Epidemie spalniček

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4724
9.3.14 15:22

Epidemie spalniček

V Ústí nad Labem je epidemie spalniček.
http://www.severoceskydenik.cz/…votniku.html
Nepatřím k neočkovacím matkám, přistupuju k očkování s rozvahou, ale očkuji a vždy říkám, že se víc bojím možných následků daných nemocí, než nežádoucích účinků vakcín. Ale MMR/Priorix jsem vyhodnotila, že není kam spěchat, výskyt nemoci mizivý a odložila na věk po druhém roce. No a ejhle. Mám doma 18ti měsíční neočkovanou holčičku, já i muž patříme k rizikové skupině očkovaných v dětství jen jednou dávkou, ročníky 1970-1980 a v bezprostředně blízkém městě je epidemie, děda pracuje v uvedené Masarykově nemocnici :( Jednou jsem nejela striktně dle očkovacího kalendáře :( A teď mám strach, aby se mi to nevymstilo a svému dítěti jsem tak vlastně neublížila. :,( Jedno půlroční dítě s těžkým průběhem už tu je. Dokonce i nemocné dítě očkované první dávkou.
Co na to neočkovací matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101548
9.3.14 15:25

@lekarnicka28 Jojo, taky jsem četla a taky patřím do toho věkového rozmezí a taky mám doma jedno ještě neočkované dítko… ale naštěstí bydlím v jiném kraji, takže to nebudu hrotit a naočkuji až kolem toho druhého roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
9.3.14 15:27

Nejsem neockovaci ale i pres tuhle spalnickiadu hodlám Priorix odložit po druhem roku života dcery. Nechtělo by to Priorix píchat už v porodnici? Jako co kdyby, ze jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
9.3.14 15:29

No mě na to dr. Upozorňovala, že je to kdesi v Evropě a ono už i u nas :think:…no máme to naplánované přesně ve 2 letech a pokud bude zdravý, odkládat víc nebudu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
9.3.14 15:30

@St. Estephe bydlíš od Ústí n/L daleko, že?
První půlrok je miminko hodně chráněné protilátkami získanými jednak prenatálně a jednak z kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
9.3.14 15:31

Jinak to je pro mě jasný důkaz toho, kterak je očkování v batolecim věku úplně na prd, pokud se poté pravidelně neboosteruje az do hrobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.3.14 15:32

@lekarnicka28 A co druhý půlrok?

Já nevím, pokud žiješ na severu tak je asi strach na místě, ale odklad očka si nevyčítej. Píšeš, že onemocnělo dítě očkované první dávkou. Víc byste jich v 18 měsících stejně neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
9.3.14 15:34

@lekarnicka28 Jake protilatky od matky muže mít novorozenec a mladší kojenec, když tato už žádné nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.3.14 15:35

TAKY NEMÁME PÍCHNUTO, čekala jsem na jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
9.3.14 15:36

@jessikka 2. půlrok ty protilátky získané od matky postupně klesají, ale zase už čím dál líp a víc pracuje vlastní imunita.. Příroda to má dobře vymyšlené.
Jenže s tou první dávkou by už nějakou imunitu měla, s danou infekcí se setkala a tudíž je nižší pravděpodobnost onemocnění a výrazně vyšší pravděpodobnost nekomplikovaného průběhu.
Díky za milá slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
9.3.14 15:36

Nejsem očkovaná proti spalničkám, spadám do kategorie ročníku, který byl očkován jen jednou, spalničky jsem jako dítě prodělala, je s podivem, že horší průběh spalniček měly děti právě očkované, já měla průběh celkem normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
9.3.14 15:37

Ono vždycky jednou za čas připluje nějaká nemoc a zase odpluje. Pokud jsi z rizikové oblasti, pak bych se řídila klasickými opatřeními, jako je pokud možno nechodit do velkých davů lidí, zvýšená hygiena… v 18m byste stejně neměli víc jak jednu dávku :nevim:

je dobré, že se o nemoci ví a dá se podchytit hned v začátku, člověk musí být opatrný.

MMR mám také odloženou po druhém roce, není si co vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637

A hodlám nějak ukecat neurologa, aby doporučil MMR vakcinu az před nástupem do kolektivniho zařízení, tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566

@lekarnicka28 Jsme na tom taky tak- manžel i já stejné ročníky jako Vy, náhled na očkování mám stejný, jen to dítě je ještě malé- teprve roční. Protože je ale neustále nemocný a bohužel žádné rýmičky a kašlíčky, ale rovnou zápaly plic, laringitidy apod., tak bylo v plánu tohle očkování odložit. Teď se ale bojím- často díky těm nemocem dojíždíme do nemocnic na pohotovosti, hospitalizace… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.3.14 15:38

@lekarnicka28 Tak věř, že dceři dobře pracuje ta její vlastní imunita :-) A že by případný průběh nebyl komlpikovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek