Očkování covid 2 dávky

194
28.4.22 17:56

očkování covid 2 dávky

Ahoj, mám dotaz.
jak dlouho platné očkování 2× dávka Pfeizer.
2× nechci.
Je to 6 měsíců nebo 9?
Nejsou mi schopni nikde pořádně odpovědět.
Na 3 dávku nejdu.
Ráda bych k moři do Bulharska, ale nevím, zda to očkování bude stačit.
Chystám se v srpnu, to jest.8 mesíc.
Moc všem děkuji za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sahrazad1
28.4.22 18:02
  • Citovat
  • Upravit
788
28.4.22 18:05
@večernice40 píše:
Ahoj, mám dotaz.
jak dlouho platné očkování 2× dávka Pfeizer.
2× nechci.
Je to 6 měsíců nebo 9?
Nejsou mi schopni nikde pořádně odpovědět.
Na 3 dávku nejdu.
Ráda bych k moři do Bulharska, ale nevím, zda to očkování bude stačit.
Chystám se v srpnu, to jest.8 mesíc.
Moc všem děkuji za odpověd.

V Bulharsku to rozhodně nikdo řešit nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
28.4.22 18:08
@sahrazad1 píše:
https://www.mzv.cz/…od_23_4.html:mavam:

moc děkuji, ted nic nechtějí. to vím.
ovšem v ck mi řekli, že se to určitě změní, že loni takhle to měnili celou sezonu.
tak jsem z toho jelen.
a nechci se kvůli tomu jít potřetí očkovat tou srágorou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
28.4.22 18:08
@ida007 píše:
V Bulharsku to rozhodně nikdo řešit nebude…

tam ne, ale na letišti jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
28.4.22 18:10
@večernice40 píše:
moc děkuji, ted nic nechtějí. to vím.
ovšem v ck mi řekli, že se to určitě změní, že loni takhle to měnili celou sezonu.
tak jsem z toho jelen.
a nechci se kvůli tomu jít potřetí očkovat tou srágorou…

no mají pravdu, těžko ti ted někdo řekne, co bude za měsíc. Prostě se to pořád mění. A platnost druhé dávky je devět měsíců, moc nechápu, koho ses ptala, že to nevěděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
28.4.22 18:18
@vokishka píše:
no mají pravdu, těžko ti ted někdo řekne, co bude za měsíc. Prostě se to pořád mění. A platnost druhé dávky je devět měsíců, moc nechápu, koho ses ptala, že to nevěděl.

Ck Alexandria mi řekla, že platí 6 mesíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
28.4.22 18:26

Nikdo ti ted neodpovi, jak to bude zrovna v Bulharsku a az v srpnu. Pokud se nechces ockovat, proste se treba budes muset nechat otestovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
28.4.22 18:29
@večernice40 píše:
tam ne, ale na letišti jo..

Myslis? Mas to nejak overene? Hele my jsme pred tydnem pristavali ve Spanelsku, podle oficialnich zprav nas meli kontrolovat, ale nikdo to neresil a pustili nas bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
28.4.22 18:38

Záleží jen a jen na cílové zemi. Popřípadě jestli nemá konkrétní letecká společnost nějaká přísnější pravidla (ale to by měli v CK vědět). A jak to tam bude v srpnu, to ti nikdo nepoví. Loni byla situace jiná, ještě v červnu se tomu u nás říkalo tečka a druhá dávka měla platit na věky. Pak se zjistilo, že otečkovaní jedinci jim nemocní stejně, jako ti bez tečky. Takže se to zpřísňovalo, země od země. Obecně je to v EU 9 měsíců, mimo EU jak kde, třeba v UK jim stačí dvě dávky nafurt a na prodělaný covid neberou ohled a navíc teď už tam nechce nikdo nic.
Před dvěma týdny jsem letěla a všude uváděli jenom - zkontrolujte si aktuální podmínky cílové destinace. Na pražském letišti jim byl nějaký covid totálně buřt, certifikát nechtěl vidět absolutně jedno (možná by chtěli, kdyby ho vyžadovala cílová země, nevím). Navzdory výkřikům na webu tam neměl nikdo ani roušku, tu chtěli až při nástupu do letadla (pravidlo letecké společnosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
28.4.22 18:40

Jo a když jsem si nebyla jistá, volala jsem na informační linku ministerstva, tam věděli, co a jak do které země, plus měli zkušenosti, s čím kdo kde kdy narazil:
 https://www.mzv.cz/…stovani.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
28.4.22 18:51
@ugluk píše:
Jo a když jsem si nebyla jistá, volala jsem na informační linku ministerstva, tam věděli, co a jak do které země, plus měli zkušenosti, s čím kdo kde kdy narazil:
https://www.mzv.cz/…stovani.html

děkuji za odpověd. tam jsem také dneska volala a nic ta pracovnice nevedela.
je to mazec, vedí všude kuloví.
ty jsi letela s cestovkou?
nebo jsi si kupovala samostatne letenky? pokud ano, pošli mi prosím odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
28.4.22 18:53

@večernice40 fakt to teď nikdo nemůže vědět. Když jsme jeli v zimě na lyže, Itálie pár dní před naším odjezdem změnila pravidla, platnost druhé dávky zkrátili z 9 měsíců na 6. Tak jsme dva dny před odjezdem šli na třetí dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
28.4.22 19:07
@večernice40 píše:
nebo jsi si kupovala samostatne letenky? pokud ano, pošli mi prosím odkaz.

Proboha…ocekavas, ze ma nekdo vesteckou kouli a rekne ti, jak to bude v srpnu? Samozrejme, ze jak pises „vedi vsude kulovy“…Tak bud pujdes na test, treti davku, nebo nijam nepojedes, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
28.4.22 19:23
@večernice40 píše:
nebo jsi si kupovala samostatne letenky? pokud ano, pošli mi prosím odkaz.

Letenky jsem koupila sama, ale letěla jsem do zcela jiné země. V době koupě letenek jsem si zkontrolovala, co bude třeba, ale za pár týdnů to stejně změnili. To ti dopředu absolutně nikdo nepoví. Fakt nikdo. A když už jsem ty letenky měla, tak jsem měla promyšlené, co bych dělala, kdyby na poslední chvíli tu třetí dávku nakonec vyžadovali. Jestli bych po té dovolené tolik toužila a nechala si to bodnout, nebo bych byla zcela přesvědčena, že ji nechci a dovolenou nechám propadnout. Nebo bych byla ochotná podstoupit různě náročný proces testování a karantén.
Já po dvou dávkách prodělala covid, takže třeba u nás nebo v Rakousku bych byla z obliga, v UK by je to tehdy absolutně nezajímalo.
Prostě se smiř s tím, že v dubnu ti opravdu nikdo na celým světě (včetně bulharských politiků, co o tom rozhodují) nepoví, co bude v srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí