Očkování 13leté proti HPV virům

28
6.12.21 08:04

Očkování 13tileté proti HPV virům

Ahoj všem, nechali jste svoji dceru očkovat proti HPV virům? Měla nějaké nežádoucí reakce a jaké? Pořád dokola zvažuji zda dceru nechat naočkovat nebo ne. Rozhoduji se už skoro rok a už to musím rozseknout :D.
Díky za Vaše odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4622
6.12.21 08:10

Ahoj, ja jsem ockovana, bylo mi 13-14, ted je mi 29. Reakce zadna, mam dve holky a az prijde chvile, necham je obe naockovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
6.12.21 08:13

Rozhodně naočkovat. A to dokonce i pokud máte syna.
Sice to nechrání před celou skupinou, jen před tou nejhorší, ale tahle prevence je podle mě hodně důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.21 08:17

Nechala jsem se očkovat v dospělém věku, platila jsem všechny 3 dávky. Boule na rameni a pár dní po očkování slabo. Běžná reakce.

• Citovat
  • Upravit
K92
2033
6.12.21 08:27

Jsem očkovaná, je to víc jak 15 let a bez problémů. Mám 2 děti, žádné problémy, ani tehdy bezprostředně po očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
6.12.21 08:30

Dcera je naočkovaná, reakce na očkování žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
6.12.21 08:35

Dcera je naočkovaná a reakce žádná. Prostě, papilomavirus může způsobit rakovinu. V dnešním světě, kdy je nevěra naprosto běžná věc, partneři se střídají jak na běžícím pásu, se s papilomavirem setká. Takže toto rozhodlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
6.12.21 08:38

Určitě bych nechala, vysoce proockovane staty tim skoro vymytily rakovinu delozniho cipku u zen, ale ockuji tam i chlapce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
6.12.21 08:41

Jsem taky naočkovaná, ale měla jsem problém s otěhotněním, zadařilo se až po 6 letech a 3 IVF. Nevím, jestli to mělo souvislost, ale v CAR mi lékař tvrdil, za jsem zdravá i manžel a nechápal, že děti nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.12.21 08:43

Nechala jsem se naočkovat ve 21 letech, když se s očkováním teprve začínalo a jsem za to ráda. Reakci jsem neměla žádnou. Samozřejmě nemůžu říct, co by bylo, kdybych se očkovat nenechala, třeba bych byla zdravá taky, ale s tím, jak jsem já a moje vrstevnice překročily 35 let se v mém okolí vyrojilo až nepříjemně moc případů rakoviny děložního čípku. U jedné mé blízké kamarádky dokonce půl roku po porodu. Naštěstí ve většině případů zachycena včas, ale i tak je to hodně nepříjemné.
Až na to budou mít věk, nechám naočkovat dceru i syny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
6.12.21 08:57

Syn je ockovany Gardasilem 9. Reakce na ocko zadna. Ale ja u neho tvrde po kazdem ockovani vyzaduji ten den klidovy rezim. (A vubec mu to u toho PC nevadi :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
6.12.21 09:06
@Anonymní píše:
Nechala jsem se očkovat v dospělém věku, platila jsem všechny 3 dávky. Boule na rameni a pár dní po očkování slabo. Běžná reakce.

Ja myslela, ze se to ockuje jen pred zacatkem pohl. Zivota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.21 09:09
@Kaileee píše:
Ja myslela, ze se to ockuje jen pred zacatkem pohl. Zivota
ano, ale každý nezačíná sexuálně žít v patnácti. Očkování jsem si dala před zacatkem pohl. života, v dospělosti.
Později se plně hradí.
  • Citovat
  • Upravit
10461
6.12.21 09:17
@Kaileee píše:
Ja myslela, ze se to ockuje jen pred zacatkem pohl. Zivota

Před začátkem pohl. života má očkování nejvyšší účinnost a je hrazené ze zdravotního pojištění. Ale očkovat se je možné a doporučené i v dospělosti (za mého dětství vakcína ještě nebyla, proto jsou mií vrstevníci očkovaní až v dospělosti), očkují se dokonce i ženy, které podstupují konizaci pro předrakovinné změny, aby se snížilo riziko znovunakažení.
V těch 13-14 letech taky tuším stačí 2 dávky vakcíny, dospělí dostávají 3.

Příspěvek upraven 06.12.21 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
6.12.21 09:19
@Hoa Mai píše:
Před začátkem pohl. života má očkování nejvyšší účinnost a je hrazené ze zdravotního pojištění. Ale očkovat se je možné a doporučené i v dospělosti (za mého dětství vakcína ještě nebyla, proto jsou mií vrstevníci očkovaní až v dospělosti), očkují se dokonce i ženy, které podstupují konizaci pro předrakovinné změny, aby se snížilo riziko znovunakažení.

Aha dekuji :) to jsem nevedela nikdy mi to nikdo nenabidl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek