Očkování astra zeneca

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
14.3.21 12:46
@Lama Lama píše:
tak to by museli otevírat po dni, aby to bylo ultra echt.

hm, takže lidé, co musí do práce a mají rozhodně více rizikových kontaktů než důchodci, budou až na konci fronty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.3.21 12:51
@Burj Chalifa píše:
hm, takže lidé, co musí do práce a mají rozhodně více rizikových kontaktů než důchodci, budou až na konci fronty.

Smyslem vakcinace je hlavně ulevit špitálům a tam fakt leží (hlavně, ale nejen) ti nejstarší. Ale dělat rozdíl mezi lidmi 70 a 69 víc než dva měsíce, když riziko je pro ně stejné, je vcelku drsné.

Ale je fakt, že pro lidi, kteří musí do práce, jsou 60+ je to taky složité. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79931
14.3.21 12:51
@Bábrdl píše:
Tak na to si počkám. Celý svět se chce naočkovat, takže už vidím, jak zrovna ztady v česku nebude koho (do) píchat. :lol: :lol: :lol:

no kdoví, jak to teda bude :nevim: oni ti odborníci se docela často naprosto rozchází v názorech na cokoli kolem covidu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
14.3.21 12:57
@stinga píše:
zrovna skončil na Radiožurnále rozhovor s nějakým vysoce postaveným vakcinologem, kdy se reportér ptal, jak fatální bude nedostatek Astry Zenecy, vakcinolog tvrdí, že v dubnu budeme zaplaveni nabídkami ostatních firem, které vyvinuly vakcínu a že nebudeme vědět, do koho píchat

V dubnu tomu moc nevěřím - duben už je za rohem.
Ale myslím, že ten červen, je reálný, že už bude vakcín skutečně dostatek.
Ale kdyby to bylo už v dubnu, bylo by to samozřejmě super. O tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
14.3.21 13:02
@Bábrdl píše:
Hele, já chápu, že máš na mě pifku, ale není ti to už trochu lidsky blbý?

Babrdle, to byla sranda. Klíd. Já ani nevěděla, že píšu tobě. V mobilu mám ty fotky vlevo, mimo zorný pole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
14.3.21 13:05
@Bábrdl píše:
Smyslem vakcinace je hlavně ulevit špitálům a tam fakt leží (hlavně, ale nejen) ti nejstarší. Ale dělat rozdíl mezi lidmi 70 a 69 víc než dva měsíce, když riziko je pro ně stejné, je vcelku drsné.Ale je fakt, že pro lidi, kteří musí do práce, jsou 60+ je to taky složité. :think:

Tak jak by jste to nastavila vy? Nějak se ta hranice musi stanovit a nikdy to nebude vyhovovat všem a úplně spravedlivé pro vsechny. U nás taky děda na očkování byl, protože je těsně 70+, ale babička těsně pod 70 si musí ještě počkat a to zrovna ona musí chodit častěji mezi lidi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
14.3.21 13:05
@Bábrdl píše:
Smyslem vakcinace je hlavně ulevit špitálům a tam fakt leží (hlavně, ale nejen) ti nejstarší. Ale dělat rozdíl mezi lidmi 70 a 69 víc než dva měsíce, když riziko je pro ně stejné, je vcelku drsné.Ale je fakt, že pro lidi, kteří musí do práce, jsou 60+ je to taky složité. :think:

Ok, jak by jsi to navrhovala řešit? Já navrhovala po dni. To se ti zdálo jako přestřelené a vztáhla jsi si to, že mám na tebe pifku.
Podle mě by to bylo snadno řešitelné - registrace ihned, termíny se přidělují přesně podle věku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
14.3.21 13:06
@Whitedog píše:
V dubnu tomu moc nevěřím - duben už je za rohem.
Ale myslím, že ten červen, je reálný, že už bude vakcín skutečně dostatek.
Ale kdyby to bylo už v dubnu, bylo by to samozřejmě super. O tom žádná.

Taky myslim, že v nasledujicich měsících se dostupnost vakcín o dost zlepší. Stejně jak to bylo s rouškami, respiratory a testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
14.3.21 13:10
@Burj Chalifa píše:

Hele, já sama nevim, jak to správně řešit. Zkrátka ti nejstarší nejvíc umíraj a zaplnují špitály. A jo, samotné mi přijdedivné, že naše gerontky 95 a 90, které nevylezou z domu, jsou naočkované, mí rodiče, kterým je 65 a zajištují jejich péči komplet nejsou. Nakazit se jinak, než přes ty rodiče nemůžou. Pokud se něco stane rodičům, jdou prababči do kopru. Zcela logické by bylo naočkovat rodiče. Ale jak to plošně nastavit správně - fakt ti nevim.
Očkovat přednostně pracující mi smysl nedává taky.
Osobně mi přijde logičtější rozočkovat nekopletně co nejvíc lidí, přeočkovat až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.3.21 13:22
@Lama Lama píše:
Ok, jak by jsi to navrhovala řešit? Já navrhovala po dni. To se ti zdálo jako přestřelené a vztáhla jsi si to, že mám na tebe pifku.
Podle mě by to bylo snadno řešitelné - registrace ihned, termíny se přidělují přesně podle věku. :think:

Já vím, že ti to není blbý. To byla jenom sranda :lol: Ale jak jsi teď nastartovaná, jsi trochu v módu hádavá tetka.

Jako když jsem napsala, že by se lidi neměli scházet a tys okamžitě vystartovala, jestli si jako vždycky desinfikuju ruce, když sahám na gumičky respirátoru,

Tak to je podobné. Napíšu, že rozdíl mwezi lidmi 70 a 69 víc než měsíc je drsný a ty vystartuješ, jestli bych si to jako představovala po dnech :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
14.3.21 13:29
@Bábrdl píše:
Já vím, že ti to není blbý. To byla jenom sranda :lol: Ale jak jsi teď nastartovaná, jsi trochu v módu hádavá tetka.

Jako když jsem napsala, že by se lidi neměli scházet a tys okamžitě vystartovala, jestli si jako vždycky desinfikuju ruce, když sahám na gumičky respirátoru,

Tak to je podobné. Napíšu, že rozdíl mwezi lidmi 70 a 69 víc než měsíc je drsný a ty vystartuješ, jestli bych si to jako představovala po dnech :lol: :lol: :lol:

Ano, v té jiné diskuzi jsem vystartovala.
Ale tady jsem fakt vůbec nevěděla, že jsi to ty. A fakt to nebylo myšleno nijak kousavě. Ano rozdíl je to minimální. Opakovaně se tě ptám na řešení. Pod ni bereš jako startování. Jaký máš návrh lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
14.3.21 14:10
@Lama Lama píše:
A jo, samotné mi přijdedivné, že naše gerontky 95 a 90, které nevylezou z domu, jsou naočkované, mí rodiče, kterým je 65 a zajištují jejich péči komplet nejsou. Nakazit se jinak, než přes ty rodiče nemůžou. Pokud se něco stane rodičům, jdou prababči do kopru. Zcela logické by bylo naočkovat rodiče. Ale jak to plošně nastavit správně - fakt ti nevim.

no jasně že, v podstatě by měli mít přednost 65 letí pečovatelé o ty opravdu staré…než ti 95 letí, ale plošně toto nastavit je v podstatě nemožné

jediný mechanismus by reálně byl, že ten 95 letý se té své dávky pro tuto chvíli vzdá a posune jí právě adresně svému mladšímu pečovateli, který je mmch ve svém věku už také rizikový a to dost…

ale je to těžký, ve chvíli kdy je takový nedostatek vakcín, mě venku potkávají lidi a bafaj na mě KDY už bude pro ně přímo vakcína, jako, fakt to příjemný není, toto…nemluvě o tlaku v práci a neustálých opravdu nonstop telefonátech, ač je prosíme aby kvůli tomuto nevolali, protože jedeme normální provoz a potřebují se dovolat i ostatní

uffff prostě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
14.3.21 14:16
@Borrealis píše:
no jasně že, v podstatě by měli mít přednost 65 letí pečovatelé o ty opravdu staré…než ti 95 letí, ale plošně toto nastavit je v podstatě nemožné

jediný mechanismus by reálně byl, že ten 95 letý se té své dávky pro tuto chvíli vzdá a posune jí právě adresně svému mladšímu pečovateli, který je mmch ve svém věku už také rizikový a to dost…

ale je to těžký, ve chvíli kdy je takový nedostatek vakcín, mě venku potkávají lidi a bafaj na mě KDY už bude pro ně přímo vakcína, jako, fakt to příjemný není, toto…nemluvě o tlaku v práci a neustálých opravdu nonstop telefonátech, ač je prosíme aby kvůli tomuto nevolali, protože jedeme normální provoz a potřebují se dovolat i ostatní

uffff prostě :?

Ja už si říkala, že by se vyplatila linka - pokud chcete řešit mrtvou sestru po Astrazeneca, zmáčkněte jedničku, pokud aspirin pro covidu, macknete dvojku; injekce při covidu - trojku, očkování při antikoagulacní léčbě čtyřku; pokud přednostní očkování, zavěste prosím.

Příspěvek upraven 14.03.21 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.3.21 14:20

Jsem disciplinovaná, pochopitelně řádně dodržuji nařízení mít na hubě respirátor. Nicméně dnes exprezident Klaus na Primě uvedl - za nenošení roušky se pomalu střílelo, ovšem najednou vyžadovaná rouška nestačí a musíme mít respirátory. Tedy povinná rouška v uplynulých měsících byla neúčinná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
14.3.21 14:26
@Burj Chalifa píše:
Jsem disciplinovaná, pochopitelně řádně dodržuji nařízení mít na hubě respirátor. Nicméně dnes exprezident Klaus na Primě uvedl - za nenošení roušky se pomalu střílelo, ovšem najednou vyžadovaná rouška nestačí a musíme mít respirátory. Tedy povinná rouška v uplynulých měsících byla neúčinná?

Nebyla. Respirátor si vyžádala nová mutace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+