Očkování - klíšťovka

478
14.3.14 10:10

očkování - klíšťovka

Maminky chci se zeptat, kdo jste nechaly očkovat děti proti klíšťové encefalitidě?, ptala jsem se na to dr. a říkala, že klidně by naočkovala, že není problém, ale že spíše doporučuje očkovat mě i manžela a děti prý nemají tak hrozný průběh, prý se většinou když mají do cca 5ti let s tím poradí sami, tak nevím. Docela jsem byla na 100% rozhodnutá, že naočkuji, když jsme byli minulý týden na dovolené a tam bylo kotě a už mělo pod krkem a za uchem asi celkem 5 klíšťat i v TV říkaly, že klíšťat bude letos mnoho, protože nevymrzly, tak mám strach. Kluci mají 5 a půl a druhý bude mít 3roky. Popř. budu ráda i za komentáře pokud jste si někdo tím prošly-…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.3.14 10:12

@zanulinek já na toto dítě očkované mám - v létě chytá jedno klíště za druhým, je na to expert. Ale očkovaná jsem i já a chlap. Ano, u dětí je prý lehčí průběh, ale mi se nechce riskovat :think: Je to jediné očkování navíc, které můj mladý má a nebudu na tom nic měnit (ale už mu bude osm 8) :think:

Příspěvek upraven 14.03.14 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101589
14.3.14 10:23

@zanulinek Já jsem taky očkovaná, stejně jako partner, děti zatím ne, mají 3,5 a rok a půl… plánuju je naočkovat, ale až někdy kolem 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
14.3.14 10:33

Klistat meli loni na desitky, ale nenechavam. naockuju sebe, dik za pripomenuti.deti aztak do skoly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.3.14 10:50

Děti po prodělání klíšťové encfelitidy prý získávají dlouhodobou imunitu a prý u nich obvykle probíhá zcela bez problémů. Nijak zvlášť jsem se o tohle očkování nezajímala, ale vím o paní, která své dítě nechala naočkovat proti klíšťovce a obstarala mu tím epilepsii. Neurolog jí mezi čtyřma očima prý řekl, že on by očkovat proti klíšťovce svoje dítě nikdy nedal. Takže máš-li v okolí zkušeného dětského neurologa, tak bych se na tohle očkování zeptala jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
14.3.14 10:57

Děkuji, mladší syn chodil na neurologii, protože jsme měli po porodu velké komplikace, takže mu zavolám a zeptám se jeho bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
14.3.14 14:07
@zanulinek píše:
Děkuji, mladší syn chodil na neurologii, protože jsme měli po porodu velké komplikace, takže mu zavolám a zeptám se jeho bude to lepší.

Tak co ti neurolog řekl? Případně dej prosím vědět až tam zavoláš… Mně totiž doktorka také říkala, že by zatím neočkovala, že nejdůležitější je to u důchodců. Děti prý mají případně lehký průběh, ale zpravidla se prý ani nenakazí, byť mají přisáté infikované klíště. Horší je to prý s boreliozou, proti které beztak očkování není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellika
21.3.16 12:42

očkovat ano

Ahoj, želvička28, máš pravdu u důchodců je to očkování důležité. My jsme teď už proti klíšťovce naočkovaná celá rodina, příští rok jdeme s manželem na první přeočkování. Děti jsme nechávali očkovat ve věku 6 a 8 let, ale nebylo to, že by nás dřív doktor zrazoval, spíš jsme k tomu v tu dobu nějak dospěli…Mějte fajn den holky:)

• Citovat
  • Upravit
559
23.3.16 00:26

encefalitida u dětí

Nemá tak silný průběh jako u dospělých, většinou dítě dostane jen zánět mozkových blan, takže pokud nedostane přímo zánět mozku s možnými trvalými následky jako chronické bolesti hlavy, poruchy spánku, poruchy soustředění, deprese, třes, poruchy rovnováhy, obrnu svalů v obličeji, obrnu končetin stráví jen několik týdnů v nemocnici a do několika měsíců je zdravé jako dřív výhodou je jednoznačně zajištění lepší imunity než po očkování, protože po přirozené infekci mate vybudovanou imunitu na 10 let, kdežto interval očkování je jen 5 let. Je pravda, že většina lidí onemocnění zvládne experti jsou děti do 5 let a navíc infikovaná klíšťata se vyskytují zásadně jen v lesích kam vy nechodíte, krom toho jedna pani povídala, že Rakousku, kde je 90% proočkovanost proti klíšťové encefalitidě začne přesně jeden z 5 tisíců očkovaných během 12 měsíců vlivem vakciny proti klíšťatům pěkně nasávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek