Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, mám takovej blbej dotaz. Cejtím se jako totální blbec. Dnes jsme s 5 měsíční dcerou byli na očkování. Má kašel a já to zapomněla ohlásit doktorce. Nevím jistě jestli je to problém nechat očkovat při kašli. Myslíte že by to mohlo mít nějaké následky?
No už se stalo… Očekávala bych možná bouřlivější reakci na očkování jako je zvýšená teplota apod…
Muzes doktorce zitra zavolat a zeptat se ji
ale jestli nema a nemela k tomu nakou teplotu, tak to snad bude v pohode…ano, clovek ma byt na ockovani zdtavy, ale tak uz se stalo, tak co no
…ani mi neni z toho prispevku jasne, jestli je dcera vlastne nejak nemocna, jestli ma virozu nebo tak neco…kamaradky dcera uz kasle v podstate dva roky v kuse
v noci a rano..a na ockovani normalne chodi a nic ji neni a s tim kaslem ji nikdo neporadil…ze ma zvlhcovat na noc vzduch a nepretapet ![]()
Prohlédla doktorka dceru, než ji očkovala? A to za celou dobu nezakašlala? Tak to asi nebude nic moc kašel.
Tak naše doktorka vždycky děti nejdřív prohlédne včetně poslechu. Tak kdyby se jí něco nezdálo tak by snad neočkovala. A vždycky se ptá jestli je vše v pořádku. Tebe se neptala? Teď může mít větší nežádoucí účinky, třeba horečku.
U většiny vakcín se uvádí, že slabý infekt není překážkou. Jak píšou holky, pokud si doktorka ani nevšimla, tak to asi není taková hrůza. To bude dobrý.
Hlavně je super tahat dítě s kašlem k dr. v době, kdy tam chodí zdravé děti.