Očkování covid a těhotentsví

Anonymní
25.5.21 09:02

Očkování covid a těhotentsví

Dobrý den,
od srpna se s manželem budeme pokoušet o miminko. Z různých důvodů to nechceme odkládat. Máme nyní dilema ohledně očkování na covid, zda se mám registrovat, či to nechat být. Vím, že každý má na to jiný názor a na 99,9 % by očkování nemělo na budoucí těhotentsví mít vliv, přesto červíček hlodá a mám strach, že v případě, že by to nešlo, tak si budu dávat za vinu, že jsem šla na očkování.
Můžu poprosit o zkušenosti těch, které již prošli očkováním a následně se zadařilo otěhotnět?
Děkuji moc! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
25.5.21 09:09

Větší vliv má na těhotenství covid. Hodně dětí covid pozitivních matek se rodí předčasně. Trombózy můžou ohrozit placentu. Dušnost a nízká hladina kyslíku taky není pro plod žádná hitparáda. Normální a zdravý člověk se z covidu může hrabat dva měsíce, natož těhotná ženská. Nechala bych se nejdřív očkovat a pak teprve plánovala dítě.

• Citovat
  • Upravit
2996
25.5.21 09:10

Osobne bych pred planovanym tehotenstvim nesla. Jen v pripade, ze bych po druhe davce mela par mesicu do otehotneni. Kamaradka se nechavala ockovat na nestovice a mela doporuceni tusim 3 mesice neotehotnet :nevim: Tome muze druha davka vyjit do srpna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
25.5.21 09:10
@Anonymní píše:
Dobrý den,
od srpna se s manželem budeme pokoušet o miminko. Z různých důvodů to nechceme odkládat. Máme nyní dilema ohledně očkování na covid, zda se mám registrovat, či to nechat být. Vím, že každý má na to jiný názor a na 99,9 % by očkování nemělo na budoucí těhotentsví mít vliv, přesto červíček hlodá a mám strach, že v případě, že by to nešlo, tak si budu dávat za vinu, že jsem šla na očkování.
Můžu poprosit o zkušenosti těch, které již prošli očkováním a následně se zadařilo otěhotnět?
Děkuji moc! :kytka:

Znám holku, co má kvůli Covidu blbou placentu a řeší se, co bude. Znám holku, co kvůli Covidu porodila v 20.tt.

Bez očkování bych do těhotenství nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
25.5.21 09:15

Hledáš jehlu v kupce sena, moc kompletně oočkovaných a těhotných až po očkování nebude. Vždyť teprve před pár dny začalo očkování 40+ a 35+. Takže leda někdo z rizikových skupin nebo vybraných profesních skupin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
25.5.21 09:17

Otěhotnění teprve plánujete. Aniž bych chtěla být hnusná, taky vám x měsíců, až několik let nemusí vůbec jít. Takže bych se normálně nechala očkovat, pak nechala tělo odpočinout tak měsíc dva a teprve pak se začala snažit.
To že něco „nechcete odkládat“ je vždycky strašně vtipné. Máte uvažovat trošku víc dopředu. Nikdy není dané, že ženská otěhotní na první dobrou.
Za sebe bych mohla říct, že je rozhodně lepší se očkovat před těhotenstvím, než pak v průběhu řešit covid komplikace - několik jsem viděla u kamarádek a u rodiny a nebylo to nic příjemného. A každá by si to určitě radši odpustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
25.5.21 09:35

Prestante sakra uz to ockovani tak demonizovat… ve svete se ockuji pomalu, ale jiste i tehotny a kojici zensky… ty ani jeste tehotna nejsi, takze zaregistruj se a nech se oockovat.. na podzim prijde urco dalsi vlna at chceme nebo ne a cim vic lidi naockovanych tim lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8761
25.5.21 09:39

Nenechala bych s evokovat těhotná. Ale ve stádiu plánování, jako proč ne. Můžeš otěhotnět hend, ale třeba i za 5 let. To je blbost teď kvůli tomu nejít na očkování. Já jsem chtěla jít hnědý jak spustí moji věkovou kategorii, ale beru teď ATB, takže musím počkat 14 dní po dobrani. A dost mě to rozčiluje, chtěla je to už mít za sebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.21 09:41

Pokud ještě nejsi těhotná, tak bych se očkovat nechala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
25.5.21 09:41

Měla sem covid v tehotenstvi v 16tt a jsem v pořádku.. Teď sem 30tt nechám se očkovat az porodim.. Byt tebou na očkování jdu.. Už jednou v tv říkali že očkování nemá na plodnost vliv.. Nemusí se vám Zadari déle někomu se Zadari hned… Uvidíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
25.5.21 09:49
@luci.no píše:
Osobne bych pred planovanym tehotenstvim nesla. Jen v pripade, ze bych po druhe davce mela par mesicu do otehotneni. Kamaradka se nechavala ockovat na nestovice a mela doporuceni tusim 3 mesice neotehotnet :nevim: Tome muze druha davka vyjit do srpna…

Jenže proti planým neštovicím se očkuje živou vakcínou. Tam je kontraindikace těhotemství jasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
25.5.21 13:05

@bertoldina
Ne, ne, jsem tu jako ta výjimka. Podařilo se lehce dřív než bylo plánované kolem data mé druhé dávky na covid. Teď druhý trimestr a vše ok. Mnohem víc bych se bála prodelani nemoci než očkování v těhotenství. V Rakousku snad už i těhotné přednostně očkují jako rizikovou skupinu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.21 13:23

Určitě bych se očkovat nechala. Nejedná se o živou vakcínu, jediné riziko jsou horečky po očkování. 2 týdny po druhé dávce jsem měla ovulaci, ze které jsem otěhotněla a těhotenství je zatím v pořádku. Vůbec bych se toho nebála, někde se očkují dokonce i těhotné a prodělání covidu v těhotenství je určitě větší riziko. Bohužel jsem už pár špatných konců po covidu v těhotenství slyšela 😔

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.21 13:43

Děkuji moc všem za reakce, jsem už nalomená a asi do toho půjdu. Každopádně moc děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
211
25.5.21 14:34

Já teď začínám druhý trimestr těhotenství a očkovat se chci nechat co nejdřív. Dnes jsem to řešila s jednou lékařkou a ta mi řekla, že důvod neočkovat nevidí, pokud nemám nějaké zdravotní kontraindikace. Těhotenství kontraindikace není.
Chci si občas jít zaplavat, na kafe… neběhat pořád na testy. Takový život mě nebaví. Kromě toho… Řešit v prosinci, že nesmím vystrčit nos z domu, protože nechci aby to někdo prsknul na moje dítě.. ne, děkuju. Chci normální život, takže do toho jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí