Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky má některá zkušenost s touto vakcínou (povinnou) jak Vaše děti snášeli očkování? A očkovali jste svoje miminka i nepovinným očkováním? ![]()
@donutka Starší dcera nikdy žádnou reakci na očkování neměla, i proto máme naočkované něco navíc-TBC, klíšťovku, hepku A a plánujeme i meningokoky. Mladší má za sebou 2hexy a taky zcela bez reakce-takže budu taky očkovat nepovinné.
Infamrix se dava v peti letech, hexa od deviti tydnu. Lepe pozdeji, napr. v 10. mesicich a schema 2+1. MNR je dobre dat nejdrive po druhem roce, lepe pred nastupem do skolky.
Nedavala jsem zadne nepovinne, dcera nela problemy i s povinnymi a stacilo. Druhou davkou MMR jsem ukoncila veskere ockovani.
Nikdo nemuze rict, jak snese to ktere dite ockovani. Nektere deti ho zvladnou bez problemu a potom se dobre doporucuje. My jsme si uzily takove zdravotni problemy, ze ja bych si netroufla doporucit jakekoli ockovani.
Rozhodnuti bude vzdy jen na tobe.
Moje dítě má vše podle očkovacího kalendáře plus navíc TBC a žádná reakce u ničeho…
Syn měl po první dávce hexy teplotu, jinak nikdy nic. Navíc ma pneumokoky, meningokoky a časem dostane klišťovku. Druhé mimi nechám očkovat stejně
@donutka Obě děti mám očkované Infarixem, Prevenarem a Rotateqem. Žádnou reakci neměli ani u jedné vakcíny, ale opravdu záleží na dítěti, každý snese něco jiného.
První dítě vysoké horečky po hexa+sinflorix, druhý dítě bez reakce (naočkován jen hexou). Do budoucna (až zas naskladní..) mám v plánu Bexsero (proti meningokoku) pro oba.
@donutka můj mladší měl velké reakce, na mmr úplně šílené, nemá hotový ani standart očkování. Mladší dostal hexu, první 5,5 m, MMR kvůli školce - první a jedinou ve 20 m.
Ockoval tu uz nekdo Bexerem? Mame jit 23.6. Voloala mi Dr. ze sehnali vakcinu. Souhlasila sem neuvedomila sem si, ze jdem 24.6. Kk zubarce… Myslite, ze to bude OK? Nebo mam preobjednat zubarku? Maly budou v na konci rijna 3. Nikdy nemela na zadny ocko reakci, ale dr. me trosku znejistila, ze ji mam dat preventivne neco na snizovani horecky…
@maxadel Bexero mas ted v planu pro starsi dite? Jsme na tom podobne, mladsi ma zatim prvni davku hexy…
Starsi mel strasne reakce a mmr ani nemluvit, druhou nedostane
Po techto zkusenostech druhe zatim neockovane a uvidime co a kdy vubec dostane
@nada 17 ano pro starší. a až doktorka uzná, že je správný čas, tak dám i malýmu. Jinak kamarádka očkovala a krom boule na ruce bylo její dítě bez reakce (ale tak to může být individuální) ale vím že celkově všechna očkování snášel dobře.
@donutka Ja na oboje. Rotaviry jsou do pusinky, maly to moc chutnalo a druha jde ve ctvrtek… na pneumokoky je injekce. Ale jak sem uz psala, nase nemela reakci na nic, po hexe byla vzdy spavejsi, to jsem uvitala, ale je to taky nezadouci ucinek…
@maxadel Dik, tak to risknu a zubarku necham. Je to kamaradka, tak kdyby neco, tak bude mit pochopeni. Mala stejne nechce otvirat pusinku, takze zatim vzdy schrabla obrazek a pidi pastu a slo se…