Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
chci se zeptat jaké repelenty používáte na klíšťata…
A pak bych chtěla koupit chicco zanza do zásuvky proti komárům, ale potřebuji poradit jestli s ním máte někdo zkušenost???nebo je lepší koupit klasický s vyměnovací náplní??
děkuji moc všem
Nepoužívám nic, ani přímo na malýho, ani do zásuvky. Malýmu je dva a půl roku.
My máme v oknech síťky proti hmyzu a je to OK.
A proti klíšťatům nic.
My teda začali, pod vlivem poplašných zpráv o množství klíšťat tady v Praze a i v JČ, kde máme chalupu, používat v lékárně koupený Predátor Junior (pro děti od 3 měsíců). Stříkám to jenom na boty.
tak my jsme koupili chicco zanza a můžů říct,že už bych to víckrát nekoupila,máme to v zásuvce přímo pod otevřeným oknem a komáři sem stejně vletí
,takže za mě toto ne
Doma jsme si nechali udělat sítě dooken, do zásuvky bych nic nedala
jednounám to přiotrávilo kocoura a nevěřím, že z toho nejde žádné svinstvo a když je doma malá nedala bych do zásuvky tím tuplem.
Jinak když jdeme ven a vím, že jdem do parku nebo na zahradu tak máme Off ve spreji s kukuřičným škrobem a je jak na komáry tak na klíšťata, ale když zapomenem, tak na zahradě ji namažu octem kolem kotníků a na zápěstí
děkuji moc všem. Doma mám taky sítě, ale na dovči asi nebudou..tak proto jsem se ptala…
nahodou mne se Zanza moc osvedcila - ac mame doma site v oknech, tak vzdy se pri vecnem courani deti ven a dovnitr jeden objevil a jak mi pije jeden manzel obcas krev pres den, tak pak jeste mit jednoho komara a pit mi krev v noci bylo nad moje sily, zvlast kdyz s nama jeste spala mala - postipane jsme byly obe a manzel bez jedineho pupence ![]()
ja jeste teda nemuzu si vynachvalit Zanzu ultrasound na baterie - pripinala jsem ji na kocarek a fakt funguje, i kdyz jsem samozrejme pouzivala sitku na kocarek - stacilo videt jak ke kocaru leti komar a obloukem se vyhnul:
odkaz primo na Chicco stranky mi dle hlasky administratora nefunguje
, ale na strankach Chicco shopu pisou tohle:
Přístroj proti komárům funguje na základě ultrazvuku, který obtěžuje komáry, aniž by měl nežádoucí účinky na lidi. Především je určen pro venkovní aktivity. Zařízení je opatřeno1×1,5 voltovou alkalickou baterií, jejíž životnost je v průměru cca 100 hodin. Malá velikost a praktická spona dovolují připevnit přístroj na pásek, oděv nebo na blízký předmět.Komáři nejsou zabíjeni pouze odpuzováni
pak doma jsem mela v zasuvce Zanzu Ultrasound do zasuvky, navic neni v tom nic chemickeho:
odkaz primo na Chicco stranky mi dle hlasky administratora nefunguje
, ale na strankach Chicca pisou toto:
Přístroj proti komárům funguje na základě ultrazvuku, který obtěžuje komáry, aniž by měl nežádoucí účinky na lidi.Malá velikost přístroje dovoluje jej zapojit všude. Je zcela ekologický, po jeho použití není potřeba v místnosti větrat. Má dosah kolem 25 m2 a nízkou energetickou spotřebu.Komáři nejsou zabíjeni pouze odpuzováni.
a vubec cela nabidka Zanzy je prehledne na strankach Chicco shopu - mit doma v zasuvce s*ačky typu Raid a podobne chemicke chutovky…
odkaz primo na Chicco stranky mi dle hlasky administratora nefunguje ![]()