Výpověď v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
Přeji příjemné nedělní dopoledne.
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s okamžitou výpovědí z pracovního poměru. Situace je taková, jsem zaměstnaná od 1.3.2014, smlouvu mám na rok, ale situace v práci už je tak vyhrocená, že tam nezvládám déle pracovat. V červnu jsem onemocněla, měla jsem angínu a bylo mi řečeno, že jsem měla chodit dále do práce a přechodit to, že si nemůžu dovolit si vzít neschopenku. Teď jsem měla 14 dnů dovolenou, řešila jsem nemoc staršího syna a ve středu mi onemocněl i mladší syn, v pátek dostal Penicilin, jelikož jsem ho neměla kam dát, nechala jsem si napsat OČR, v práci scéna, jako hrom a bylo mi doslova řečeno „Teď po Vás půjdu, já už Vás tady nechci“, od pátku mám nervy na pochodu a aby toho nebylo málo, od včera jsem nemocná i já, přijde mi, když si představím, že bych tam ještě někdy měla vkročit, nezvládám to, přijde mi, že i ta moje nemoc je stresového původu. Ale teď k podstatě dotazu, slyšela jsem, že když se do výpovědi uvede, jako důvod „Péče o děti“ měl by zaměstnavatel přistoupit na výpověď dohodou hned, nemá s tím někdo zkušenost, nebo případně nějaké další rady, jak ukončit pracovní poměr bez toho, aniž by musela dávat dvouměsíčku.
Všem moc děkuji za rady.
Kdo v té práci po tobě takhle jde? Je to přímý nadřízený, majitel…nebo kdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s okamžitou výpovědí z pracovního poměru. Situace je taková, jsem zaměstnaná od 1.3.2014, smlouvu mám na rok, ale situace v práci už je tak vyhrocená, že tam nezvládám déle pracovat. V červnu jsem onemocněla, měla jsem angínu a bylo mi řečeno, že jsem měla chodit dále do práce a přechodit to, že si nemůžu dovolit si vzít neschopenku. Teď jsem měla 14 dnů dovolenou, řešila jsem nemoc staršího syna a ve středu mi onemocněl i mladší syn, v pátek dostal Penicilin, jelikož jsem ho neměla kam dát, nechala jsem si napsat OČR, v práci scéna, jako hrom a bylo mi doslova řečeno „Teď po Vás půjdu, já už Vás tady nechci“, od pátku mám nervy na pochodu a aby toho nebylo málo, od včera jsem nemocná i já, přijde mi, když si představím, že bych tam ještě někdy měla vkročit, nezvládám to, přijde mi, že i ta moje nemoc je stresového původu. Ale teď k podstatě dotazu, slyšela jsem, že když se do výpovědi uvede, jako důvod „Péče o děti“ měl by zaměstnavatel přistoupit na výpověď dohodou hned, nemá s tím někdo zkušenost, nebo případně nějaké další rady, jak ukončit pracovní poměr bez toho, aniž by musela dávat dvouměsíčku.
Všem moc děkuji za rady.
Zákoník práce, § 48
(1) Pracovní poměr může být rozvázán jen
a) dohodou,
b) výpovědí,
c) okamžitým zrušením,
d) zrušením ve zkušební době.
(2) Pracovní poměr na dobu určitou končí také uplynutím sjednané doby.
Žádnou „výpověď dohodou“, natož „okamžitou výpověď dohodou“ dát nemůžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Všem moc děkuji za rady.
Moc to nechápu - pokud Ti zaměstnavatel řekl, že po Tobě půjde, tak je snad i v jeho zájmu, abys skončila co nejdříve.
Návrhem dohody z Tvé strany mu to jen ulehčíš, podle mě na to rád přistoupí.
Ale povinnen přistoupit na dohodu samozřejmě není, je jedno, jaké uvedeš důvody.
- Citovat
- Upravit
@BaMaK píše:Šéf je jen loutka zaměstnavatele a opravdu na to šéfování nemá, není to první rozpor a já opravdu mám nervy jenom jedny. Zatínala jsem zuby už dost dlouho, teď se právě bojím, že už to nedokážu.
Vím, jak to myslíš, děláš dobře, zeměstnavatel je blb. Pokud půjdeš na dohodu, tak je to OK. A navíc, pokud stejně nemáš nárok na příspěvek…ale stejně sama bych výpověď nedávala a když, tak až budu mít něco jiného. Zatni zuby a hodně štěstí.
- Citovat
- Upravit
@cila píše:
Kdo v té práci po tobě takhle jde? Je to přímý nadřízený, majitel…nebo kdo?
Jde po mě opravdu přímý nadřízený, majitel to není, pracuji ve státním podniku, tak že je to šéf jedné z mnoha poboček. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Meha píše:
Moc to nechápu - pokud Ti zaměstnavatel řekl, že po Tobě půjde, tak je snad i v jeho zájmu, abys skončila co nejdříve.
Návrhem dohody z Tvé strany mu to jen ulehčíš, podle mě na to rád přistoupí.
Ale povinnen přistoupit na dohodu samozřejmě není, je jedno, jaké uvedeš důvody.
Taky si myslím, že by bylo i v jeho zájmu se domluvit, jen jde o to, jak rychle se mu podaří někoho sehnat a taky zaučit. ![]()
No, mám strach tam vůbec jít, sepsaná dohoda mi už leží na stole, jen tam dopsat datum a podepsat.
- Citovat
- Upravit