Očkování Covid a antikoncepce

Anonymní
25.5.21 22:11

Očkování Covid a antikoncepce

Ahoj všem,
mám v plánu nechat se očkovat proti Covidu, ale odrazuje mě riziko vzniku krevních sraženin kvůli užívání antikoncepce. Je tu někdo, kdo už má očkování za sebou a bere HA? Je potřeba to nějak brát v potaz? Řeší se to v očkovacím centru?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35329
25.5.21 22:14

Neresi, protoze to nijak nesouvisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
25.5.21 22:35
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
mám v plánu nechat se očkovat proti Covidu, ale odrazuje mě riziko vzniku krevních sraženin kvůli užívání antikoncepce. Je tu někdo, kdo už má očkování za sebou a bere HA? Je potřeba to nějak brát v potaz? Řeší se to v očkovacím centru?

Pfizer je v tomto ohledu pravděpodobně bez rizika. Mám významnou trombofilii + za sebou již embolii a byla jsem ujištěna jak v očko centru, tak i v trombotickém, kam docházím, že není třeba nijak řešit profylaxi ani v mém případě.

Jó prodělání Covidu, to je jiná písnička. Moje cévní má v průměru 2 pacientky denně s postcovidovou trombózou či embolií, často mladé zdravé.

Vůbec bych neváhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
25.5.21 23:05
@Limi123 píše:
Pfizer je v tomto ohledu pravděpodobně bez rizika. Mám významnou trombofilii + za sebou již embolii a byla jsem ujištěna jak v očko centru, tak i v trombotickém, kam docházím, že není třeba nijak řešit profylaxi ani v mém případě.

Jó prodělání Covidu, to je jiná písnička. Moje cévní má v průměru 2 pacientky denně s postcovidovou trombózou či embolií, často mladé zdravé.

Vůbec bych neváhala.

Ano, presne tak to je. Po ockovani nehrozi tromboza nebo embolie, ale trombocytopenie v dusledku imuologicke reakce s mikrotrombozami a to velmi vzacne. Z uplne jineho duvodu a jinym mechanismem, ale lidi tomu nerozumi a boji se zbytecne. To, ceho se boji po ockovani, jim realne hrozi po Covidu a to nasobne casteji nez normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
26.5.21 07:09
@mroe píše:
Ano, presne tak to je. Po ockovani nehrozi tromboza nebo embolie, ale trombocytopenie v dusledku imuologicke reakce s mikrotrombozami a to velmi vzacne. Z uplne jineho duvodu a jinym mechanismem, ale lidi tomu nerozumi a boji se zbytecne. To, ceho se boji po ockovani, jim realne hrozi po Covidu a to nasobne casteji nez normalne.

Ale Pfizer ani Moderna nevyvolává ani tu trombózu s trombocytopenií. Jen tak pro pořádek pro zakladatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
26.5.21 08:50
@Limi123 píše:
Ale Pfizer ani Moderna nevyvolává ani tu trombózu s trombocytopenií. Jen tak pro pořádek pro zakladatelku.

Jo, to je zrejme pravda. Ale stejne se hlavne vsichni nepochopitelne boji trombozy, ktera misto po ockovani, hrozi realne po a pri Covidu… :zed: ale z toho vinim media…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
26.5.21 08:51
@mroe píše:

@admin, todle prosím dejte na titulní stranu IDNES!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
26.5.21 09:11
@Lama Lama píše:
@admin, todle prosím dejte na titulní stranu IDNES!

A nestacilo by na titulni stranku emimina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
26.5.21 09:26
@mroe píše:
A nestacilo by na titulni stranku emimina?

ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
26.5.21 12:02
@Lama Lama píše:
ne

Ale ono už to tam a jinde bylo x-krat. Bohužel lidé mají selektivní slepotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.21 17:08

Účinnost antikoncepce po očkování

Zdravím holky
Myslíte že může mít očkování na covid-19 nějaký dopad na účinnost antikoncepce?
Když jste po očkování naprosto v pohodě bez horeček nebo čehokoliv?
Děkuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+