti, tak jí nic krátit nebudou.
Tak, že jde uvést, jako důvod péči o dítě? Slyšela jsem, že se na to právě nevztahuje dvouměsíční výpovědní doba, že by mě měli pustit hned, je to pravda?
O peníze mi nejde, stejně nic nedostanu, nemám odpracovaný rok.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak, že jde uvést, jako důvod péči o dítě? Slyšela jsem, že se na to právě nevztahuje dvouměsíční výpovědní doba, že by mě měli pustit hned, je to pravda?
O peníze mi nejde, stejně nic nedostanu, nemám odpracovaný rok.
Můžeš ukončit pracovní poměr z jakéhokoliv důvodu. Buď výpovědí s výpovědní lhůtou, nebo dohodou - a to pak záleží na dohodě mezi tebou a zaměstnavatelem, ke kterému dni pracovní poměr skončí. V tomto péče o děti roli nehraje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 píše:
Můžeš ukončit pracovní poměr z jakéhokoliv důvodu. Buď výpovědí s výpovědní lhůtou, nebo dohodou - a to pak záleží na dohodě mezi tebou a zaměstnavatelem, ke kterému dni pracovní poměr skončí. V tomto péče o děti roli nehraje.
Tak to jsem věděla, šlo i právě o ukončení pracovního poměru hned, myslela jsem si, že ta péče o děti by to uspíšila, nechci podat klasickou výpověď.
- Citovat
- Upravit
Na neschopenku i paragraf máš právo. Určitě neukončuj pracovní poměr sama-mohla bys mít problémy na pracáku a tak. Pokud jsou s tebou tak strašně nespokojení, ať ti dají výpověď sami a odpustí tu 2-měsíční lhůtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaMaK píše:
Na neschopenku i paragraf máš právo. Určitě neukončuj pracovní poměr sama-mohla bys mít problémy na pracáku a tak. Pokud jsou s tebou tak strašně nespokojení, ať ti dají výpověď sami a odpustí tu 2-měsíční lhůtu.
Tak to je napsáno moc hezky, vím, že na neschopenku i paragraf mám právo, ale to bohužel nezajímá zaměstnavatele, bylo mi řečeno, že mi nezáleží na firmě a ani na spolupracovnících, což bohužel není pravda, ale jako ve 30-ti přecházet angíny nebudu a nemocné 7-mi leté dítě taky nemůžu nechat doma samotné a říct mu, ať si vezme v určitou hodinu ATB. Navíc nemocné mi ho ani nikdo nepohlídá. Jaké problémy na pracáku bych mohla mít? Nic mě nenapadá, pokud to bude ukončeno dohodou, navíc na pracák se jen nahlásím, ale nebudu pobírat podporu, tak jde jen o sociální a zdravotní pojištění, které za mě zatím budou platit, pořád teda doufám, že se mi podaří najít něco jiného, co nejdřív, i když je to tady s prací hodně špatné. ![]()
- Citovat
- Upravit
@zvidavajanca píše:
Sociální ti platit nebudou.
Pracák platí jen zdravotní? To jsem netušila. ![]()
- Citovat
- Upravit
Vím, jak to myslíš, děláš dobře, zeměstnavatel je blb. Pokud půjdeš na dohodu, tak je to OK. A navíc, pokud stejně nemáš nárok na příspěvek…ale stejně sama bych výpověď nedávala a když, tak až budu mít něco jiného. Zatni zuby a hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pracák plati jen zdravotní? To jsem netušila.
Protoze socialni se te jako nezamestnane vubec netýká, neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeji příjemné nedělní dopoledne.
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s okamžitou výpovědí z pracovního poměru. Situace je taková, jsem zaměstnaná od 1.3.2014, smlouvu mám na rok, ale situace v práci už je tak vyhrocená, že tam nezvládám déle pracovat. V červnu jsem onemocněla, měla jsem angínu a bylo mi řečeno, že jsem měla chodit dále do práce a přechodit to, že si nemůžu dovolit si vzít neschopenku. Teď jsem měla 14 dnů dovolenou, řešila jsem nemoc staršího syna a ve středu mi onemocněl i mladší syn, v pátek dostal Penicilin, jelikož jsem ho neměla kam dát, nechala jsem si napsat OČR, v práci scéna, jako hrom a bylo mi doslova řečeno „Teď po Vás půjdu, já už Vás tady nechci“, od pátku mám nervy na pochodu a aby toho nebylo málo, od včera jsem nemocná i já, přijde mi, když si představím, že bych tam ještě někdy měla vkročit, nezvládám to, přijde mi, že i ta moje nemoc je stresového původu. Ale teď k podstatě dotazu, slyšela jsem, že když se do výpovědi uvede, jako důvod „Péče o děti“ měl by zaměstnavatel přistoupit na výpověď dohodou hned, nemá s tím někdo zkušenost, nebo případně nějaké další rady, jak ukončit pracovní poměr bez toho, aniž by musela dávat dvouměsíčku.
Všem moc děkuji za rady.