Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No za mě ne, ale to je vaše rozhodnutí. Ale není pozdě na tuto sezonu? Nezačíná se někdy v lednu?
A za mě zase ano, kdyby malá neměla teď neštovice tak už jdeme na píchanec.
Můžeš očkovat i teď, ale ve zkrácené lhůtě. Vše ti vysvětlí pediatr.
Každopádně rozhodnutí je jen a jen na tobě, zde budou opět dva tábory pro a proti.
Musím ale podotknout, že malá NIKDY neměla vedlejší účinky při jakémkoliv očkování - má teda jen to povinné + chci klíšťovku.
Ještě jsem zapomněla dodat co mě k tomu vede, i přes to, že dcera byla oblečená od hlavy až k patě a měla repelent, po jedné procházce lesem chytla klíště přímo za ucho
![]()
@Maty80 píše:
Ještě jsem zapomněla dodat co mě k tomu vede, i přes to, že dcera byla oblečená od hlavy až k patě a měla repelent, po jedné procházce lesem chytla klíště přímo za ucho![]()
tak to chápu, já zase proto, že jsme měly v rodině klišťovku od klíštěte a nikdy víc to nechci zažít ![]()
@Verca1990 píše:
Holky a kolik to tak cca stojí? No já už nad tím přemýšlím od jeho 1 roku.Tak mě teda napadlo, zeptat se vás.
My zatím neměli ještě ani jedno, ale přecejen. Opravdu vůbec nevím
jedna dávka je okolo 800 a záleží kolik ti přispívá zdr. pojišťovna http://www.klistova-encefalitida.cz/…falitide-191
@Verca1990 píše:
Chtěla jsem dát smajl![]()
Si to pletu s Fejsbůkem tady
Za mě taky ano, taky jsme ji v rodině měli a nepřála bych to nikomu, ani tzv. nepříteli
u nás stojí jedna dávka 600,– a pojišťovna proplácí celých 600,– a ještě jsem si nechala proplatit i tu druhou(byť v jednom roce, ale přenechala jsem dceři své čerpání) a třetí byla letos, takže nám to uhradila poj. vše(máme 211) ![]()
Obě mé děti mají jen povinné očkování, jsem proti těm všem nepovinným, ale klíšťovku jsem jim teda nechala naočkovat, protože neteř ji měla a fakt je to hnus
Hlavně je teď klíšťat čím dál víc a čím dál víc nakažených.
Takže za mně ANO.
Nechám děti očkovat kolem 5-6 roku. Malé děti mají mírný průběh encefalitidy, kdežto u dospělého to může být fatální
.
@SarkaNovo píše:
Obě mé děti mají jen povinné očkování, jsem proti těm všem nepovinným, ale klíšťovku jsem jim teda nechala naočkovat, protože neteř ji měla a fakt je to hnusHlavně je teď klíšťat čím dál víc a čím dál víc nakažených.
Takže za mně ANO.
Promiň, ale to je trochu legrační. Tvé děti mají JEN povinné, jsi proti VŠEM nepovinným, ale klíšťovku mají…
Já děti očkované nemám, u malých dětí je prý většinou mírný průběh. A to starší chodí do lesní školky, ale klíště mívá minimálně. Nechám je očkovat, až budou starší, máme v rodině dost odstrašující případ (u asi dvacetileté), kdy byla nemocná rok, naštěstí bez následků. V kolika, nevím, poradím se s pediatrem.
Kdysi jsem se na to ptala našeho alergologa, který je současně i imunolog a dělal přednostu imunologické kliniky. Ten říkal, že malé děti by očkovat nedoporučoval, protože u nich je průběh klíšťovky mírný. Naopak to velmi doporučuje dospělým. Já se na to odhodlávám, ale stále není čas…