Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
mám v plánu nechat se očkovat proti Covidu, ale odrazuje mě riziko vzniku krevních sraženin kvůli užívání antikoncepce. Je tu někdo, kdo už má očkování za sebou a bere HA? Je potřeba to nějak brát v potaz? Řeší se to v očkovacím centru?
Pfizer je v tomto ohledu pravděpodobně bez rizika. Mám významnou trombofilii + za sebou již embolii a byla jsem ujištěna jak v očko centru, tak i v trombotickém, kam docházím, že není třeba nijak řešit profylaxi ani v mém případě.
Jó prodělání Covidu, to je jiná písnička. Moje cévní má v průměru 2 pacientky denně s postcovidovou trombózou či embolií, často mladé zdravé.
Vůbec bych neváhala.
@Limi123 píše:
Pfizer je v tomto ohledu pravděpodobně bez rizika. Mám významnou trombofilii + za sebou již embolii a byla jsem ujištěna jak v očko centru, tak i v trombotickém, kam docházím, že není třeba nijak řešit profylaxi ani v mém případě.Jó prodělání Covidu, to je jiná písnička. Moje cévní má v průměru 2 pacientky denně s postcovidovou trombózou či embolií, často mladé zdravé.
Vůbec bych neváhala.
Ano, presne tak to je. Po ockovani nehrozi tromboza nebo embolie, ale trombocytopenie v dusledku imuologicke reakce s mikrotrombozami a to velmi vzacne. Z uplne jineho duvodu a jinym mechanismem, ale lidi tomu nerozumi a boji se zbytecne. To, ceho se boji po ockovani, jim realne hrozi po Covidu a to nasobne casteji nez normalne.
@mroe píše:
Ano, presne tak to je. Po ockovani nehrozi tromboza nebo embolie, ale trombocytopenie v dusledku imuologicke reakce s mikrotrombozami a to velmi vzacne. Z uplne jineho duvodu a jinym mechanismem, ale lidi tomu nerozumi a boji se zbytecne. To, ceho se boji po ockovani, jim realne hrozi po Covidu a to nasobne casteji nez normalne.
Ale Pfizer ani Moderna nevyvolává ani tu trombózu s trombocytopenií. Jen tak pro pořádek pro zakladatelku.
@Limi123 píše:
Ale Pfizer ani Moderna nevyvolává ani tu trombózu s trombocytopenií. Jen tak pro pořádek pro zakladatelku.
Jo, to je zrejme pravda. Ale stejne se hlavne vsichni nepochopitelne boji trombozy, ktera misto po ockovani, hrozi realne po a pri Covidu…
ale z toho vinim media…
@mroe píše:
@admin, todle prosím dejte na titulní stranu IDNES!
@Lama Lama píše:
@admin, todle prosím dejte na titulní stranu IDNES!
A nestacilo by na titulni stranku emimina?
@Lama Lama píše:
ne
Ale ono už to tam a jinde bylo x-krat. Bohužel lidé mají selektivní slepotu.
Zdravím holky
Myslíte že může mít očkování na covid-19 nějaký dopad na účinnost antikoncepce?
Když jste po očkování naprosto v pohodě bez horeček nebo čehokoliv?
Děkuju ![]()
Ahoj všem,
mám v plánu nechat se očkovat proti Covidu, ale odrazuje mě riziko vzniku krevních sraženin kvůli užívání antikoncepce. Je tu někdo, kdo už má očkování za sebou a bere HA? Je potřeba to nějak brát v potaz? Řeší se to v očkovacím centru?