Podpora a zrušení DPČ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
59
1.8.14 23:59

Podpora a zruseni dpc..

Ahojky, mám dotaz. Jsem na úp a Byla mi přiznaná podpora ale rozhodnutí jsem si vyzvedavala vcera. Nez mi ovsem byla schvalena zak jsem se zaregistrovala na agenture prace kvuli brigade, podepsala jsem smlouvu ktera mela nabyt ucinnost az 4.8. Jelikoz mi na pracaku rekli, ze to vypada, ze mi ji neschvali a ja potrebovala penize. Predevcirem jsem to podepsala dneska jsem to zrusila, nemela jsem jeste smeny a ani jeste nebyla pravne platna. Na agenture mi rekli, ze oni to s up neresi ze to je moje zalezitost a pritel mi rikal, ze jsem si nic nevydelala jen jsem podepsala smlouvu kterou jsem hned zrusila. Dost se ted bojim abych timhle o tu podporu neprisla. Slo mi jen o nejakou jistotu prijmu kvuli malej ale na pracaku jsem se o tom nezminila…myslite ze to je v poho ze se nemusim bat? Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
670
2.8.14 00:00

Nemusíš se bát, žádný příjem jsi neměla. A kdybys měla, jen jim to řekneš a oni ti o to poníží tu podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.8.14 00:01

*pritel mi rikal, ze mam byt v klidu (nejak mi to tam vypadlo :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
2.8.14 00:06

@eva333 jo? ja prave vsude cetla a i na rozhodnuti mam ze bud podpora nebo privydelek, ze kdyz zacnu vydelavat tak mi ji odeberou..ale tohle prave byla jen smlouva kterou jsem ted zrusila, ja aby to nejak nezjistili ale dekuju za reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.8.14 06:48

A proc jsi na tu brigadu nesla?

• Citovat
  • Upravit
3711
2.8.14 23:05

@jahuhudka
Proč? Protože podpora je ranec a kdyby šla, tak by je řešila kolik si může vydělat, aby o podporu nepřišla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
3.8.14 06:49

Ja zuju v nejake mylne predstave, ze lidi si snazi najit a udrzet praci,, ne registraci na uradu prace.

• Citovat
  • Upravit
59
3.8.14 10:27

To se omlouvam, ze kazim mylne predstavy ale promin brigadou za 50 korun hrubyho jeste jen kdyz potrebujou Nevymenim za podporu. Mam 14 tisic, predcasne jsem ukoncila rodicak, nechala statu sto tisic ktery patrili malej protoze jsme byli a pracovala jsem v zahranici, od sestnacti makam abych pomohla mame protoze tata umrel tak si tech 5 mesicu nejaky pomoci od statu zaslouzim si myslim, nehlede na to budu delat rekvalifikaci. Takze se omlouvam, jestli jsem se nekoho dotkla tim, ze jsem nesla na brigadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
3.8.14 11:59

@Kulinda89
Tak limit toho, co si můžeš přivydělat je 4250,–/měsíc, což při 50,–/h je 85 hodin. V přepočtu na srpen 4h denně (v pracovní dny). Ale pokud nepotřebujete, tak co, když podpora je štědrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
3.8.14 12:27
@zvidavajanca píše:
@Kulinda89
Tak limit toho, co si můžeš přivydělat je 4250,–/měsíc, což při 50,–/h je 85 hodin. V přepočtu na srpen 4h denně (v pracovní dny). Ale pokud nepotřebujete, tak co, když podpora je štědrá.

To je blbost, přivydělat si můžeš, ale nedostaneš podporu…buď podpora nebo brigáda, a to si ani nemusíš nic vydělat, stačí když podepíšeš smlouvu a okamžitě ti stopnou podporu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
3.8.14 12:28

@Kulinda89, nevím přesně jak to je, ale logicky by to mělo být v pořádku, pokud smlouva nenabyla platnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
3.8.14 12:29

@MarieP
OK asi je rozdíl když máš podporu a když jsi jen registrován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
3.8.14 12:31

@zvidavajanca, ano přivydělat si můžeš a do té částky co jsi psala za tebe stát platí soc. a zdrav. pojištění, ale nemáš nárok na podporu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
3.8.14 12:54

@MarieP: ja jsem se prave ptala a me rekli na ty agenture, ze oni nic nikam neposilaj, ze je moje starost si nahlasit na pracak privydelek a kdyz vlastne jeste ani nebyla platna tak jsem mela od 4.8. 8 dni na nahlaseni, ted uz je zrusena a ani mi zadnou nenabidli, bylo to ciste jen podepsany a zruseny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
3.8.14 12:58

@Kulinda89, nic bych nehlásila - není co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie