Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vakcinou proti HPV bych neočkovala ani holku, natož kluka. neřešilas to nahodou nedavno v jedne fb skupině zaměřené na očko?
Je to na zvážení, já tvrdím, že ublížit to nemůže (pustí se do mě určitě spousta odpůrců). HPV může způsobit rakovinu konečníku (riziko hlavně pokud by se kluk vyvrbil jako gay), rakovinu v oblasti úst, krku. No a takové genitální bradavice nejsou taky nic moc. Některé státy očkují kluky běžně.
@debra.morgan píše:
Vakcinou proti HPV bych neočkovala ani holku, natož kluka. neřešilas to nahodou nedavno v jedne fb skupině zaměřené na očko?
Ne neřešila jsem to nikde. Proč bys tím neočkovala?
Očkovala, syna jednou naočkovat nechám. Zrovna genitální opar i bradavice, které HPV způsobuje, se dají chytit i s použitím kondomu. A žádná sranda to není-vlastní zkušenost
Nenechala bych naockovat ani holku. Podívej se na YouTube na nějaké dokumenty jak tohle očkováni poškodilo pacienty. Pokud si nechceš nechat zmrzačit děcko tak od tohohle ruce pryč!
Ne. Ani holku. Je to sajrajt bez výsledku. Zkus si sama na internetu najít články o tom, co způsobuje toto očkování vs neochrana.
Ano, dle mého názoru má u chlapců toto očkování větší smysl než u holek, protože muži jsou převážně přenašeči
Ano! Ano! Ano! Sama očkovaná jsem, budu očkovat své děti bez ohledu na pohlaví. Teď to v týdnu dostal jeden známej, kamarád je podělanej až za ušima, že to dostal jeden jeho milenec, a co bude jako teď dělat… A hlavně proboha nečti ty přitroublý diskuse na facebooku. Tam je najednou každej kamioňák odborníkem přes vakcíny
Anonym kvůli těm kamarádům, co jsou onemocněli
@BeNiPe @berry4 tak záleží, co hledáš. Odborná literatura vyžaduje více času než Blesk a Aha. Tím nemyslím publikace od výrobců, ale např. přehledy států, kde byly zavedené plošné očkovací programy (např. Austrálie). Jinak já jsem se nechala očkovat v dospělosti a dcery taky půjdou.
Nebudu očkovat ani dceru takže syn také ne. ani dětská se teda neptala ![]()
Ja, moje sestra a i dost mých spoluzacek že střední je naockovanych (zahraničí). Nechám naockovat moji dceru i syna. Antivaxxery vážně neberu, dneska se za odborníka na očkování považuje kazdy, kdo vyšel základku. ![]()
Kolikrat jsem se na FB I tady ptala na nějaké zdroje, vždycky to bylo tak max Rozalio.
@Anonymní píše:
Ano! Ano! Ano! Sama očkovaná jsem, budu očkovat své děti bez ohledu na pohlaví. Teď to v týdnu dostal jeden známej, kamarád je podělanej až za ušima, že to dostal jeden jeho milenec, a co bude jako teď dělat… A hlavně proboha nečti ty přitroublý diskuse na facebooku. Tam je najednou každej kamioňák odborníkem přes vakcínyAnonym kvůli těm kamarádům, co jsou onemocněli
tak hlavně že jsi odbornice ty, anonymní konvalinko ![]()
Jinak k otázce - pro zakladatelku. Rozhodně ne, neočkovala jsem ani své dcery a nebudu ani ty mladší. O tom, proč je tato vakcína kontroverzní a odmítá ji i řada zdravotníků, se dočteš na internetu dost a dost. Nebudu se opakovat ![]()
Ahoj očkovali byste kluka proti HPV viru? Byli jsme s klukem (13 let) na prohlídce u doktorky a navrhovala nám toto očkování. Jaký na to máte názor?