Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím dámy, může se místo roušky nosit ochranný štít jako mají reportéři TV Nova?
Jedná se hlavně o děti, kteří mají nastoupit do školy a já do práce.
@korneli píše:
Zdravím dámy, může se místo roušky nosit ochranný štít jako mají reportéři TV Nova?
Přijde mi to dost chabá ochrana. Ale malým dětem by se to asi líbilo víc než rouška. U nás zatím nevydali pokyny, za jakých podmínek děti přijmou.
@korneli píše:
Taky jsem nad tím uvažovala. Už jsem v tom viděla i Prymulu a Vojtěcha. V televizi ukazovali některé prodejny, a prodavačky to tam měly taky. Osobně si myslím, že to může být ještě lepší než rouška. Ale nevím jak to teda je. ![]()
My mame tedy firemni skolku a na pobyt venku mame na kazdy den zajistit dve rousky, chodi cca 1,5 h denne ven.
Zaroven deti budeme predavat mezi dvermi, do skolky nas nepusti, detem budou rano merit teplotu a kdykoliv behem dne budou mit pocit, ze ryma, kasel apod., ihned volaji rodice a dite jde domu.
A doporuceno je, aby melo svuj gel na ruce.
@korneli No, ti to mají spíš kvůli tomu, aby jim lidé mohli odezírat ze rtů ne?? Jinak bys měla mít štít a třeba slabší roušku. Ale samotný štít asi dostatečný nebude ani pro školku. U nás p. učitelky budou muset mít ten ale roušku taky. BTW I ten štít musíš desinfikovat a pochybuju, že to budou učitelky dělat.
Když někdo kýchne, podle mě štít propustí po stranách víc, než propustí rouška. A v létě se pod tím asi pěkně paří obličej. Tím nechci tvrdit, že je rouška pohodlná, ale já se potím v létě i ve slunečních brýlích, neumím si představit štít ![]()
Tak Vojtěch měl štít normálně v televizi při rozhovoru přímo s reportérkou, bez roušky. Tak předpokládám, že se to může.
Podle mě to mají jen kvůli tomu aby neprskali na ostatní ne? většinou ti, co mají štít nejsou v blízkém kontaktu s ostatními, aby museli mít roušku.
Taky myslím, že štít v televizi je kvuli odezírání ze rtů
Naše doktorka ordinuje ve štítu a v roušce.
Taky se přikláním k názoru, že by pod štítem měla být i rouška.
U nás je na stránkách města vysloveně uvedeno, cituji:
*Výjimku na nošení průhledných roušek či štítů udělila vláda znakujícím moderátorům a tlumočníkům do znakového jazyka pro lepší porozumění neslyšících.
Pouhé nošení ochranného štítu bez ústenky (roušky) nelze v současné situaci považovat za dostatečnou ochranu dýchacích cest vzhledem k charakteristice šíření infekčních kapének*.
Podle meho nazoru je stit misto bryli. V TV rousku nenosi, aby mohli lide odezirat. Rozhodne to neni dostacujici nahrada rousky.
@vokishka píše:
Tak Vojtěch měl štít normálně v televizi při rozhovoru přímo s reportérkou, bez roušky. Tak předpokládám, že se to může.
Jenomže oni jsou od sebe daleko a jde asi o to, aby vysílání takových zpráv bylo i pro neslyšící. Ale běžná ochrana to není.